policisté se ptají hasičů...
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:23
Tak tak. A hlavně bychom si neměli dlužit konkrétní odpovědi... Můj e-mail je k dispozici.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:23
Tak to je fajn. Dobré účty přece dělají dobré přátele
-
Příspěvek od Stan Dolak » 12.05.2008 15:23
1) odpověď pro staršího hasiče veterána : Tam kde jste byli je problém toho, že jste za bolševika prostě museli držet hubu a po revoluci těch bolševiků tam bylo stále tolik, že to nešlo prolomit.Odvaha u ohně neznamená, že jste odvážní občansky.
2) Jinak monolog člena OSH je klasickou ukázkou předposranosti z toho, že Vám vemou kanceláře počítače ze zákona, který leze odborům do zadku u OSH se to plně ukázalo.
Jen mě zaráží, že takový velký odborář a hrdina píše pod nikem. Já nechci, aby za mě mluvil posera z oborů Deep.
Plechatý se jen nebojí a bortí Vaše zamrzlé židle.
OSH je ukázka Mnichovské politiky (Nejdříve fontána ne ne ne !!! Pak tam jejich předseda vystupuje jako Kim Ir Sena kde ? No přece na fontáně .....a pak , když slíbí davům že , když vláda nesplní některý z požadavků tak bude demonstrace...a pak....no přece demonstrace ne !!!! Jednáme, jednáme..to je furt dokola
15.9 je demonstarce od hasičů nikdo nečeká , že překvapí jako na Výstavišti, protože předposranost některých a pohled jen před sebe je smutný. Je to na Vás a vašem svědomí.
Až dojde na výsluhy to budete křičet, ale bude Vás jen málo, protože jste Vy mazáci nevychovali mladé hasiče co by vás podpořili. Protože Vás mají za vzor a vzor šneka v ulitě je na prd.
-
Příspěvek od Jiří Vítek » 12.05.2008 15:23
Podobný článek je v knize Poučení z krizového vývoje v roce 1968. Jen UBS je nahrazen zkratkou KAN a K-231.
Byl jsi pozorný čtenář a pravděpodobně i Pragovák co ?
Je zajímavé, že Plechatý je dítě co mu někdo šlápl na bábovičku, ale jak píše Dolák vy jste mu s lopatkou nejdříve pomáhali klepat do kbelíčku a sami mu i vozit píseček na fontáně a teď na tu bábovičku čůráte, ale to není hezké...však ukázkově české.
Maminka vás nepochválí máte totiž špinavé ručičky, ale né od písku , ale od psích hovínek.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:23
Ne, červíček cenzor nezahlodal, opravdu se mi spíš nelíbila forma. Každopádně díky za velmi dobře podaný příspěvek, takhle si představuji diskusi...
-
Příspěvek od Petr Papoušek » 12.05.2008 15:23
V této diskuzi reaguji zcela vyjímečně ale teď mi to nedá. Nezlobte se na mě ale srovnávta OSH s KDU - ČSL nebo OSH vytýkat že se bojí, či že pečou s vnitrem od kterého má knaceláře a počítače a teplá místečka může jen ten, co o OSH vůbec nic neví. OSH, jestli to někdo nechápe je odborový svaz pro všechny hasiče a prosím ne aby zase zaznělo že jen pro mokré, nebo suché. Generální řediteství tvrdí že se zastává pouze mokrých - směnařů a někteří hasiči zase tvrdí že jen denních příslušníků. Prosím vemte na vědomí, že nikdo nikdo z vedení OSH nerozděloval na jedny nebo druhé hasiče. OSH má ve svých řadách jak směnové příslušníky tak denní příslušníky, ale také zaměstnance. A OSH byl vždy ten kdo mírnil toto dělění a rozdělování ačkoli byly snahy o rozdělení svazu i tímto způsobem. Struktura OSH je daná od spoda a je složená ze základních oraganizací, krajských oraganizací a předsednictva. Minimálně jednou ročně zasedá výkonná rada a jeden x za 4 roky je svolán sjezd. V každé ZO jsou jednou za 4 roky volby a tedy každý člen OSH má možnost ovlivnit kdo bude jeho předseda v ZO. Pokud tedy pánové nejste spokojeni s Vaší ZO, tak je to jen a jen váš problém a každý z Vás si to může zkusit. Nikdo z předsedů ZO ani krajský předseda ani člen předsednictva nemá kancelář či počítač od svého zaměstanavtele. Tyto potřeby si hradí OSH ze svých prostředků. Ano, předsedové ZO využívají i výpočetní techniku, která je k dispozici pro potřeby HZS, ale to je asi všechno. Znovu opakuji, že každý člen OSH se může stát předsedou ZO, pokud tedy bude zvolen. Pánové zkuste si to nejprve sami a uvidíte co to obnáší. Jestli pracuje OSH špatně nebo dobře o tom si každý může myslet co chce. Ale členem OSH je něco kolem 70 procent všech příslušníků a to je číslo, které je podle mě docela vypovídající. Za tímto číslem je práce celého svazu, každého předsedy a každého člena. Jen připomínám, že každý člen má právo využít odpovědností pojistky tzv blbenky, úrazové pojistky a může být členo VPF. Samozřejmostí je bezplatná právní pomoc. Ale to si každý může najít na webu OSH. Co se týká z. 361 a UBS. Všechno podstatné napsal deep35. Je vidět, že má informace, je informovaný a hlavně chce být informovaný. Jen připomínám, že v původních verzích zákona bylo hodiny přes čas za darmo neomezeně, později 300 hodin pro směny a pro denní 150 hodin. To, že máme pouze 150 hodin a všichni je právě hlavně zásluhou OSH. Díky schopnostem vyjednávat a najít argumenty. A to samozřejmě nejen v tomhle případě. 150 hodin bylo i v předchozím zákoně to nějak pánům z UBS uniklo, že se začali bouřit až v lednu. Ano OSH zaskočila iniciativa UBS a hlavně její radikalismus. Na demonstraci v únoru se nakonec předseda a místopředseda obejvil a promluvil. A to hlavně proto, že jsem nechtěli (OSH) způsobit nejednotnost ve vystupování odborových organizací. Ale nyní je zcela jasné, že z UBSse nedá spolupracovat, a že její chování je zcela nepředvídatelné a že nejsou schopni dodržet žádné dohody.Ostatně sami odmítli vyjednávat z představiteli vnitra a jen tak mimochodem na prvním setkání na ministerstvu pan Plechatý prohlásil, že zastupuje sám sebe. Reakci pana Vítka - tak ta vůbec nestojí za řeč. Jeho pražské odbory působily stejně nebo podobně jako UBS. A proto takové zlostné příspěvky na zcela jinak argumentačně naprosto skvělý příspěvek deep35.
Co dokázalo OSH od svého vzniku si můžete přečíst na webu OSH , pokud tedy máte zájem. Jen připomínám, že hasiči ještě v roce 1990 měli poloviční platy než policisté, odcházeli do důchodu za běžný důchod, neměli nárok na dřívější důchod jako policisté a o armádě už vůbec nemá cenu mluvit. A to že jsou hasiči ve služebním poměru je z velké části také zásluhou OSH. Jedině v tomto režimu můžou dosáhnout na solidní sociální zabezpečení opdpovídající náročnosti jejjcih služby.
Nemohu mluvit za policisty, ale co se týká vedení HZS tak ohledně platů a dorovnání propadů splnilo co slíbilo i kydž samozřejmě trošku nesystémově. To je vše co k tomu mohu a chci říci. Kdo chce pochopí. Jen pro informaci dodávám, že jsem předseda ZO a člen předsednictva a tak si dovoluji prohlásit že na rozdíl od některých jiných vím co je schováno za prací OSH.
-
-
Příspěvek od Martin Kavka » 12.05.2008 15:23
Vzpomene si někdo, jak tramvajáci demonstrovali za vyšší platy?
1)Neměli podporu veřejnosti
2)uvnitř DP nebyli jednotní.
ad1) Já se jen trochu bojím, aby to nedopadlo podobně. Jasně, hasič není tramvaják, ale měli bychom být opatrní a udělat si pořádnou reklamu třeba tím, že při menším požáru odpadkového koše nevytopíme 30 bytů nebo tím, že budeme v hasičských hadrech pobíhat ožralí. (sorry, ale je to má zkušenost s dobrovolnými hasiči a lidé to prostě nerozlišují)
ad2) opět se ukazuje, že odboráři mají jiný názor od kluků na stanicích. Myslím, že je to tím, že se kluci na stanicích málo zapojují do odborářské činnosti. Znám situaci v Praze. Když jde o platy, hasiči řvou ať kouká odborový předák makat a dojednat vyšší. Když ale odborář potřebuje pomoc s organizací, podporou atd., každý musí zrovna doma hlídat děti nebo jít nakoupit rohlíky.
Takže tam nahoře na odborech jednají s politiky a politici jak známo umí naslibovat a ovlivnit (osobní zkušenost s panem Kalouskem, který mě a dvěma kolegům při osobním setkání v PS nasadil růžové brýle za 10minut). No a tam dole na stanicích s nikým nejedná nikdo a kluci prostě s penězma dolů šli, takže je logicky chtějí minimálně dorovnat.
Odboráři tvrdí, že jde vše podle plánu, kluci jsou jiného názoru. Ideální proto byla demonstrace na Křižíkově fontáně. tam se mohli politici ukázat a vysvětlit to. Nestalo se tak a očividně se lekli. Teď je možná další příležitost. Takže já setkání či manifest (demonstrace je silné slovo) osobně považuji za dobrou věc jak pro odborářské vedení tak pro kluky ze stanic tak i pro politiky aby vše vysvětlili a přesvědčili nás. tato konfrontace tří táborů ukáže jak a kdo za kým stojí a pro co bojuje.
Závěr: Odborářské vední nechce demonstraci? Takže se bojíte té konfrontace, bojíte se, že se ukáže jak a co jste dojednali u politiků? Že to tak není? Podpořete to, budeme to nazývat setkání či manifestace a pozvěte tam politiky. Uvidíme.
-
Příspěvek od Denis Pelta » 12.05.2008 15:23
Píšu pod nikem tak jako drtivá většina diskutujících. Také si těžko ověřím, jestli je Stan Dolak skutečná osoba nebo jen diskutující "hrdina" z davu. Nechci zde nikomu křivdit ale jistě vím jen to, že skutečně pod svým jménem zde vystupuje Jirka Vítek, který ale už není u sboru. Pod svým jménem jsem na požárech v minulosti několikrát přispíval ale tuto formu jsem zvolil z jiných důvodů než je zmiňovaná předposranost. Obával jsem se, že by mé příspěvky byly brány jako, že je píše někdo kdo je podjatý takto mám po pár dnech pocit, že se našli lidé, kteří dokázali o tom co jsem napsal přemýšlet a třeba i slušně reagovat. Osobně jsem také přesvědčen, že člověk který zde dokáže v utajení vulgárně nadávat, osočovat a plivat zlé sliny na všechny strany, rozhodně nebude vést hrdinský dialog s nadřízeným. Takový typ ( za 16 let služby jsem jich poznal. ) se zde určitě vyřádí. Zeptám se většiny z vás ! Stal se někde takový uřvaný hrdina, který po službě v šatně nebo v hospodě nadává na všechny a na všechno, s každým by okamžitě zatočil atd. atd., stal se tedy někde takový "bojovník" a "superman" třeba předsedou vaší základní organizace OSH, zde tolik "proklínané". Asi těžko, drtivá většina těchto "spasitelů" na to prostě nemá a je vždy lepší a pohodlnější kritizovat nebo nadávat než mít s něčím starosti. Velmi dobře zde byla popsán struktura fungování OSH a já neznám, že by tedy ty nespokojené někdo NUTIL do OSH vstoupit nebo jim bránil naopak vystoupit. Ale tito lidé si musí uvědomit, že skutečně si nikdy za nikoho pálit prsty nebudou, že jím vyhovuje stát v davu a dělat humbuk pokud za ně někdo bude vyřvávat líbívá hesla, že budou třeba muset časem změnit svoji vysněnou modlu, protože tomu koho dnes podporují dojde dech a budou hledat dalšího tahoun atd.
Rád bych ještě pro S Dolaka a Jirku Vítka upřesnil, že je mně 38 let a tudíž nemůžu být stará struktůra, matematika je v tomhle neúprosná. Samozřejmě jsem v té době žil a něco pamatuji, ale citáty z brožury o jakémsi poučení z krizového vývoje jsou pro mě věcí neznámou, zajímavé ale je, že J Vítek takové materiály vlastní a jak zde dokazuje tak asi z nich i čerpá (to je na odlehčení, vím, že jsme vrstevníci).
Pro S. Dolaka ještě jednu poznámku, pokud věříte, že akce UBS
( vedené v současném tónu, bez ochoty vzájemné spolupráce s ostatními odoborovými subjekty, které by také nesměla občas podrážet - pokud je má člověk brát jako spolehlivého partnera ) pod někým rozhoupe židli tak jste hodně naivní člověk zcela mimo realitu.
Co myslíte, že se změní. Určitě si toho všimnou média ( pánové ať se modlí aby měli dost lidí ), pan MV zareaguje tak jak naznačil již v otázkách Václav Moravce : - vedení UBS ( p.Miloš Plechatý?!?! ) prohlásili, že už jednat nebudou (po jediné schůzce velmi ale opravdu velmi moudré) a tak já jako MV mám svázané ruce, míč je na jejich straně - apod.Co bude dělat vedení UBS potom ??? Za měsíc jako bude další demonstrace, protože se nic nezměnilo a nikdo s nima nejedná?!?!? Jak na nás bude hledět veřejnost, budou mít bezpečnostní sbory ještě podporu?!?! Lide začnou nad opakujícími se demonstracemi policajtů a hasičů, kroutit hlavou, média to už přestane zajímat (omílá se pořád to samé) A pan MV v nějaké diskuzi naznačí jaké mají příslušníci bezpečnostních sborů průměrné platy a bude po přízni.
Prostě jen důrazně varuji abychom si ( lidově řečeno) nenasrali do hnízda.
Nashledanou.
-
Příspěvek od Jiří Vítek » 12.05.2008 15:23
4 Doctor
V dnešní době nemám v UBS žádnou funkci pouze jako zakladatel UBS figuruji na registračním formuláři na MV. UBS prostě dnes žije vlastním životem a přes možná můj jiný pohjled na současnou situaci sympatizuji s prozatimním vedením UBS.
Dnes jsem si přečetl na stránkách OSh pár starších článků a byl jsem překvapen a nas....jak si mě současný (16 let ve funkci) předseda stále bere za vzor jako odstrašující příklad. Už mě to nebaví jak moje jméno stále vláčí na svojich opakuji svojich stránkách prezentuje.
oktore jeden podobný doktor Josef G.taky používal kombinaci sebechvály a kritiky druhých k auře své osoby ublíženého tahouna celkového dění .
Přestože doktor stále píše jak nemá čas sledovat diskuse je vždy rychlý v komentářích a dokáže na jednu větu kritiky vypracovat pětistránkovou žvatlárnu.
Bohužel omlouvám se , že to musím psát zde, ale OSH nenabízí prostor pro diskusi na svých stránkách. O postoji OSH ¨má dnes již jasný názor a už se nenechám nachytat sladkým mámením.
Jinak kritiku mé osoby a svou obhajobu doktore zase můžete rozeslat emailem jako minule do redakcí hasičských periodik (Rescue Report atd.) fakt to všechny zajímá . to byla perlička...Už mě nechte napokoji ...P.S. mobil nezvedám na email neodpovídám do diskuse nejdu !!!!
¨
-
Příspěvek od Miloš Plechatý » 12.05.2008 15:23
....co mě tolik znají,znají strukturu UBS a vědí přesně co jsem prohlásil u MV a o co usilujeme.
Pánové,také je mi 38 let a sloužím 19 let u PČR,takže žádný nováček,ale co jste zde napsali z toho je mi opravdu na zvracení.Takže děkuji za vaše příspěvky,děkuji za to, že můžeme DĚLAT 150 hodin přesčasových zdarma na vrub státu.Tedaaaa,to je opravdu úžasné vítězství odborů! Říká vám něco nevolnictví?? Říkáte, že se všechno plní...ale,ale páni odboráři a kde máte vaše spravedlivé RIZIKOVÉ PŘÍPLATKY !!!??? Kde máte nárůst platů?? Říkáte, že víte, že pan ministr toto slíbil. Teda,hmmm.Takže až na konci roku dostanete dorovnání formou o jednu výplatu více, tak mi prosím pošlete pásku, rád se na vaše dorovnání podívám .Vaše úžasně rozepsaná řeč mi připomíná p."Salivara".kdy je vše v pořádku a nic se měnit nemíní. Co se týče jednání....Vy jste tam byli??? Tak sakra,kde berete ty info, co jsem tam řekl.Na vaše příspěvky musím jen kroutit hlavou a zřejmě by jste si měli opět přečíst co jste napsali,aby jste mi tu netvrdil takovéto nesmysly.Přečtěte si důkladně z.č.361.Další věc je,proč jsme se neozvali když jsme i minulý rok měli 150 přesčasových?Jestli to nebude tím,že jsme je měli propláceny.Ústava říká : každému náleží odměna za jeho vykonanou práci.Bude lépe,když si sednete a začnete studovat zákony,pokud tedy chcete kritizovat.V poslední řadě Vám sděluji,že hasiči a ostatní tam jdou sami za sebe a za své rodiny.NIKOHO a zejména pak VÁS ! nenutíme, aby jste se dostavili,naopak,budeme rádi,když právě Vy zůstanete doma,protože s takovými opravdu nic nezmůžeme.
Možná je to tvrdý příspěvek,ale štve mě,když si někdo něco přečte a udělá závěry aniž by přesně věděl,co se za dveřmi odehrává.A že nás prodávají?? Tak tomu teda věřte a když ne dnes,tak to poznáte do budoucna.Hasičská práce je pro mne nej z celých bezpečn.složek,samozřejmě,že máte právo na svůj názor,ale buďte tak laskaví a nepředsouvejte zde lidem,co není pravda a o čem jen spekulujete, nebo vám to někdo podsouvá.Díky páni odboráři a přestaňte se laskavě navážet do UBS,která Vás tolik zaskočila.My se do vás nenavážíme, díky.Ostatním hasičům přeji hodně pevných nervů a každá služba ať je pohodová.Vážím si vaší práce a díky za ni.Miloš
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
Miloši většina z nás skutečně ví, jaká situace je v bezpeč. složkách a dávám ti zapravdu, že na tom našem setkání opravdu nepotřebujeme kolegy, kteří umí jen přikyvovat hlavou, když ministerstvo přikáže. Musíme bojovat sami za sebe!!! Takže se 15. shledáme a upozorníme na nedostaky, které nás diskriminují.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz