No nevím. K Tomášovi musím říci, že je ještě docela dost naivní. Možná, že právě toto se učí ve Frýdku. Ani by mne to nepřekvapilo, teoretiků máme plné geniální ředitelství.
Já osobně si myslím, že řemeslo a různé školy rozhodně nejsou k zahození, ba naopak.
Nevím jak kde, ale na HZS Mělník si většinu údržby techniky děláme sami, potřebuju elektrikáře na údržbu stanice, zámečníka, truhláře, atd. A ty mi Frýdek bohužel nedá. Nadruhou stranu je pravda, že se pak ti kluci musí všechno učit od začátku. Ale je nutné, aby man musel umět spočítat zásobování vodou, dálkovou dopravu vody, uměl DZP, atd.?? Není to spíš práce velitelů na všech stupních??
Já mám stavebku, 3 roky The Nottingham Trent Univerzity a teď se prokusuju baňou, ale praxe mi dala nejvíc. Nezastírám, že by třeba velitelé měli tu baňu mít, i když abych zametal silnici vysokou školu nepotřebuji

Takže on má asi každý v něčem pravdu. Myslím si, že od toho je zkušební doba 1 rok (a podle nového zákona to bude ještě trošku jinak), aby se ukázalo, zda-li má člověk k hasičině vztah a chce jí dělat, nebo ne. A myslím si, že za rok se toho dá rozhodně naučit tolik, co ve škole ve Frýdku, když vynecháš všechnu tu omáčku okolo.
Tak, jak říkali přede mnou, teď do mě.
Ahoj kluci hasičský, nedejte se!!