Dobrý den už to tady sice bylo, ale je to už několik let zpět co tady toto téma tady bylo proto bych se rád zeptal znovu vzhledem k tomu že jsou nové stanovy a předpisy tak bych se rád zeptal ohledně založení SDH
Rád bych založil SDH neboli sbor dobrovolných hasičů mládeže nejedná se o jednotku nemám na to prostředky ani členy
* mám k dispozici stadion a nebo lí hřiště a prostory kde můžu a s dětmi popřípadě s rodiči členy pracovat
* Klubovnu popřípadě tělocvičnu také není problém kterou mám k dispozici
* děti mám dle nabídky ankety cirka 40 až 50 dětí + rodiče
* rád bych založil sbor za účelem požárním sportu a ostatních dovedností ohledně hasičů a branné výchovy
Otázka je jak správně založit pouze SDH
Jaké funkce je potřeba pro založení SDH a zda některé funkce může vykonávat aj více lidí děkuji všem za informace
Nové založení SDH
Ze života jednotky i sdružení...
-
Cobra10marek
-
Zdeněk H
Re: Nové založení SDH
Příspěvek od Zdeněk H » 15.06.2026 09:59
Nejjednodušší je navštívit OSH (Okresní sdružení hasičů) ve vaše okrese, tam Vám poradí. Ano funkce lze kombinovat, ale minimálně budete pořebovat starostu, 1.náměstka starosty, hospodáře a pak funkce jaké chcete nebo potřebujete - vedoucí mládeže apod.
Doporučuji si aspoň přečíst stanovy SHČMS.
Doporučuji si aspoň přečíst stanovy SHČMS.
Kód: Vybrat vše
https://www.dh.cz/images/Dokumenty/novelizace-stanov/Stanovy_SH_CMS_schvalena_verze_12.4.2025.pdf-
CzPeta
Re: Nové založení SDH
Příspěvek od CzPeta » 16.06.2026 16:27
Jen hodím takovou poznámku. Chcete dělat požární sport, který pořádá OSH, nebo se účastnit soutěží, které nejdou přes OSH? Proč to píšu. Pokud se nebudete účastnit akcí OSH nemusíte vůbec do OSH vstupovat a založit si prostě jen spolek. Od nového roku se zvedají příspěvky na 200kč dítě a 250kč dospělý a popravdě jsem zatím nepochopil co za to vlastně dostáváme a moc se nedivím tomu že u nás v okolí pár sborů už končí (respektive sbor se smrkne na 5 lidí aby splňovali minimální počet členů) a ostatní prostě fungují mimo něj aby nemuseli odvádět peníze někam na okres, když z toho nic vlastně nemají...
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz