Hasič umístil na internet drastické fotky z nehod, hrozí mu trest
-
Příspěvek od Marek Motyčka » 12.05.2008 15:26
Ano neni to mas pravdu. Me to je vcelku taky volny ale ostatnim ne.)
-
-
Příspěvek od Michal Hylas » 12.05.2008 15:26
bych rozostřil, teda pokud nejsou na fašírku...Jako pozůstalému by mi to asi jedno nebylo..
-
Příspěvek od Petr Vohnický » 12.05.2008 15:26
Taky nevidím důvod, proč by tyto fotografie měly být skryty před veřejností, nicméně bych k tomuto tématu přistupoval trošku s respektem k pozůstalým a zakryl bych obličeje a jiné části...., aby nebyla možná identifikace. Nicméně jak tady bylo uvedeno, je to realita. Chtěl bych se zastat toho hasiče, protože Nova to rozmázla tak, že z něho udělali pomalu kriminálníka..
-
Příspěvek od Michal Hylas » 12.05.2008 15:26
Taky si myslím ze toto by měl být maximální trest pro něj. Pokud se jinak neprovinil tak bych to dál neřešil.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:26
Vážení Přátelé
Udivují mě Vaše rekce, jeko profes. hsič jsem smířený s tím, že se s nepřirozeně znetvořenýmy těly setkávám, ostatně, je to moje práce... Jsem samozřejmě také jištěný kolegy a svoji pomoc mi zajištuje i profi psycholog... Jsem samozřejmě i pro prevenci, ale působit lze i jinak... Tento případ osobně odsuzuji jako profesionální pochybení!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:26
Osobne by se me dotklo zverejneni fotek toho charakteru, ktery byl zobrazen na profilu profesionalniho hasice. Proto chapu, ze nadrizeni nesouhlasi s jeho postupem a bude potrestan. Jakou merou, to uz je veci zainteresovanych lidi. Ani bych se nedivil, kdyby se pridali i ti, kteri byli na fotkach zobrazeni (pokud ziji, jinak pozustali) a dotycneho zazalovali za hanobeni osobnosti.
Na druhou stranu se priklanim k nazoru o SPZ, ktery zde jiz zaznel.. pro me za me, at tam klidne ta poznavacka zustane nerozstrena.
Vzdy pri zverejnovani fotek by se mel autor (nebo zverejnujici) zamyslet, zda neudela vic skody nez uzitku (a nejen u zraneni ci nehod automobilu, kolikrat se i tady na serveru spusti peklo skrz pezetu, ameriku, PS II ci jinou zbesilost u zasahu) a podle toho vybirat fotky, ktere pak budou umisteny na internetu.
A drasticka kampan? Tu by snad meli tvorit odbornici a vysledek jejich prace by se urcite lepe nez na lide.cz vyjimal na billboardech ci v reklame na televizi (tak jak besipovske rady co delat, kdyz...)
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Příspěvek od michal » 12.05.2008 15:26
Co se tyče davani takovych fotek na internet tak mě osobně to nevadi.....ale rozhodně bych to nenazval odstrašujícím přikladem....18lety borec ktery ma nejnovějšího bavoraka a mysli si že mu patři cely svět se určite nenecha odradit nejakymi fotkami...proste se bude chcit vytahnout před holkou kterou veze v autě takže dupne na plyn a nějaky fotky mrtvol mu budou ukradeny....s pozdravem michal
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:26
Vzpominam si na jednu diskusi (kterou pak nekdo z nepochopitelnych duvodu smazal) o nehode, pri niz vlak srazil kluka nekde ve Varnsdorfu nebo v jinem zapadakove. A tam se pouzivaly jeste vetsi speciality. Tohle je proste forma komunikace, kde se tyhle veci pouzivaji, dopis na ministerstvo by vypadal asi jinak

-
Příspěvek od Petr Vohnický » 12.05.2008 15:26
Souhlasim s tebou, že jde o profesní pochybení, že tohle by si profesionální hasič neměl dovolit. Ale proč z toho dělat mediální kampaň, koneckonců internet je těchto fotografií plný. Je to otázka profesní etiky, ale řikám jen at se lidi podívají, jak to vypadá, ale nemusely by to být obrázky zrovna od příslušníků IZS
-
Příspěvek od Michal Ulč » 12.05.2008 15:26
Rozhodně jde o profesní pochybení. Vůbec nerozumím tomu, proč tyto fotky byly jako součást osobního profilu profesionálního hasiče?! To jako že chtěl na sebe takto upozornit? Jestli se chtěl pochlubit tím, že je profi hasič, tak to měl udělat úplně jinak. Přece jen ty fotky ukazují obrovské lidské neštěstí a chlubit se tím na svém profilu je přinejmenším dosti divné...
-
Příspěvek od Mirek Prokop » 12.05.2008 15:26
Jako jedinec proti morálce a mravokárcům nezmůžeš nic a ještě tě utřou. Ale kdyby většina soptíků co jistě mají soukromé foto - i více motivující. Po patřičné úpravě v rámci legislativy je s podrobným komentářem ( kolik sil času a prostředků) chvilková frajeřina dotyčného stála i s pozdějšími následky ( vozík , pozůstalí ) pomůže alespoň jednoho letce přibrzdit. Nebo začlenit do výuky v autoškole prohlídku patologie s rehabilitační léčebnou. Čau, M.
-
Tak to ja zas chapu. Staci se podivat co lita po emailovych schrankach HZS za emaily s fotkama. Hasici si podobne veci mezi sebou posilaji jako dobrou zabavu. Nejsem psycholog, ale treba se k tomu vyjadri Sona nebo nekdo, kdo tomu rozumi.
Preklad pro Varnsdorfskou mladez (kdyz uz jsem si na jejich diskusi vzpomnel):
TaK To yA ZaS XaPu. StAcI Se pOdIwAtH Co lItA Po eMaIlOwYx sXrAnKaX HzS Za eMaIlY S FoTkAmA. hAsIcI Si pOdObNe wEcI MeZi sEbOu pOsIlAyI YaKo dObRoU ZaBaWu. NeYsEm pSyXoLoG WoE, aE TrEbA Se k tOmU WyYaDrI SoNa nEbO NeKdO WoE WoE, kDo tOmU RoZuMi. :-/ *LoWe*
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:26
odpovím na tvůj první komentář k diskusi.
Od zveřejňování fotek tu je tiskový mluvčí, pokud děláš práci, dělej tu, která ti byla určena, základy pracovních povinností.
Druhej a hlavní bod je tuším něco jako služební tajemství, tzn že nepřijedeš domu ze směny a nezačneš kvákat o tom, že ste hasili v horní dolní tam bylo to a to bla bla bla a k tomu dáš fotky na net do novin atp.
Dle mého osobního názoru je sice pravda, že drastické fotky by se zveřejňovat měly, ale určitě né tímto způsobem. Např. v nějaké reklamní kampani, což tuším na novinkách asi před týdnem byl o tom článek atp. by nevadilo.
Nehledě na to, že podle mě správnej hasič se svými úspěchy a zásahy nechlubí

-
To si snad delas legraci, realnou smrt jako reklamu? Kam ten svet... Nechapu, takze ti lide umiraji pro reklamu? Takze mam cekat, ze kdyz nekdo bude potrebovat podobne fotky pro reklamni ucely, tak to do me nekde napali a ma je?
Doufal jsem, ze prislusne predpisy nedovoluji takovehle veci a ze je podobne fotografie mozne pouzit pouze pro ucely zpravodajstvi a ne reklamy.
-
Příspěvek od tomáš marný » 12.05.2008 15:26
Jako profesionální hasič, který určitě podepsal mlčenlivost a věděl moc dobře, že s fotografiemi nesmí nakládat mimo potřeby HZS by měl být potrestán exemplárně. podle hodnosti to byl zřejmě velitel družstva a ten by měl vědět jak se má chovat. Vynášení fotografií ven je poslední dobou módou hlavně nových mladých kolegů. Osobně jsem se setkal s případem kdy jeden mladý "nadržený" kolega rozeslal fotografie pořízené u DN. Byly na nich detaily devastujících zranění (mrtvá těla bez hlav...). Čirou náhodou byl jeden z mrtvých členem našeho SDH a tudíž jsem byl přímím svědkem reakcí jeho příbuzných. Věřte mi, je to pro ty lidi šokující zážitek. Nehledě toho, že tyto fotografie dodnes putují po webu a ubližují tak stále. Tento člověk hrubě poškodil dobré jméno HZS a měl by za to nés následky.
Proti zpravodajství nic nemám, to je v pořádku, ale u HZS jsou tiskový mluvčí a oprávněné osoby, které mohou tyto věci zveřejňovat a né aby si nějaký blbeček honil triko jaký je tvrďák.
Zpět na „Hasiči na veřejnosti“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky