Nejsou peníze????
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Příspěvek od Lukáš » 09.08.2009 10:16
[Dušan Vokatý - 09.08.2009 09:47]
Anonym : U nás na jihu zřejmě ne, ale osobně znám takové případy. Bohužel, šlo spíš o protekci obecně, než zrovna prohlídky. To se omlouvám, nebylo to vhodně zvolené téma ..
Dušane myslím tu samou jednotku jako Ty, ale je oficiálně zařazením JPO III, ačkoliv je na papíře jako dvojka. Služby tam neslouží atd. Ale jak my na jihu vím, papír snese hodně ...
Anonym : U nás na jihu zřejmě ne, ale osobně znám takové případy. Bohužel, šlo spíš o protekci obecně, než zrovna prohlídky. To se omlouvám, nebylo to vhodně zvolené téma ..
Dušane myslím tu samou jednotku jako Ty, ale je oficiálně zařazením JPO III, ačkoliv je na papíře jako dvojka. Služby tam neslouží atd. Ale jak my na jihu vím, papír snese hodně ...
-
Příspěvek od Dušan Vokatý » 09.08.2009 10:44
[Lifesaving - 09.08.2009 10:16] Služby nedrží to je pravda protože na to "město" nemá peníze ale všude jsou označený jako dvojka.
-
Příspěvek od Lukas » 09.08.2009 11:48
[Lifesaving - 09.08.2009 10:16] Jak už jsem ti řekl, protekce nemění nic na tom, že dotyčný musí mít zdravotní prohlídky, psycho, fyzické testy. Že se dostane protekcí vůbec neznamená, že musí být špatný hasič. Podstoupit spoustu kurzů než vůbec může vykonávat nějakou činnost, kterou může člen JSDH provádět naprosto bez přípravy ( viz. třeba strojní služba). U nás trvá nejméně 2 roky než hasič usedne za volant, u SDH je to pomalu kdo má papíry tak jede.
A jakej pořád anonym, já vše vyplnil jak měl a pořád se to tam objevuje. A zdravím SDH Čimelice - Lukas
A jakej pořád anonym, já vše vyplnil jak měl a pořád se to tam objevuje. A zdravím SDH Čimelice - Lukas
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 09.08.2009 14:44
[Lifesaving - 09.08.2009 10:16] Citace:
,,Dušane myslím tu samou jednotku jako Ty, ale je oficiálně zařazením JPO III, ačkoliv je na papíře jako dvojka".
Kolego, nemáte v tom trochu větší zmatek, když píšete, že je oficálně jako JPO III a na papíře JPO II? Co je to tedy to oficiální zařazení???
Je mi to šumák, ale ve vašem komentáři aby se čert vyznal.
,,Dušane myslím tu samou jednotku jako Ty, ale je oficiálně zařazením JPO III, ačkoliv je na papíře jako dvojka".
Kolego, nemáte v tom trochu větší zmatek, když píšete, že je oficálně jako JPO III a na papíře JPO II? Co je to tedy to oficiální zařazení???
Je mi to šumák, ale ve vašem komentáři aby se čert vyznal.
wap - POŽÁRY.cz (DPV)
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 09.08.2009 19:02
[ - 09.08.2009 11:48] On se ten problem da ale velmi rychle otocit, ridic (strojnik) HZS si sedne za volant sice az za dva roky, ale stale to mohou byt jeho temer "prvni" kilometry (tedy do te doby nema jinou praxi s NA), zatimco v rade JSDH jsou jako strojnici ridici z povolani, kteri za svuj zivot odcouvali to, co ridici HZS najezdi dopredu - to znamena zkuseni ridici s denodenni praxi - ted vybrat co je lepsi? JJS
-
Příspěvek od Lukas » 09.08.2009 19:33
[Jiří Sucharda - 09.08.2009 19:02] A na to se dá také velmi rychle a dobře reagovat...Tento případ ale není vždy!! třeba z naší jednotky dva hasiči ještě dva roky po nástupu a čtyři měsíce po strojním kurzu neseděli za volantem k zásahu a to jsou oba dva řidiči z povolání ...... Livesaving potvrdí jací jsou řidiči a především mechanici. Na mé stanici je stejný případ, také se dvěma hasiči, před nástupem sice ani jeden nebyl u SDH, ale oba dva u nákladáků přímo vyrostli. A stejně nejezdí, kdežto u místní JSDH točí volantem opravdu kdo má papíry. Ale chápu i tvůj názor a musím uznat, že i tento příklad znám a je pravdou, že cvičné nebo říkejme kondiční jízdy moc klukům nedají
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 09.08.2009 20:45
[Lukas - 09.08.2009 19:33] v pohode , vzdyt se bavime vecne. U nas zase leckdy vidim, jak se strojnikem u HZS obcas stane i clovek, ktery k tomu nema cit, vlohy ani chut, ale byl "preurcen" . Pak se resi vytahovani cisteren z prikopu, z lesa apod. Ja jsem to samozrejme pochopil (ten priklad) a uznavam, ze mas ve spouste veci pravdu - skoleni u JSDH a u HZS je nejen mene caste, ale i na jine urovni. Bohuzel se to da tezko ovlivnit a zname mnoho pripadu, kdy povinne skoleni velitelu, nebo strojniku JSDH zajistovali radovi (leckdy i novi) prislusnici HZS, kterym to nejlepe bylo oznameno ten den rano na nastupu se slovy, to je v pohode, to zvladnes, vezmi si rady a neco jim precti - pak se skoli velmi tezko a velmi tezko se na takovem skoleni udrzi pozornost a zajem . JJS
-
Příspěvek od Lukáš » 10.08.2009 08:21
[Václav Porkát - 09.08.2009 14:44]
No, oficiálně u nás snad nefunguje ani jedna JPO II, to myslím že Lukáš potvrdí. Dvojka má mýt služby, výjezd v kratší době atd. Takže ty naše papírové dvojky jsou defacto trojky.
Lukáš - jistě, neznamená to, že bude hasič s protekcí lepší nebo horší. Já jsem narážel na to, že kvalita výcviku a školení je jednotku od jednotky jiná u dobráků i profíků.
Stejně jako vztah k hasičině, ne vždy je příslušník někým, kdo by byl tkzv. hasičem srdcem. Což taky ve svém okolí dobře známe.
Jiří Sucharda - taky jsem zažil něco podobné, kdo nám bylo místo přednášky předčítáno z papíru a vyhlášek na kurzu strojníků. Inu, ne každý je dobrý lektor a ne každého to baví. Každopádně zase, odpovědnost proškolení jednotky leží většinou na ní samotné.
A proto si myslím, že když se párkrát pošle od zásahu domů jednotka, která přijede neustrojená s lihovým aroma atd. , odpadnou nám jen Ti, kteří odpadnout mají ...
No, oficiálně u nás snad nefunguje ani jedna JPO II, to myslím že Lukáš potvrdí. Dvojka má mýt služby, výjezd v kratší době atd. Takže ty naše papírové dvojky jsou defacto trojky.
Lukáš - jistě, neznamená to, že bude hasič s protekcí lepší nebo horší. Já jsem narážel na to, že kvalita výcviku a školení je jednotku od jednotky jiná u dobráků i profíků.
Stejně jako vztah k hasičině, ne vždy je příslušník někým, kdo by byl tkzv. hasičem srdcem. Což taky ve svém okolí dobře známe.
Jiří Sucharda - taky jsem zažil něco podobné, kdo nám bylo místo přednášky předčítáno z papíru a vyhlášek na kurzu strojníků. Inu, ne každý je dobrý lektor a ne každého to baví. Každopádně zase, odpovědnost proškolení jednotky leží většinou na ní samotné.
A proto si myslím, že když se párkrát pošle od zásahu domů jednotka, která přijede neustrojená s lihovým aroma atd. , odpadnou nám jen Ti, kteří odpadnout mají ...
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky