Dobrý den už to tady sice bylo, ale je to už několik let zpět co tady toto téma tady bylo proto bych se rád zeptal znovu vzhledem k tomu že jsou nové stanovy a předpisy tak bych se rád zeptal ohledně založení SDH
Rád bych založil SDH neboli sbor dobrovolných hasičů mládeže nejedná se o jednotku nemám na to prostředky ani členy
* mám k dispozici stadion a nebo lí hřiště a prostory kde můžu a s dětmi popřípadě s rodiči členy pracovat
* Klubovnu popřípadě tělocvičnu také není problém kterou mám k dispozici
* děti mám dle nabídky ankety cirka 40 až 50 dětí + rodiče
* rád bych založil sbor za účelem požárním sportu a ostatních dovedností ohledně hasičů a branné výchovy
Otázka je jak správně založit pouze SDH
Jaké funkce je potřeba pro založení SDH a zda některé funkce může vykonávat aj více lidí děkuji všem za informace
Nové založení SDH
Ze života jednotky i sdružení...
-
Cobra10marek
-
Zdeněk H
Re: Nové založení SDH
Příspěvek od Zdeněk H » 15.06.2026 09:59
Nejjednodušší je navštívit OSH (Okresní sdružení hasičů) ve vaše okrese, tam Vám poradí. Ano funkce lze kombinovat, ale minimálně budete pořebovat starostu, 1.náměstka starosty, hospodáře a pak funkce jaké chcete nebo potřebujete - vedoucí mládeže apod.
Doporučuji si aspoň přečíst stanovy SHČMS.
Doporučuji si aspoň přečíst stanovy SHČMS.
Kód: Vybrat vše
https://www.dh.cz/images/Dokumenty/novelizace-stanov/Stanovy_SH_CMS_schvalena_verze_12.4.2025.pdfZpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky