Ženy ve výjezdu
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
mas pravdu, protoze tobe se az tak nic nestalo, ale HZS prisel o dalsi skvelou "babu" . Oni s tou diskriminaci zen uz dlouho nevydrzi, nekdo s nima pekne zamete a pak to bude hucak Drzim palce Jirka
-
Příspěvek od Jenek » 12.05.2008 15:19
Omlouvám se všem BJ má pravdu vyhláška 261/1997 Sb.byla nahrazena vyhláškou 288/2003 Sb.
Což dle mého názoru nebyla zrovna šťastná věc.Nedovedu si představit jak bude 50 Kg žena na příkaz velitele zásahu zvedat nějaké břemeno o váze stejné jako ona sama,nebo jak zápasí s C proudem když to jak se říká strojník osolí.
Ono se to asi s tou emancipací už trošku přehání.A upřímně lituji těch hasičů,kteří budou mít v družstvu ženu,protože to za ní dle mého názoru odedřou.Další věcí je to jak ženy mezi muži dovedou narušit morálku.Jen si vzpomenu když začaly kurzy 112 jak to zahýbalo z učastníky jiných kurzů a co se začalo dít za branami učiliště OUPO MV.
Vím,že jsou ženy,které se fyzicky mnohým mužům vyrovnají,nebo je dokonce i fyzicky předčí,ale myslím si že by ženy neměly pracovat v takových povoláních.Žena je především křehké stvoření a má mnohé přednosti,které plně uplatní v jiných povoláních.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:19
je zajímavé jak zde mnoho lidí cituje zákoní práce atd. ale, pokud se pletu opravte mne, příslušník(ce) HZS je pokud se nemýlím ve služebním poměru a ne v pracovním a pokud vím tak pro tyto zaměstnance zas tak úplně ZP neplatí a pracovní podmínky pro ně upravují vyhlášky a nařízení příslušných resortů. Jako příklad: Vojákyně AČR (pokud vím tak mají omezení pouze v době těhotenství, jinak mají stejné podmínky jako chlapy) nevím jak je to přesně u příslušnic PČR ale tam to asi taky nebude jiné.Podle mne je to jen otázka času a u HZS budou ženy ve výjezdu běžnou záležitostí.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:19
Zkus se podívat o 6 příspěvků nahoru, co píše Jarda J. Sucharda
-
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 12.05.2008 15:21
V televizi sem kdysi slyšel: "Chceš sloužit s chlapama? Ano. Tak si najdi sama místo na močení..."
-
Příspěvek od J. Knap » 12.05.2008 15:21
Proboha......všechno jenom zbytečný řeči(unese nebo neunese, jestli jsou citlivky nebo ne, jestli jsou na to připravený hasičárny, apod.). Prostě a jednoduše: Pokud dotyčná splní všechny přijímací procedury pak MÁ BÝT PŘIJATA.
Pokud ne a ona to bude opravdu, ale opravdu chtít a půjde si za tím, tak má skoro 100% naději, že se na ten výjezd dostane.
Bude muset mít velkou trpětlivost a tah na branku a nespokojit se s odmítnutím, ale použít proces odvolání se a to až ke komisi MV.
A pokud ani tady neuspěje, musí se prostě soudit a to třeba tak dlouho, až se dostane k Ústavnímu soudu.
Ta první to ale bude mít sakra těžký. Ale když se jí to povede, otevře ty dveře všem ostatním.
Já osobně mám za to, že v téhle oblasti je HZS ČR trochu mimo realitu současnýho světa.
-
Příspěvek od Kapitán Kirk » 12.05.2008 15:21
Já říkám ano ALE jen a pouze pokud projdou NAPROSTO stejným "přijímačem" jako muži, protože u ohně se vyjímka taky nedá dělat. Jsou ženy, které jsou fyzicky lepší než spousta hasičů, takže proč ne!
Příspěvek od » 12.05.2008 15:21
Nechápu,které ženy a proč se tak rvou o to být na výjezdu.Co si tím chtějí dokázat.Buďte už konečně realisti a představte si svoji mámu v letech jak táhá hadice nebo těžké agregáty a pak se hrabe ve sračkách nebo svou mladší sestru jak dělá totéž a pak zjistí,že si natáhla břicho a problémy jsou tady.A v době jejich dnů to bude ještě složitější.Moje partnerka je normální holka a ani ji nenapadlo,že by to mohla dělat,protože je to práce pro chlapy a proto má úctu a obdiv k tomu co hasiči dělají.Sama říkala,že na výjezd jedině jako zdravotnice.Tak nějak to vidím já.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:21
aby se jim neprodluzoval retez od plotny co? Jezisikriste, v ktere dobe zijete? Nejsem feministka, ale v celem sirem svete zeny delaji temer vsechna povolani, i daleko narocnejsi (jednotky prvniho nasazeni apod.) jenom v CR je to strasny problem. Krome tehotenstvi tam zadne omezeni neni a jestli se to nekomu nelibi, tak to ma fakt blby . Zenam zdar a ostatnim nazdar JJS
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:21
JJS to vystihl, pod to se podepíšu. Moje přítelkyně je ve výjezdu JSDH, je na tom fyzicky mnohem líp, než spousta kluků, které znám... Znám i holky, které dělají u JSDH velitelky družstev (tuším v Čelákovicích jsou snad tři), nevím, proč by nemohly jezdit... U HZS by se musely dobudovat zvlášť sociálky a někde i ložnice, což ssebou nese spoustu nákladů a problémů, ale ani to by nemělo být extra překážkou. Jediné, čeho bych se trochu bál, je prostě to, že některé (neříkám, že všechny ! ) ženské dokážou udělat mezi chlapama takové rozbroje, že by z toho mohl být trošku větší problém...
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:21
hasicskych kolegu nedela v jednotkach stejne nebo horsi rozbroje nez by delaly ony? Kdyz se pred cca 6-8 lety delala rekonstrukce prostor u nasi MP a delaly se tam socialky i pro zeny, bylo vse v poradku. Kdyz jsem vsak vloni prijimal u nas k MP historicky prvni straznici, tak jsem musel pomalu dokazovat, ze to neni nic proti nicemu apod. Vysledek se ale brzo dostavil, mnoho chlapu se zmenilo k lepsimu, vice na sebe dba, lepe se obleka a upravuje, alespon pred ni nehovori tolik sproste apod. Musim rici, ze se vysledny efekt zatim dostavil, tak se jednou pro vzdy zbavme predsudku a nebojme se toho. Fakt to stoji zato JJS
-
Příspěvek od Kuba Kotacka » 12.05.2008 15:21
Já jsem pro, aby na výjezd holky šly, POKUD splní veškeré testy a budou mít veškeré předpoklady, jako ostatní hasiči a POKUD sama uzná, zda na to má. Pak nejsem proti. Taková holka, je totiž "poloviční chlap" (nemyslím to jako urážku, ale mám to vypozorované a spíš je tak trochu lituju, protože je to táhne někam, kde jim to všichni zakazují PČR, HZS, AČR). Moje holka je v JSDH města a do prvního výjezdu se na tu práci těšila. Pak viděla hořící barák, pak ještě jeden přímo na štědrý večer a slzy rodiny a dětí z toho domu a je po nadšení. Dnes se raději uklidí k hydrantu, nebo většinou bere foťák a dělá dokumentaci, ale v jednotce je stále. Už proto, aby mohla sednout do auta při výjezdu.
Tolik mé postřehy ze života
-
Příspěvek od Radka Hendrichová » 12.05.2008 15:21
Mě nestačí se na hasiče dívat a mít k nim jen úctu, já se chci hasičkou i stát a myslím, že je to hodně dobrá práce. Já prostě mám víc klučičí povahu od malička, nemůžu za to a navíc u nás v domě jsme 3 ženský a jeden chlap, tak musíme dělat i chlapskou práci, takže jsme celkem zvyklý.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz