Jaký máte názor na křižácké tažení tažení předsedy KDU-ČSL Ing.Kalouska proti platům policistů,hasičů atd?
Jaký máte názor na křižácké tažení tažení předsedy KDU-ČSL Ing.Kalouska proti platům policistů,hasičů atd?
Příspěvek od Návštěvník » 05.10.2004 19:21
-
Příspěvek od Felix Malec » 12.05.2008 15:18
Doufám, že všichni vnímáte tu hysterii některých politiků v médiích, se kterou se snaží vnutit našim spoluobčanům pocit nezměrné závisti k našemu budoucímu platu. Mám pocit, že záměrně p.Kalousek mluví o 8 000.- korun, jako by jen pro policisty a nemluví o dalších složkách bezpečnostních sborů, protože velmi dobře ví jaký je i historicky dán v českém národě vztah k této represivní složce. Vzbuzuje tak úmyslně v ostatních státních zaměstnancích obyčejnou , ale velmi nebezpečnou ZÁVIST! Pan Langer to vylepšil ještě o sdělení, že si tím vláda kupuje represivní složky. Samozřejmě, že i pro některé novináře je to velmi pěkné a čtivé téma, které jistě u naštvaných spoluobčanů zvýší jejich koupěchtivost k určitého deníku a sledovanost určitých TV... Fakta, která předkládají obhájci tohoto zákona a kteří prosazují dodržení jeho účinnosti jsou při diskuzích(Viz.Nedělní partie-TV PRIMA)takřka umlčováni. Důkazy o tom, že tyto složky nedostaly přidáno již tři roky a např. i na úkor učitelů, že při snížení 13.a14.platu na 10% jim roční mzda klesla v průměru o 15 - 20 tisíc, že od 1.1.2005 přijdou díky p.Langerovi o možnost výdělku ve vedlejším pracovním poměru a to i v oboru řidič např.jeřábu či jiné těžké techniky, kde by získal potřebnou zručnost, že přijdou o 300 hodin proplacených přesčasů, příplatky za svátek, hodnostní atd.,atd. V tomto diskuzním fóru hovoří také p.Borovec o uznání práce hasičů obyčejnými občany v NY, to u nás bylo také, ale vždy jen tak půl roku po povodních např. v roce 2002. Jen si vzpomeňte na hlasováni p.Langera na podzim 2002 o Služebním zákoně, byl proti a přitom se na něm prý podílel... Chtěl bych také připomenout všem těmto pánům, že hasič ve směnné službě tráví 240 hodin a také 2x až 3x do roka 264 hodin. Zkusme vypočítat, v další diskuzi, o kolik let pracuje hasič více(např.od 18-ti let do důchodu)než tolik vládou poškozený učitel či lékař. Zkusme se shodnout, že si vážíme práce obou zmiňovaných profesí a že je krajně nevkusné co naši někteří páni politici z důvodu politických a populistických předvádějí, když úlisně hovoří o zachování sociální soudržnosti.To snad nám říkají, abychom se když nebude po jejich se do sebe pustili? Závěrem otevírám tuto diskuzi jen proto, že mi chybí jak na tomto serveru, tak i v médiích kde mají pravděpodobně raději politické strategie výše jmenovaných pánů před blížícími se volbami než argumenty, které podporují nutnost konečně lépe finančně ohodnotit práci hasičů,policajtů atd., jejichž práce je opravdu vyjímečná z řady hledisek.Napište svůj názor a pokud možno ne jen na www.pozary.cz!
-
Příspěvek od Ivoš » 12.05.2008 15:18
Upřímně s panem Malecem souhlasím. Jen bych chtěl dodat, že jsem velice překvapen, že plno lidí snad neví, co je to průměr a všichni vidí jen ty cifry, co píšou v novinách. V novinách iDnes vyšel článek, že budeme evropskou elitou(platy mají být 60 % nad českým průměrem). Ovšem v přepočtu jsou to neustále nízké peníze a jsme stále na konci Evropy. U piva každý nadává, jaký je to skandál, ale já ostatním občanům taky nezávidím jejich 18 000, Kč měsíčně (a je zle, protože oni přeci tolik nikdy nevydělají ani s manželkou dohromady). Dva měsíce zdarma za rok taky nikdo dělat nebude. A že nasazujeme vlastí životy a zdraví, když ostatní sedí u televize a nadávají …!? Nakonec jen dodám, že většina lidí toto navýšení kritizuje a nadává na to, ovšem číslo 150 a 158 znají velice dobře. A další miliardy, které Česká republika zaplatila za chyby jiných, o těch buď nechtějí vědět, nebo na to již zapomněli
-
Příspěvek od Martin Kajínek » 12.05.2008 15:18
Naprosto s příspěvky souhlasím,není co dodat.Jenom snad,co takhle zavřít všechny stanice po celé repoblice-48hod. by stačilo. Ať se ukáže, co dokážou naši slavní politici,když mají plnou hubu keců o přeplácení bez. složek. Ani jeden z nich by to nedělal déle jak jeden týden-hnidy.P.S. Omlouvám se,to je nejslušněji jak jsem to dokázal. Kdybych mohl,jak bych chtěl-nelze to zveřejnit. Je to prostě banda lumpů. Kajínek Martin
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:18
Kolegové od veřejných hasičů,všem Vám přeji slíbené peníze,ale někdo tomu holt nepřeje.Musíte doufat,že to klapne.Jen mi osobně mrzí,že se nikdo nezaobírá také hasiči podniků.My na dráze sloužíme stejně jako vy,resp.vše máme stejné,ale platů jen 12 a o nějakém navýšení si můžeme nechat leda tak zdát.U jiných HZSP jsou natom obdobně krom služeb.Kde je chyba?Ministr práce a soc.věcí o našich problémech a vlastně celkově o nás podnikových nechce nic slyšet.A to jsme nechtěli tak moc.A argument lidí,když se ti to nelíbí tak jdi jinam,není rozhodně řešení.Ale toto vlastně do diskuze nepatří,tak závěrem musím dodat,že přispěvek pana Malce je víc než výstižný.
-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:18
gauner jeden, totiž si je podle statistiky dobře vědom, že hasičů není moc a navíc se nemohou bránit stávkou jako učitelé(tedy nic proti nim). Je to prachsprostý populismus od samozvance, který po roce 1990 jako náměstek ministra obrany zmrvil bojeschopnost české armády tím, že domluvil rádoby výhodný obchod tím, že prodal perfektní letouny Mig 29, kterým stačilo dát izraelskou avioniku a bývaly by byly bezkonkurenční a místo toho nabral polské vrtulníky Sokol, které jsou úplně k ho.... Záchranáři i policie by o tom mohly mluvit. Jenže to na toho dobytka zatím nikdo nevytáhl, nevím proč, asi v tom ještě jelo víc lidí. Ale já bych v tom klidně viděl solidní sabotáž a snížení akceschopnosti české armády. A teď tady řve. Ale klídek hoši, co se týče nového zákona, ten určitě v platnosti zůstane, jakákoliv novelizace resp. odsun jeho platnosti sněmovnou nemá šanci projít. Nezapomeňte, že se zase blíží volby a pan Kalousek, jakožto šedá eminence u KDU-ČSL anóbrž jak já tomu podle vzoru Unie svobody říkám hopsa-strany, která se potácí na existenční hranici, potřebuje získat pro svou stranu voliče, a je snadné si spočítat, že 10.000 hasičů a 45.000 policajtů oproti 250.000 učitelům plus dalším státním úředníkům, kteří neriskují denně svoje životy, je mizerná voličská základna. Je to holt chladný politický a populistický kalkul. Kdo si snad myslel někdy, že se lidovci změnili, spletl se. Ta strana skončila s ing. Luxem, to byl pan politik a ještě k tomu pan člověk. A tím ing. Kalousek rozhodně není. Pro mě je jen prachsprostý ubožák, který se vydatně podílel na tom, do jakých nikoliv světlých zítřků se dostala naše republika. Jen si myslí, že na to všichni zapomněli. Já tedy ne, pane Kalousku. Nikdy jsem Vás rád neměl, nemám ani teď a kdyby byli naši státní zástupci co k čemu, určitě by zjistili, že ve Vašem konání v minulosti by bylo možno určitě zjistit nějaké skutkové podstaty trestných činů.
-
Příspěvek od Felix Malec » 12.05.2008 15:18
Jsem velmi rád, že se na server pozary.cz také přilhlásily odbory a zcela pregantně ozřejmily jak se věci mají(díky p.JuDr.Vl.Mühlfeitovi). Je tu však otázka, zda tento názor a příspěvek je možno dostat do takových médií jako jsou DNES, BLESK či TV NOVA. Smutné je, že musíme asi pochybovat i o veřejnoprávní televizi, která by jistě mohla v pořadu např."Otázky Vl.Moravce" zařadit i názory nepoilitické, ale profesně i profesionálně znalé problematiky, které by možná občanům otevřely oči. Myslím, že je třeba vyvíjet tlak na tato většinou černěmodrá veřejnoprávní média, aby skutečně začaly předkládat veřejnosti, tak jak je uvedeno v zákoně, alespoň trošku objektivní a nezávislé informace! Pan Ing.Kalousek a spol. bude bohužel jako uražená ješitnost(viz výroky p.Škromacha na jeho nekompetentnost, které ho jistě popudily) i nadále vyvíjet tlak na vládu, prostřednictvím v současné době černomodrých médií a posléze začne jistě vyhrožovat nepodpořením Zákona o státním rozpočtu! Výhružky a jen výhružky to čekejme od koaličního partnera ČSSD, v blízké době! Vyjádřete se! Pište své názory na adresu www.kdu.cz a doufejme,že p.Kalousek si Vaše názory alespoň přečte.
-
Příspěvek od Martin Kajínek » 12.05.2008 15:18
Psal jsem na stránky KDU-ČSL,ale odepsal mi automat.Co od nich čekat jiného,nedokážou se lidem podívat do očí.Pan Kalousek nám to názorně předvedl v pořadu pí. Jílkové, když ho na problém,který způsobil na ministerstvu obrany upozornil jeden zůčasněný divák,řval na něj jak magor,být na místě starého pána někdo jiný,musel by pan Kalousek zákonitě skončit na stomatologii.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 12.05.2008 15:18
Lidovce mám odjakživa rád jak osinu v p...li, jejich tanečky okolo tohoto zákona mě v mém mínění jen utvrzují.
-
Příspěvek od Dusan Stuchlik » 12.05.2008 15:18
Dobrý den, můj osobní dojem z celého dění je ten, že politické strany hraji hru o vliv v policii ( a tak lidovci chtějí socany toho vlivu zbavit, nebo aspoň omezit - ve svůj prospěch, ovšem) a hasiči jsou v tom jaksi nechtěne takové bezmocne figurky, jelikož hold pro ně platí stejný zákon jako pro PČR o kterou se hraje...
-
Příspěvek od J P » 12.05.2008 15:18
Komentovat to, co provádí Kalousek nemohu, nechci být vulgární. Je to bezohledný a sobecký kariérista těžkého kalibru a tak prahne po moci a penězích, až mu to zakalilo rozum.Ale něco jiného chci říci - všimněte si, že veřejnost se kriticky vyjadřuje k platům policistů, k hasičům připomínky téměř nejsou. Veřejnost zkrátka hasiče uznává, vidí, že dokáží v krátkém čase řešit nejrůznější situace, zkrátka - že je spolehnutí, když zavolají, přijedou jak rychle je to možné a bez průtahů se pustí do práce. Hasiči mají u nás podporu občanů, a toho si musíme vážit.
-
Příspěvek od Ivoš » 12.05.2008 15:18
To bych řekl, že je to trochu nepřesná formulace. V žádném případě nechci zpochybňovat velmi kladné mínění veřejnosti o hasičích. Ovšem jde o to, v jakých situacích a kdy lidé potkávají hasiče a policisty. Hasiči z 99 % pomáhají a zachraňují, co se ještě zachránit dá. Zkuste se však zeptat se majitelů nočních klubů, kteří dostali 10tisícové pokuty za nouzové východy, jak mají rády hasiče. Policisty snad každý potkal na silnici. Buď při běžné kontrole, kdy jenom zdržuje, nebo když za přestupek uděluje pokutu. To že přijedou na pomoc, když cokoli potřebují, o tom se už nemluví. Přidávat taky mají i vězeňské službě a celníkům. Ty nejsou vůbec vidět a tak se prostě o nich mlčí. To už totiž až tak moc sledovanost nezvýší. A tak nakonec bych tu větu správně formuloval tak, že veřejnost se nejvíce kriticky dívá na ty, o kterých nejvíce slyší a vidí. Policisté – nic – hasiči - dlouho dlouho nic - vězeňská služba - celníci.
-
Příspěvek od Jiří Gőth » 12.05.2008 15:18
Nezbývá než opět souhlasit s uvedenými názory.Jen pro doplnění by možná také stálo za porovnání požadovaného vzdělání pro jednotlivé funkce dle nového zákona a ostatní organizace.Ať mi nikdo nevykládá,že učitelé jsou vesměs VŠkoláci viz.ČT1.A nemyslím jen vzdělání školní , ale třeba jen kurzy strojníků,velitelů,plynařů atd. - kdo kde obnovuje dosaženou kvalifikaci každých pět let a vše ještě pravidelně prokazatelně proškoluje v rámci každodeního školení?Ale abych se vrátil k titulku příspěvku.Tyto diskuse jsou poučné a zajímavé , ale jsou vesměs pouze od věcí znalých hasičů a tudíž dle mého mají stejný dopad jako řeči u piva ,v uvozovkách samozřejmě.Co dělá náš generál kromě toho , že je vidět v nablýskané uniformě jak poskakuje na kdejaké slávě.Nemělo by právě GŘ vysvětlovat na veřejnosti jak to opravdu je a presentovat pravdivé a neskreslené informace.K čemu jsou jejich plné kanceláře mluvčích náměstků atd.?
-
Příspěvek od Pavel Faltys » 12.05.2008 15:18
Až budou teď volby do senátu a na kraje tak by chtělo KDU ukázat jak je máme rádi, když je nebudem volit. Jak říkáte je nás 10000 a 45000 policistů, kteří mají své příbuzné a známé a to už dá slušný počet.
-
Příspěvek od kamil kolek » 12.05.2008 15:18
myslím si,že kalouskovy jde pouze o voliče.myslím si,že na veřejnost by se mněla dostat informace,že ná sicezvednou v průměru plat o 8 tis.korun,ale vezmou nám hodnost soboty a neděle svátky a dali nám 300hod. přesčasú zdarma.vím,že jsem se tady kdysi trefoval do odborů,alemyslím,že kdyby byli co k čemu tak už to je v novinách,aby laická veřejnost byla trochu v obraze.
-
Příspěvek od Jirka Šimon » 12.05.2008 15:18
Je to vše sviňská politika. Několikrát jsme s kolegy se známým novinářem o tématu hovořili. Můj šéf několikrát rozezleně kontaktoval šéfredaktory plátků, co nepravdivě informovaly o problému (viz. porovnání platů v MF-d). NIKDO neměl (a nemá) zájem věci uvést na pravou míru (přidání peněz x zákaz vedlejšku, přesčasy ap.). Není to trochu divné...? Komu teď asi přijde vhod vybičovaná nenávist vůči silovým složkám...?Pauli - Kalouska a jeho kámoše volit nebudu, byť by mezi nima Mirek Dušín byl. Koho navrhuješ? Sympaťáky - znalce Langra a Tlustého...? !!!!!!
-
Příspěvek od michal sedlář » 12.05.2008 15:18
-
Příspěvek od jiri stanislav » 12.05.2008 15:18
VAZENI KOLEGOVE HASICI,ZACHRANARI A POLICISTE,JSEM ZNEPOKOJEN TIM ,ZE SE PAN PREDSEDA HASICSKYCH ODBORU OZYVA AZ TED,JSEM ZNEPOKOJEN TIM, ZE SE PAN PREDSEDA VLADY ROZHOUPAL AZ TED.CSSD A PAN GENERAL STEPAN A PAN GENERAL KOLAR ,DLOUHO NIC NEDELALI.PROSTE VEZLI SE NA VOZIKU POLITICKYCH MAFIANU.PROTO VAS VYZYVAM K PODPORE LIDI JAKO JE PAN ING CHLEBO , A PAN ING BANASINSKY.TITO LIDE VZDY NECO CHTELI PRO NAS UDELAT.PANOVE TYPU ,STEPANE STEPANE CO TO NESES VE DZBANE A NEBO TYPU KLADENSKEHO ZIZKY, PATRI NA SMETISTE DEJIN.NEDEJME SE OPIT ROHLIKEM.PAN MILY PREDSEDA ODBORU, JE PRITELEM PANA GENERALA STEPANA A HLAVNE PANA GROSSE.PTAM SE ,JE TO UPRIMNE ,CESTNE A NEBO DIRIGOVANE.JMENUJI SE JIRI STANISLAV A JE TO JEDNO CO KDO BUDE VYMYSLET,JA VIM ZE SE ZA HASICE ZACHRANARE A POLICISTY VZDY POSTAVIM.TOT VSE. JIRI STANISLAV ,MEZINARODNI HASIC ZACHRANAR A PORADCE NEZAVISLYCH ODBORU POLICIE CESKE REPUBLIKY.
-
Příspěvek od kamil kolek » 12.05.2008 15:18
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava