svatba na stanici HZS Praha
-
Příspěvek od Dag » 12.05.2008 15:23
Jak vidím, tak článek velmi rychle zmiznul. Z jakého důvodu? Je tu snad cenzura? Celkem by mne totiž zajímalo, co to bylo zač - ten hasič v uniformě HZS ČR s vojenským rukávovým znakem a vojenským hodnostním označením. Myslel jsem, že jste solidní web a nebudete stahovat příspěvky.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:23
Ten článek tu byl jako poděkování, asi si začneme hodně rozmýšlet, co sem lze a nelze dát, kde bude kdo co špatného hledat. To máme pro příště... Brzo tu budou jen články bez fotek...
-
Příspěvek od Zdenek Szobonya » 12.05.2008 15:23
krásný příspěvek na web.Prostě bylo vidět ,že manžel to s hasičinou myslí opravdu vážně.Škoda ,že jste ho tak rychle smazali.A jestli Hynek myslí doopravdy to co napsal tak toho lituju ,protože asi už tady toho moc nebude z důvodu nejen dopisovatelů ,ale i redakce.Koukám ,že co se nelíbí to se smaže a to je k pláči.ps:pantofle jsou na té fotce supr,rukávový znak mi je šumák,je to hasič nebo ne, ať je to voják z HZS,SDH,VHZS je to kluk kterej je asi hasič tělem i duší.Ale abych tady hrozil mazáním fotek...No prosím..
-
Vůbec nejde o to, hledat na fotkách či v článcích chyby. Pánové, říká vám vůbec něco zneužití stejnokroje příslušníků HZS ČR? Nebo to, že je někdo hasič tělem i duší (jak říkáte), ho k tomu opravňuje? Ono totiž i když je někdo hasič tělem i duší, hlavně mu nesmí chybět rozum. Llidé, kteří se navlékají do uniforem, které nemají právo nosit (o hodnostním označení ani nemluvě) dělají hasičům jen ostudu.
-
Příspěvek od Ondra Belica » 12.05.2008 15:23
To jsou snad trochu silná slova, ne Dagu? Jednou ten kluk je hasič, tak je snad jedno, jestli je hasičem armádním nebo státním. A ne každý si může dovolit pořídit si slavnostní uniformu jen proto, aby si ji vzal jednou za život. Prostě si ji půjčí od kámoše s podobnou postavou (což bylo z fotek patrné). Možná jsi to nepochopil, ale účelem nebylo vydávat se za armádního hasiče, ale být slušně oblečen na vlastní svatbě. Každý se nespokojí s montérkami, tričkem a rádiovkou jako Ty.
A zeptám, když Ty nosíš PS2 není to zneužití stejnokroje? Myslím si, že největší ostudu hasičům dělají civilové jako Ty, kteří jsou papežtější než papež a nejlíp vědí, jak je to správně.
A není třeba pátrat po tom, kdo to byl. Bylo to se schválením velitele stanice a o něm se domnívám, že toho ví víc než Ty, a kdyby tam viděl ZÁSADNÍ problém, zarazil by to z titulu své funkce.
Hynku,
stažení toho článku byla fakt blbost. Ale s cenzurou se zde nesetkávám prvně, takže mě to už nepřekvapí. Stejně by stálo za to se nad tím zamyslet.
Zdenek
S těma pantoflema souhlasím...
-
Příspěvek od Petr Slavíček » 12.05.2008 15:23
jednu malou poznámku co manžel že to myslí s hasičinou vážně hlavně že manželka je s tím smířená ne? a ví do čeho jde
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:23
Vy tady všichni víte, jaké mají vojenští hasiči uniformy? Nejsou třeba stejné jako uniformy HZS?
-
Příspěvek od Radek » 12.05.2008 15:23
hodně mě překvapilo stažení fotek a dost dobře jsem nepochopil proč se tak stalo, dobrá papuče u svatby nic moc,ale ženil se ten kluk ne my, pokud byl spokojen , je to jen dobře...někdy jsou pod článkem přidány fotky z vážných dopravních nehod, ke kterým se potom vyjadřují příbuzní a jsou z toho vyvedeni z míry, to nikomu nevadí a jedna svatba není košer, tomu nerozumím, vždyť se jen ženil a chtěl poděkovat, nic víc, nic míň
-
Příspěvek od firedog » 12.05.2008 15:23
Pro upřesnění civilní zaměstnanci Vojenských hasičských jednotek mají uniformu (PS-I) jako zaměstnanci HZP včetně funkčního označení. V zákoně č.133/85Sb. §65a odst. 2 říká že označení členů VHJ nesmí být zaměnitelné s hodnostním označením příslušníků HZS. Vojáci hasiči nemají PS I, ale používají klasický vojenský stejnokroj a vojenské hodnosti. Prosím nemluvím o PS II a zásahové ústroji, která je totožná jako u HZS nebo HZP. Škoda foto jsem nezaregistroval, ale jakákoliv kombinace je špatná. Ale pokud to byla recese budiš, ne?
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 12.05.2008 15:23
Jenom pro pořádek, nesmazal ho Hynek, ale někdo jiný z redakce (opravdu nevím kdo). Sice mě to taky malinko překvapilo, ale přestávám nad podobnými "akcemi" pozastavovat...
To, že tam byli kluci v pantoflích bych nikterak neřešila. Když to nikomu nevadilo, tak proč ne... Jenže pak se najdou pitomci, kteří místo aby novomanželům popřáli hodně štěstí a jen to nejlepší do dalších let společného života, tak opět začnou rejpat do nesmyslů. Docela se divím, že sem ještě někdo dává fotky (a to nejen ze zásahů), když z toho má většinou zaděláno akorát na pěknej průstřel. Osobně znám spoustu hasičů, kteří mají super fotky, ale z "bezpečnostních" důvodů je nepošlou (co kdyby tam někdo měl náhodou rozepnutou helmu nebo kabát...).
Je mi naprosto jasné, že článek tu měl být jako poděkování všem, kdo měli na svatbě nějaký podíl. Možná právě proto mně blbost zdejších přispěvatelů mrzí ještě o něco víc. Opravdu by se nad sebou už mohli zamyslet...
-
přesně tak to je, před časem můj kolega poslal materiály+fotky ze zásahu,nikdo nerozebíral to, že to byl těžkéj zásah, že si kluci pěkně mákli atd, atd, řešilo se, jak byli upraveni, kdo kde stál apod, od tý doby kolega nepslal ani Ň, protože místo např. věcný diskuze, musel vysvětlovat xy nesmyslů.No a v případě novomanželů si myslím, že se sluší pogratulovat a ne tohle,ale asi má každéj jinéj názor na věc, jak je vidět
-
Ondra: není jedno jestli je hasič z AČR nebo z HZS ČR, protože v tomto případě to souvisí s tím, jakou uniformu může nosit. Na Tvoji narážku o montérkách, tričku a rádiovce nereaguji, zřejmě to znáš z vlastní zkušenosti. Jinak PS II nosím, také PS I a není to zneužití stejnokroje, protože mám právo ho nosit. Možná jsi z té stanice, že se jich tak zastáváš... Také nevím, podle čeho můžeš porovnávat mé znalosti a znalosti VS, když mě vůbec neznáš.
Jakub: nevím, jaké uniformy mají vojenští hasiči, ale každopádně ne stejné jako HZS ČR.
-
Příspěvek od miroslav černoch » 12.05.2008 15:23
Nabývám dojmu, že když tady dá někdo článek a fotky, hned se objeví obrovská reakce, že to se může, to se nemůže atd.. Vždyť se tady mnozí chováte jako kdyby jste seděli na GŘ a snědli všechny zákony a vyhlášky, to jste kolegové, nebo kdo vůbec někteří jste. Jen samá skepce a mnohdy osobní osočování.
Přečtěte si nějaký příspěvek z poslední doby a zamyslete se.
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:23
fotky
Důvod je prostý. Zveřejnila se ,,dobrá,, věc, ale některým z vás se okamžitě podařilo najít jakési mouchy v podobě uniformy a pantoflí (kdo je na stanici nenosí, lže) a osobně nestojím o žádné problémy z toho plynoucí, jako že se mi to tento rok díky komentářům již nejednou stalo.
Hoši, dělat něco jako koníček a pak za to ještě dostat ztepáno, tak o to fakt dále nestojím. Jako šéfredaktor nesu plnou odpovědnost za články, ano, co z toho plyne? Ale bohužel dostávám také zcela nelogicky pravidelně sežrat i nesmyslné komentáře, kterých je náš web poslední dobou bohužel plný. Jistě, z několika z vás přišel podnět na moderování, ale to není i přes nabízenou pomoc momentálně v našich silách zvládnout. Nelze nic jiného, než článek v tomto případě dát pryč a to jak psal Hynek, je bohužel pravda. Jenžo to mnoho z vás nechápe či nechce pochopit a tak raději pod nickem píše ,,svůj,, zasvěcený a odborný názor.
Již jen opět nenápadné napadání Prahy ze strany jakéhosi Daga, další výtka ohledně uniformy atd. Když už je vážený Dag takovým mudrcem, ať mi ukáže stejnokrojový předpis slavnostní uniformy pro HZSP, kam relativně i vojenští hasiči patří. Osobně jsem se na toto dotazoval odpovedné osoby na GŘ HZS ČR, neboť i my, hasiči podniků chceme při slavnostních příležitostech slušně vypadat a hádejte odpověď. ,,Noste si co chcete". Takže s tvým názorem a poučováním o stejnokroji se mužeš jít víš co... Přímo tam a stěžovat si. Dle toho jsme opět něco méně, než je HZS ČR. My asi máme nosit uniformy průvodčích, VHJ asi lampasáků (ale bez hodnosti, jinak Dagu, to co měl oný hasič, není hodnost, jak mylně píšeš, ale funkční označení, i když předpisy pro VHJ fakt neznám, je to pouze má domněnka), hasiči dopravních podniků uniformy tramvajáků, hasiči na letišti uniformy pilotů atd. Co mi k tomu povíš? PS I je pouze pracovní stejnokroj.
Pokud toto stahnutí článku nazývá někdo cenzurou, prosím, vyvracet to nehodlám a vlastně ani nechci, protože by to bylo zbytečné.
Jinak Kamilo, nikdo nepíše, že článek odstranil Hynek, odstranil jsem ho já.
-
Příspěvek od miroslav černoch » 12.05.2008 15:23
To hlavní,
když to tak bude pokračovat, tak na těchto stránkách neuvdíme jedinou fotku a za chvíli tu nikdo nebude posílat ani články.
-
souhlasím s tím, že se to takhle může zvrtnout, když v dobré míře uveřejníte článek,kteréj je dobrou věcí, proto mě překvapují reakce kolegů, vždyť je fajn zvěřejnit i něco nad rámec služby, něco příjemnýho a to podle mýho svatba jednoho z nás je, nebo ne? , Proto jsem čekal vážení pánové, že jeho ženě a jemu pogratulujete a nebudete řešit uniformu.P.S. nejsem z Prahy
-
Ok, asi bude lepši to ukončit. Jen na závěr: představa vojáka ve vojenské uniformě s rukávovým znakem HZS ČR a hodnostním označením HZS ČR je také směšná, nemyslíte? Václav: papuče se nosí, nosil jsem je také, ale určitě ne při slavnostní příležitosti jakou svatba bezesporu je.
-
Příspěvek od firedog » 12.05.2008 15:23
Koukni co jsem psal o uniformách VHJ ptáš se Jakuba na to co bylo již napsáno. Jediný rozdíl v souladu se zákonem 133/85 je v hodnostním a funkčním označení jinak PS-I VHJ je a může být naprosto totožná s příslušníkem HZS. Už jsi to pochopil.
Pro Václava: hlavně se nenech znechutit to co děláš je super a je na rozhodnutí redakce co pustí a co ne nebo jak dlouho to tam zůstane. Každý normální člověk to chápe. Ono je skutečně velice jednoduché hanit a na všem hledat mouchy, trošku loajálnosti určitě neškodí a Vážení nikdy nic není na světě dokonalé pak už se to rovná diagnóze.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky