Výsluha
-
Příspěvek od Milan Churý » 12.05.2008 15:23
Nemohu se ubránit pocitu, že srovnáváš dost nesrovnatelné - neboť jsem si nevšiml, že by sportovci někoho zachraňovali s nasazením vlastního života (a jejich příjmy ani komentovat nebudu).
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:23
No sportovci jsou asi spatny priklad, ale co treba profesionalni ridici, strojvudci, hodnici, slevaci,...
Ten kdo travi celou pracovni dobu na ceskych silnich ma vetsi pravdepodobnost, ze bude zranen nebo prijde o zivot nez hasic na nejake P0, ktery je vetsinu casu na stanici. A proc je dostavaji urednici v kancelari, to nechapu vubec. V cem je urednicina u HZS jina napr. od uredniciny na nejakem urade? Komu takovy urednik zachranuje zivot?
Je to opravdu prblem, urcit komu renty ano a komu ne. Pripadne jakou formou.
-
-
- tedy ty nejvyšší - výsluhy jsem nikdy neobhajoval a ani nebudu......
- Filip ´Capa´ B...
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Filip ´Capa´ B... » 12.05.2008 15:23
ty už si opravdu dej přes hubu.
Ta první věta v druhém odstavci... To bych z tvého způsobu myšlení opravdu brečel...
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:23
No tech dvou se bohuzel nikdy tykat nebudou ((..........................................
................................................
................................................
Nejake penize by meli dostat jejich rodiny, ale to neni vysluha. Pak je tu problem zranenych hasicu, ti by meli take neco dostat, pokud si nesou trvale nasledky. Ale to by melo platit o vsech profesich.
-
Příspěvek od Jirka Jirka » 12.05.2008 15:23
Nechtěl jsem srovnávat že sportovci nekoho zachraňují ale chtěl jsem naznačit to že dobrý sportovec se za svoji aktivní karieru zabezpečí i na dobu kdy už nesportuje a to samé by mělo být i u hasičů a jiných oborů. Jakákoliv renta nebo něco podobného za "zásluhy" je podle mého názoru špatná a nárok na ní má řada lidí kteří si to vůbec nezaslouží ale spousta lidí tady to asi dost nerada uslyší. Jo a k tomu Tvému odkazu pro noviny a televizi se dá zpracovat ledacos podobné mediálně zpracované příběhy se dají najít i jinde
-
Příspěvek od Normal » 12.05.2008 15:23
Chlapi,
pojdte se bavit o hasičině, nenechte se vtahovat do diskuzí o penězích. Hasičina se nedělá pro peníze. Je přeci důležité jestli pomůžeme bližnímu ne ? Kde je hranice kolik kdo má mít ? Hasiči dobrovolní i profesionální nasazují to nejcenější co mají. Co různí šéfové kteří pobírají statisíce a odpovídá tomu jejich práce pro společnost ve srovníní s hasiči ? Samozřejmně že ne a nikdo o nich nepíše. Ješte jim všichni pochlebují. Ignorujte ty kteří si zasírají mozek závistí ap. Dělejte si svoji práci s láskou, k tomu jste se sami rozhodli. Díky za vaši práci pro bližní ať na jakékoliv úrovni.
Ahoj
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
U hasičů jsem krátce, už když jsem nastupoval věděl jsem, že se výsluh nedočkam. Je jen otázkou času než je zruší, myslím si ale, že to nebude tak rychlé, protože pokud by je zrušili "ze dne na den" systém by zkolaboval(a bylo by to možná dobře, třeba by si konečně někdo uvědomil, že hasiči nejsou hadrový panáci), doslechl jsem se o více stanicích, kde podala celá směna výpověd, pokud se něco bude měnit ve služebním zákoně. Mým nadřízeným mi bylo řečeno, že pokud by se změnil systém výsluh, tak přibližně jedna třetina hasičů v našem kraji odchází...A myslím, že jinde by to bylo taky tak. Myslím si, že hasiči nejsou za svoji práci dostatečně ohodnoceni(ale to v tomto státě krom vrchních 10% neni asi nikdo), je pravdou jak tu kdosi řekl, podstupovat prohlídky, fyzický testy, kurzy, školení, přezkoušení a k tomu dělat svoji práci dobře a s nasazením vlastního života je o něco víc než ostatní lidé. Hasič(a samozřejmě i policisti..) by za svoji práci měli být náležitě ohodnoceni, ať už výsluhou nebo přímo na výplatě. Jen tak mimochodem, když řeknu svým vrstevníkům kolik beru, tak koulej očima, protože to není málo. Ale když pak povyprávim co všechno jsem jen musel podstoupit, abych se k hasičům dostal a co všechno v práci dělám+testy, přezkoušení.... Tak koulej očima taky...
U nás se o změnách v systému výsluh začalo mluvit asi před třemi týdny. Od té doby z různých zdrojů prosálo na povrch. že se zřejmě výsluhové nároky budou měnit. Jsem u hasičů krátce takže jsem se o tuhle debatu nezajímal, ale co jsem zaslechl z debaty kolegů, kteří mají nárok na slušnou výsluhu, tak změny se budou týkat především toho, že výsluhy nebudou valorizovány a renta bude jen na dobu určitou cca 3 roky. Jeden kolega nečekal a do konce roku odchází. V případě, že tohle opravdu projde tak nebude váhat jediný příslušník, který má nárok na slušnou výsluhu. To pak taky může dopadnou tak, že budou u hasičů takové podstavy jaké jsou nyní u PČR. Ale jde vidět, že to pánům Langrům a Kalouskům asi vadit nebude. p. Langr to bude potom komentovat slovy, že se jedná o přechodné období a do pěti let se to všechno ustálí. Chvílemi se mi zdá, že tahle vláda je asi taky na přechodné období...
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:23
radsi nemyslim na brzkou budocnost...Az pocetni stavy profiku klesnou pod nejakou hranici(neudrzitelnou),jak se to bude resit......Ja uz pomalu nevim,jestli pan Langer uvazuje hlavou nebo *******(radsi to psat nebudu,stejne si to kazdy domysli)....A taky nechci uz z principu pouzivat vulgarni vyrazy,protoze toto je taky porad zhave tema......
-
vsechno k placi.......To co predvadi vlada ODS stoji za prd......Opravdu a rikejte si co chcete.....Slibi podnikatelum hory doly(ale nejen podnikatelum) a jako rewansch obdrzeli tolik hlasu.....Ale ono by to bylo aspon v necem lepsi,kdyby se tato vlada drzela predvolbnich slibu.....Ale sliby chyby!!!!!Mimochodem cetli jste myslim ze uretni nebo stredecni blesk??Byl tam clanek a foto vyplatni pasky nejakeho poslance......To bylo pokoukanicko......Branim se tomu,ale zavidim jim docela.... ;-(
Tohle je fakt ožehavý téma, proto jsem tu zaregistrovanej jako Někdo... Situace u nás je asi taková přibližně 400 hasičů a přes 120(chtěl jsem pouze ukázat ten poměr, čísla neodpovídají) chce odejít s tím, pokud se vůbec změní služební zákon. Tvrdí, že už je nebaví se kočkovat každej rok jestli to bude tak nebo tak a vyčkávat, jestli zůstanou nebo ne, prej jim to za to nestojí.. Chápu je, ale víš, jak je složitej systém přijímání(pokud by teda měl kdo přijímat,třeba by taky šajby na personálním odešli)a jak dlouho trvá než se z nováčka stane hasič, ten systém opravdu zkolabuje, pokud ty renty změní. Myslím, že by bylo vhodné, aby někdo předstoupil a řekl bude to takový... A spoustu hasičů by to třeba uklidnilo a nevedli by se takový debaty, jako tu teď vedeme my nebo třeba by fakt všichni ty lidi odešli a to by asi pak ten někdo co předstoupil musel nést odpovědnost a v tom je asi taky zakopanej pes...
-
Příspěvek od Radek kohout » 12.05.2008 15:23
Dobře. A´t nám seberou výsluhy a odchodné platy ale zaplatí ty lidi kteří slouží a pak budu sloužit celý život u těchto složek a nebudu řešit že za 10 let mám nárok na rentua půjdu pryč.U nás taky dost lidí řeší že budou mít nárok na rentu tak půjdou co by tady za součastnho stavu dělali.
-
Příspěvek od Noll Jiří » 12.05.2008 15:23
Pánové není v tom závist. Již dvacet let dělám s azbestem a dostávam mzdu za to co jsem odpracoval a příplatek za práci v pracovním prostředí. Mám pluambemii a také mi nikdo nic nedá natož nějakou rentu. A to, že jak se zde uvádí, že najdete těžko uplatnění tak jistě se každý nečim vyučil. Pokud tu práci nechcete dělat tak Vás tam jistě nikdo nedrží a když je špatně ohodnocená no tak jdu jinám. Já bych si zas tak nestěžoval ono jak to máte nastavené 24h v práci a dva dny doma za min. 18 000 čistého tak to se špatně odchází do fabriky za 14 čistýho a každý den v práci bez přivýdělku bokem ve dvou dnech volna. Znám pár hasičů a jasně mi řikaj, že si do práce chodí odpočinout, protože mají živnost bokem nebo žena.
-
OMG-do niceho jinyho se poustet nebudu,nema to cenu!!!!!!! ;-(((((((
-
Příspěvek od Hubert Krbek » 12.05.2008 15:23
Vážený pane Nolle, každý má v torně maršálskou hůl, jen ji vytáhnout, tak prosím vstupte do řad HZS, Policie ČR, .. a uvidíte, jinak nevidím smysl debaty s Váma na těchto stránkách. Vaše děti mají jistotu, že se vrátíte domů, ale ....... To je, ale věc se kterou se musí počítat, každá práce má své.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz