Příspěvek
od Miroslav Maštalíř » 20.07.2011 06:16
Dovolím si reagovat na tvůj názor. Bohužel sis asi nepročetl ty příspěvky pořádně, jinak by si nemohl napsat to co si napsal. Samozřejmě si taky vážíme práci starších hasičů, ale bohužel u nás jsou starší hasiči a pak jsou starší hasiči. Kdyby si se tady těch bojů za celou dobu účastnil tak by ti bylo vše jasné. Proč si myslíš, že teď z SDH odešlo 10 (!) aktivních členů z dvanácti a bude se zakládat nové SDH? K tomu abys někoho odvolal z výboru potřebuješ nim 1/2 hlasů členské základny, k tomu abys někoho vyloučil potřebuje 2/3 hlasů, naprosto tam převládala vláda jedné rodiny, která ovlivňovala naprosto všechno, a nikdo nám nebyl schopný pomoc(vše si musí vyřešit členská základna). Myslíš si, že nás ne*ere, že přijdeme o celou historii? Ale byl to další krok k tomu, aby si lidi v Lužci nepovídali o tom, jak jsou hasiči akorát černá díra na peníze. Další věc, myslíš že je možné aby v SDH fungoval výbor o 2 lidech, když členská základna má 24 členů? Ne? Já taky ne, ale bohužel u nás to tak fungovalo, a z dovolení zbývajících členů, vždy vykličkovali. Nemám potřebu a ani nechci se bít na prsa, jakej sem Geroj a jak to beze mě nemůže fungovat (přesně tak to bylo předtím). Mluvil bys jinak kdyby, ti teď na hasičské zbrojnici šmejdila kriminálka, tys chodil 2x měsíčně na výslechy. Nebylo jednoduchý vzít Velitele jednotky s celou tou špínou, která zbyla po bývalém VJ (on a jeho rodina řídí i celé SDH), ale udělal sem to hlavně kvůli klukům, který ta hasičina baví, maj jí v srdci a chtěj pro obec, potažmo pro občany dělat něco co je za nimi vidět. Na tvojí reakci, že nevěříš že všechno bylo u SDH špatné ti řeknu pár slov: 1. SDH nemělo zvoleno pokladníka(proč,to sem psal již výše) - jak mohlo fungovat??? 2. naprostá většina peněz na akce SDH šla z obecního rozpočtu (proto ta kriminálka - a obec bude chtít po SDH cca 300.000,- soudně) protože je teď velkej bordel v tom co je vlastně obce-co platila- a co je SDH 3. Vedli to Velitel SDH a Starosta SDH, ale ani jeden nebyl schopnej si sednout se starostou obce a domluvit určité věci (kvůli tomu nebyla podepsána nová smlouva o užívání zbrojnice a věcných prostředků, skončili děti kterých bylo cca 25, atd..) 4. V roce 2003 kupovala obec gumový člun s motorem z dotací, jenže přihlásit na SPS Praha to jel tenhle chlápek(bývalý velitel) a nechal jako majitele napsat SDH, teď se na to přišlo, když skončila technická, starosta obce, aby sjednali nápravu(což musí oni, když jsou vedení jako majitelé,ikdyž neoprávněně. Nic neudělali, starosta to dal k soudu a kdo zaplatí soudní výlohy? Samo SDH, kvůli těm dvoum chytrákům. Nevím co bys chtěl ještě slyšet, věř mi že mám svoje svědomí čisté, nejsem žádnej ješita, je mi docela líto, když tady musím sám sebe obhajovat. Jak je to české přísloví? Pro dobrotu na žebrotu. Měj se krásně!!! A kdyby si přece jenom chtěl vědět detaily není problém abys do Lužce na Vltavou přijel a my ti všechno mile rádi ukážeme černé na bílém!!!