Výsluha
-
Příspěvek od hovado ! » 12.05.2008 15:23
Zdar všichni
Štěbetá se, že přijdeme příští rok o výsluhy !! Vypadá to vážně, velení něco ví, a ani se nezkouší tvářit, že neví nic. Skoro celá Směna "A" v Praze - Radotíně údajně podala výpověď. Říká se, že příští rok mají výsluhu zdanit (čímž přijdeme o 40 procent) a poté skončí úplně. Kdo víte víc ??!!
-
-
Příspěvek od Noll Jiří » 12.05.2008 15:23
Já naprosto souhlasím s tím, že by měla být zrušena výsluha. Za odvedenou práci pobíráte (hasiči, policisté) plat jako ostatní zaměstnanci a dále pobíráte rizikové příplatky a ještě si mnohdy každý bokem přividělává jak je praxe u HZS a PČR s tím, že živnost má na maželku nebo otce a je mu to tolerováno.
A jestli se Vám to nelíbi tak prostě naschledanou . . .
-
Příspěvek od kid » 12.05.2008 15:23
výši rizikového příplatku? A proč si nepřivydělat, když je to novým zákonem dovoleno? A proč si musí hasiči přividělávat? Mluví z tebe závist nebo jenom reješ? Renta je odměna za službu státu! Nejsem adekvátně ohodnocen a v momentě, kdy budu muset odejít ať už kvůli zdraví nebo věku, tak se o mě stát alespoň částečně postará za to, že jsem se pro něj obětoval.
-
Příspěvek od Jan Kohout » 12.05.2008 15:23
Musím říct, že jsem zastánce výsluhy pro hasiče a polisty. Pokud těmto složkám budou výsluhy odebrány, pak se tážu proč se mluví pouze o výsluhách hasičů a polistů? Vždyť i naše slavná armáda pobírá výsluhy a různé příplatky a můj názor je že nedělají pro stát víc práce než ostatní složky !!!
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
Milý Jirko!
je vidět,že jsi úplně mimo,asi nic o této práci nevíš,jenom meleš samý blbosti! Myslim,že být ve služebním poměru není žádná sranda,opravdu jedinou výhodou je renta a ta taky není pro každýho!! Nejdřív si něco zjisti a pak můžeš přijít něco řešit. Tak se měj..
-
Příspěvek od Hubert Krbek » 12.05.2008 15:23
Vážený pane, nejsem hasič za peníze, ale zdarma-velitel JSDHO.Za peníze policista ve službě 14,5 roku a ne v kanclu, ale na ulici. Tvůj názor je velmi zajímají, ale jak bylo řečeno, nevíš nic o naší práci. Každá práce má své výhody, nevýhody a rizika, ale co mají třeba vojáci v naší republice, pokud nejsou mimo republiku za rizika? Nevím co ty děláš,ale zřejmě nemáš nikoho známého z našich řad, kdybys měl, nic bys takového nenapsal. Já osobně jsem na vážkách a těžce uvažuji o odchodu( podle starého zákona-pokud ti toto něco říká), ale to je moje věc. Nevím, jak ti bude,když na řešení problému kam jezdí naše složky přijedou " mladoši" po škole a ne chlapi,kteří mají praxi a problém nevyřeší jak by měli. Tím nechci mladé hanit, ale vše se naučí odlousloužením několika let a ne ve škole,kde jsou základy. Lidí není a můj názor je, že je to díky novému sl. zákonu-ty krásné podmínky.
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:23
Zatim je to u HZS spis tak, ze nabidka prevysuje poptavku po lidech. Navic vysluhy zajistuji dlouhodobe obsazovani kancelarskych mist porad stejnymi lidmi. Spousta lidi vykonava nebezpecnou praci a nedostavaji zadne vysluhy. JSDH delaji dokonce uplne totez a bez vysluh a priplatku. Vsechno je to jen o ekonomicke rovnovaze. U policie je to horsi, tam tolik zajemcu o praci neni.
-
Příspěvek od Radek Svoboda » 12.05.2008 15:23
Upozorňuji, že se mne renta ještě netýká. Ale hasiči věnují svá nejlepší léta službě a když už nejsou schopni vykonávat svou práci, těžko seženou jinou. Pohovořte si s lidmi, kteří schání práci po 50-tém roku života. Míst pro "vysloužilé " hasiče je málo a postupně ubývají! Ve Francii např. platí, že hasič musí !!! odejít v 50 letech do důchodu. Pokud by někdo tam začal probírat jestli renta ano či ne, ztratil by naprosto společenský kredit. Tam si nikdo např. ze zaměstnavatelů nedovolí dělat problémy dobrovolným hasičům s uvolňováním, to by jednoduše neustál, ale tam to opravdu nikoho nenapadne.
Je jasné že o problému nic nevíte, to by jste nenapsal "A jestli se Vám to nelíbi tak prostě naschledanou . . " Hasič se stává hasičem podle počtu výjezdů a jejich druhu, strojník to samé. Nemohu tohle posoudit, ale zkušení hasiči tvrdí, že tak po 5 - 7 letech nováček přestane být nováčkem. Souhlasím s tím.
Nevím, kde jste zaměstnán. Dokladujete každý rok zdravotní, odbornou a fizyckou způsobilost? Jste pravidelně přezkušován ? (pily,plošiny, Ec, Chts a nevím co všechno ještě, ale je toho dost). Četl jste nový služební zákon ? Jistě ne, tak si sedněte, přečtěte si ho v klidu. Až to uděláte, tak se můžete omluvit.
Ještě jedna otázka : Když zaviníte dopravní nehodu, při níž dojde k poškození zdraví, se soukromým vozidlem, budete propuštěn. Hasič musí být. !!!!
-
Příspěvek od sivá holubička » 12.05.2008 15:23
Jen poznámka: renty jsou tu proto, že je tím kompenzována snížená možnost uplatnění po skončení služebního poměru. Po letech, kdy člověk dělá hasiče, již své původní řemeslo pozapomněl - a navíc jak se říká mu ujel vlak v technologiích, vývoji toho kterého řemesla atd. Navíc tento člověk sloužil dlouhá léta státu s tím, že složil přísahu, kde se zavazuje nasadit své zdraví i život ve prospěch druhých. To nikdo další nemusí - musí jen pomoct dle svých možností a schopností, ale rozhodně nemusí nasazovat život. To je podstatný rozdíl. Navíc jakýkoliv příslušník je vystaven každosměnovému stresu a riziku zranění nebo smrti a to žádný rizikový příplatek nevyrovná.
To, že jsou v této republice potřeba hasiči, policisté a další příslušníci je jasné, to není předmětem debaty. Když pobírají renty vojáci, proč by je neměli pobírat policisté, hasiči a další příslušníci. Renty jsou vyjádřením vděčnosti společnosti za dobu věnovanou státu a lidem zde žijícím za to, že dnes a denně nasazují životy a zdraví v prospěch společnosti. Renty jsou součástí právních systémů všech kultivovaných a normálně fungujících společností.
-
-
Pane Nolle, z Vašeho příspěvku na mě dýchá žášť a závist. Pokud se vám zdá, že policisté a hasiči mají neopodstatněné výhody, prosím, zkuste si naši práci. Zjistíte o čem to je a nebudete zde "plácat prázdnou slámu". Než něco napíšete, prosím zjistěte si o tom tématu vše a pak teprve předložením relevantních argumentů diskutujte. Děkuji za pochopení.
-
-
Sice vím, že p.ministr Langer kategoricky popírá to, že by se mělo s rentama jakkoliv hýbat (rozuměj rušit, snižovat atd.), ale kdo dnes věří politikům, že neudělají něco, co se jim bude hodit do kapsy?
-
Příspěvek od Milan Churý » 12.05.2008 15:23
Jistě, dokud společně nastrkujeme naše nosy za druhé do situací ze kterých ostatní berou roha a plníme co jsme slíbili - to jsme jim dobří. Mladá léta jsme věnovali své práci, mnohdy ne příliš dobře ohodnocené, aby mohli ostatní spát v klidu ve svých pelíškách. Ale když mají pan Noll a jemu podobní plnit co slíbili oni nám za leta služby - to už se jim nelíbí. Neuvědomují si totiž, kolik našich kamarádu se takových nároků nedočkalo, případně nechali své zdraví ve prospěch ostatních. Čest jejich památce. Pro ty kteří to nezažili je zapomínat velmi snadné.
-
Příspěvek od Jirka Jirka » 12.05.2008 15:23
Ale myslím že systém rent a výsluh je špatný. Třeba hasiči, policisté a vojáci je mají a doktoři řidiči a sestry Záchranné služby ne? Mají snad míň náročnou práci? Mimochodem jak dlouho rentu kdo dostává? Práce by měla být ohodnocena hned a ne někdy později. A že práci nemůže někdo v padesáti vykonávat a proto má mít rentu? To aby měli taky rentu sportovci ?
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz