Informace pro zájemce o práci u HZS ČR
-
Re: Informace pro zájemce o práci u HZS ČR
Příspěvek od tatra805 » 23.05.2020 18:40
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Mirek12 » 20.08.2020 09:12
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 20.08.2020 11:52
-
Příspěvek od tkrejc » 13.10.2020 12:37
-
Příspěvek od Kuba_T » 13.10.2020 13:26
Minulý měsíc nás bylo na náboru ke zlk 40. Co vím, tak vypadli 4 lidi, všichni až na plavání (nebyl jsem tam do konce plavání, vypadlo možná víc).
Nechci se tě dotknout a přeju ti aby tě znovu pozvali. Ale zeptej se sám sebe... Pozval by sis někoho, kdo to nedal, když je vedle něj hromada těch, kteří ano?
-
Příspěvek od Jija » 13.10.2020 14:35
Ale podělím se o svou zkušenost...
Poprvé na fyzických testech jsemúspěšně zvládl - kliky, sedy lehy... U některých musel hodnotitel přimhouřit obě oči aby tyto dvě disciplíny zvládli... Jakmile přišlo na plavání, já a dalších 5 lidí (z 9ti) to neudělalo a ti kteří to dali akorát na hranici, v plavání excelovali.... Takže opravdu každému jde něco jiného... Nesmí se nikdo podcěňovat....
Nechtěl jsem z boje utéct jako poražený, našel si trenéra a chodil pravidelně plavat abych na dalších testech uspěl...
Druhé fyzické testy se opakovaly a já, který mám za sebou měsíce plné dřiny můžu (říci že jsem plavání zvládl nadmíru dobře....
Takže za mě je NĚKDY lepší dát druhou šanci než dávat šanci novým, kteří to stejně podcení tak jako já...
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 13.10.2020 15:17
-
Příspěvek od Kuba_T » 13.10.2020 15:37
Ze začátku je dobré říct, že jsem se na fyzické připravoval od zaslání přihlášky, tedy cca od 1.9. Zkoušky proběhly 23.9. na CPS Zlín.
Nábor k hzs zlk. Budou se rozšiřovat dvě stanice, takže se nabírá poměrně dost lidí najednou. Byly nás dvě skupiny po cca 20 lidech.
Začátek v 8 hodin. Cca 30 minut úvodní řeč, vypisovaní papíru ohledně gdpr a kvůli výpisu s rejstříků trestů. Řekli nám, co se po nás bude celý den chtít.
Byli jsme rozdělení do 3 skupin po 7. Jedna šla na pohovory, druhá na dovedností testy, my jsme šli do posilovny cvičit.
Můj výsledek byl 60 kliku a 60 sedu lehu.
Takový průměr z celého dne. Byli tam chlapi, kteří dali přes 80 kliku, ale taky sotva 35.
Pak se šlo na dovedností testy. Tahání figuríny, rozhození C, napojení proudnice, opětovně sbalení. Pak výměna kola na Fabii. Jako poslední byl výstup na 25m žebřík. Vše s jištěním, ne na čas. Šlo pouze o to, jestli člověk zvládne výšky. Doporučuju nepodceňovat. Výstup po sadě volném prostoru je něco jiného, než když se člověk veze v koši vedle budovy nebo stromu. Ale bez problémů.
Pak následoval přesun po vlastní ose na bazén. Plaval jsem prsa, čas 4.22. Tady přišli první odpadlíci, jistě vím o jednom.
Přesun zpět na stanici na pohovor. Klasické otázky : co nám můžete nabídnout, proč to chcete dělat, máte nějaké zkušenosti, kurzy,...
Konec byl cca ve 14 hodin.
Sešla se dobrá parta lidí. Zdravá vzájemná rivalita, ale taky povzbuzování a blahopřání po úspěšném výkonu.
Rozhodně skvělý zážitek, když už by to nakonec nevyšlo.
Celkové body jsem se nedozvěděl, ale podle mých výpočtů cca 175. Na pohovoru jsem si na nic nehrál. 3.11. jedu na psychotesty. Tam se teprve bude lámat chleba
-
Příspěvek od mili000 » 22.11.2020 06:18
Tak co jak dopadly psychotesty? Jaké to bylo?Kuba_T píše: ↑13.10.2020 15:37Taky se podělím o svoje zkušenosti...
Ze začátku je dobré říct, že jsem se na fyzické připravoval od zaslání přihlášky, tedy cca od 1.9. Zkoušky proběhly 23.9. na CPS Zlín.
Nábor k hzs zlk. Budou se rozšiřovat dvě stanice, takže se nabírá poměrně dost lidí najednou. Byly nás dvě skupiny po cca 20 lidech.
Začátek v 8 hodin. Cca 30 minut úvodní řeč, vypisovaní papíru ohledně gdpr a kvůli výpisu s rejstříků trestů. Řekli nám, co se po nás bude celý den chtít.
Byli jsme rozdělení do 3 skupin po 7. Jedna šla na pohovory, druhá na dovedností testy, my jsme šli do posilovny cvičit.
Můj výsledek byl 60 kliku a 60 sedu lehu.
Takový průměr z celého dne. Byli tam chlapi, kteří dali přes 80 kliku, ale taky sotva 35.
Pak se šlo na dovedností testy. Tahání figuríny, rozhození C, napojení proudnice, opětovně sbalení. Pak výměna kola na Fabii. Jako poslední byl výstup na 25m žebřík. Vše s jištěním, ne na čas. Šlo pouze o to, jestli člověk zvládne výšky. Doporučuju nepodceňovat. Výstup po sadě volném prostoru je něco jiného, než když se člověk veze v koši vedle budovy nebo stromu. Ale bez problémů.
Pak následoval přesun po vlastní ose na bazén. Plaval jsem prsa, čas 4.22. Tady přišli první odpadlíci, jistě vím o jednom.
Přesun zpět na stanici na pohovor. Klasické otázky : co nám můžete nabídnout, proč to chcete dělat, máte nějaké zkušenosti, kurzy,...
Konec byl cca ve 14 hodin.
Sešla se dobrá parta lidí. Zdravá vzájemná rivalita, ale taky povzbuzování a blahopřání po úspěšném výkonu.
Rozhodně skvělý zážitek, když už by to nakonec nevyšlo.
Celkové body jsem se nedozvěděl, ale podle mých výpočtů cca 175. Na pohovoru jsem si na nic nehrál. 3.11. jedu na psychotesty. Tam se teprve bude lámat chleba
-
Příspěvek od Kuba_T » 22.11.2020 10:08
Zdaleka ne tak hrozné, jak jsem čekal. Ale upozorňuju, že je to naprosto individuální.
Na startu se vypisuje rodinná anamnéza. Jako u praktického lékaře, ale z hlediska psychologie/psychiatrie. Nemusíte lhát. Uvedl jsem, že byl otec psychiatricky léčen a žádnou vědu z toho nedělali.
Pak 2 IQ testy. Nejdřív klasické doplňování obrázku do logické řady, pak test na pohybovou představivost. Nic hrozného.
Jednotlivé testy na pc, na které se šlo po iq testech, jsou tu už popsané několikrát, je to pořád to samé. Každý test jsme si před ostrým pokusem na nečisto vyzkoušeli. Veškeré testy spočívají v tom, že děláte naprosto triviální věci, ale buď pod časovým tlakem (cca sekunda na rozmyšleni) , nebo naopak dlouho v kuse (25 minut). Je potřeba se celou dobu naplno soustředit. Nakonec to ale nebylo tak hrozné, i když barvičky, tóny a pedály, při kterých bylo 0,8 vteřiny na rozmyšlenou, už mi daly dost zabrat
Test paměti probíhá tak, že na minutu dostanete A4 s 30 obrázky. Pak máte za úkol napsat, co jste si zapamatovali. Nezáleží na pořadí ani umístění. Já dal dohromady polovinu, asi to stačilo.
Další byl test, který se nějak jmenuje, ale nevzpomínám si jak před sebou budete mít tabuli s kroužky. Každý kroužek má výřez, který odpovídá poloze číslici na ciferníku hodin. Např. výřez v pravo = 3, výřez dole = 6 atp. Vaším úkolem je tyto čísla co nejrychleji "vyčíst". Kroužků je 64. Není to úplně jednoduché, hlavně ke konci.
450 osobnostnich otázek, doplňování 50 vět typu "kdybych měl tu moc, tak...." "jestliže mě matka miluje,..." apod. Kreslení postav, test preferencí (vyberte ze seznamu 3 pro vás nejdůležitější věci,...).
Finální pohovor s psychologem je spíš takové shrnutí. U mě se hodně řešila rodinná anamnéza.
Byl jsem uschopněný jak na hasiče, tak na strojnika. Testy jsou stejné, u strojnika se požaduje lepší výsledek.
Za 4 hodinky bylo hotovo.
Doporučuju si vyzkoušet nějaké IQ testy, ať víte na čem jste. Já si dělal placené na stránkách menzy. Není na škodu taky test COGIT, který se dá vygooglit. Za vyhodnocení se platí, ale těch 90 korun snas nikoho nezabije. HZS očekává výsledek průměrný nebo vyšší, takže byste se měli pohybovat okolo IQ 100+.
Veškeré výše napsané zkušenosti jsou psané z mého pohledu. Upozorňuji, že zkušenosti jiných se můžou výrazně lišit
-
Příspěvek od Patrick » 27.11.2020 15:13
Bohužel ani tak mě nevybrali dál, nezbývá než čekat jestli třeba někdo vyletí na psychotestech nebo se rozhodne nenastoupit, pak bych možná přišel na řadu. Možná bych si dovolil nesouhlasit s tím co bylo řečeno na začátku, že se nedá natrénovat, protože po 8mi letech na kamionu sem byl troska :D a na slušný výkon když člověk chce tak se natrénovat dá. A fyzický jsou asi jediná věc co jde ovlivnit, svou osobnost člověk asi moc neovlivní.
Uvidíme jak se to vyvrbí dál :
Mějte se
-
Příspěvek od Kuba_T » 28.11.2020 14:03
Natrénovat se určitě dá, ani to není žádný heroický výkon.Patrick píše: ↑27.11.2020 15:13Zdar kluci taky se podělím o svou zkušenost, hlásil sem se jako hasič k HZS Jihočeského kraje, na fyzických nás bylo 11, z toho asi 3 nedali běh (neplavalo se, bazény jsou zavřený ale museli jsme podepsat že jsme plavci, a hned jak by se otevřely bazény tak by jsme museli odplavat), nicméně podal sem spíš průměrný výkon, 56 kliků a 50 sed lehů a běh za 8.40
Bohužel ani tak mě nevybrali dál, nezbývá než čekat jestli třeba někdo vyletí na psychotestech nebo se rozhodne nenastoupit, pak bych možná přišel na řadu. Možná bych si dovolil nesouhlasit s tím co bylo řečeno na začátku, že se nedá natrénovat, protože po 8mi letech na kamionu sem byl troska :D a na slušný výkon když člověk chce tak se natrénovat dá. A fyzický jsou asi jediná věc co jde ovlivnit, svou osobnost člověk asi moc neovlivní.
Mějte se
Víš určitě, že tě dál nepozvou? Já samozřejmě kokrhání neřídím, ale 8 let na kamionu je podle mě dobrý důvod k tomu, abych si tě dál pozval...
-
Příspěvek od Patrick » 28.11.2020 17:19
Ahoj, jojo vím to určitě, posílali mi SMS. Nezbejvá než čekat.Kuba_T píše: ↑28.11.2020 14:03Natrénovat se určitě dá, ani to není žádný heroický výkon.Patrick píše: ↑27.11.2020 15:13Zdar kluci taky se podělím o svou zkušenost, hlásil sem se jako hasič k HZS Jihočeského kraje, na fyzických nás bylo 11, z toho asi 3 nedali běh (neplavalo se, bazény jsou zavřený ale museli jsme podepsat že jsme plavci, a hned jak by se otevřely bazény tak by jsme museli odplavat), nicméně podal sem spíš průměrný výkon, 56 kliků a 50 sed lehů a běh za 8.40
Mějte se
Víš určitě, že tě dál nepozvou? Já samozřejmě kokrhání neřídím, ale 8 let na kamionu je podle mě dobrý důvod k tomu, abych si tě dál pozval...
-
Příspěvek od kozlik89 » 30.11.2020 08:27
Ahoj Patriku, tak to jsme tam byli spolu :-). Mrzí mě ze to nevyšlo, ale jak říkáš, třeba někdo neudělá psychotesty, či neprojde zdravotní prohlídku a ještě se ti ozvou. Každopádně fyz. testy opravdu těžké nejsou. Pokud člověk tak nějak sportuje a udržuje se v kondici tak by to měl zvládnout, pak už je to spíše o náhodě, sympatiích atd. Vybrat z 8 lidí 3, když všichni splnili asi není jednoduché.Patrick píše: ↑27.11.2020 15:13Zdar kluci taky se podělím o svou zkušenost, hlásil sem se jako hasič k HZS Jihočeského kraje, na fyzických nás bylo 11, z toho asi 3 nedali běh (neplavalo se, bazény jsou zavřený ale museli jsme podepsat že jsme plavci, a hned jak by se otevřely bazény tak by jsme museli odplavat), nicméně podal sem spíš průměrný výkon, 56 kliků a 50 sed lehů a běh za 8.40
Mějte se
Já jsem 4 dny před testy dojedl antibiotika měl jsem zánět průdušek, takže se mi uplně dobře nedýchalo :D a ještě k tomu jsem běžel se zlomeným malíčkem na noze, takže jsem byl běhat asi 2x předtím :D. Nakonec 70 kliků, 73 sed-lehů a běh 8:48. Příští pondělí jdu na psychotesty, tak dám vědět jak to dopadlo :-).
-
Příspěvek od kozlik89 » 08.12.2020 08:30
Ahoj Patriku, tak píšu jak jsem slíbil. Včera jsem absolvoval psychotesty. Bylo to naprosto stejné jak psal Kuba_T výše. Rodinná anamnéza, IQ testy, doplňování na logiku,. pak test na paměť. Pak různé postřehové testy. Potom 570 osobnostních otázek, potom jsme vyplňovali další papír s osobnostními otázkami, jelikož se hlásím na strojníka tak i nějaký papíry týkající se řízení, historie, dopravní nehody atd.
Nejtěžší test pro mě byt ten kde nám na promítačku vždy zobrazili 3 obdélníky, v každém bylo 5 barevných teček, a vždy byly 2 tečky stejné barvy a my museli poznat ve kterém obdélníku jsou tečky stejné barvy nejblíže a pak podle čísla označit obdélník. Pokud ale v obdélníku byla bílá tečka u dvou nejbližších teček stejné barvy, muselo se zmáčknout jiné číslo, pokud vám ale zazněl do sluchátek tón museli jsme zmáčknout zase uplně jiné číslo a pokud byl v rohu levého obdélníku trojúhelník museli jsme máčknout levý pedál, pokud byl v pravém, museli jsme máčknout pravá pedál... Na reakci byly necelé 4 vteřiny, což bylo sakra málo :D, ale byla to sranda...
Testem jsem prošel, i na strojníka, každopádně jsme byl dost překvapen, když mi pak řekli, že další 2 jdou příští týden, pak až za týden další dva a poslední dva až někdy v lednu, takže mám očekávat rozhodnutí až v polovině ledna. potom minimálně měsíc čekačka na zdravotní prohlídku, tím pádem nástup nejdřív v březnu... Přitom na fyzických testech nám tvrdili, že úspěšní žadatelé budou nastupovat od ledna. Škoda, to čekání mě zabije... :(
-
Příspěvek od Kuba_T » 08.12.2020 08:54
Jojo, periferní vidění bylo taky výživné ale podle mě byly nejhorší ty hodiny, na posledním řádku už jsem nevěděl, čí jsemkozlik89 píše: ↑08.12.2020 08:30Ahoj Patriku, tak píšu jak jsem slíbil. Včera jsem absolvoval psychotesty. Bylo to naprosto stejné jak psal Kuba_T výše. Rodinná anamnéza, IQ testy, doplňování na logiku,. pak test na paměť. Pak různé postřehové testy. Potom 570 osobnostních otázek, potom jsme vyplňovali další papír s osobnostními otázkami, jelikož se hlásím na strojníka tak i nějaký papíry týkající se řízení, historie, dopravní nehody atd.
Nejtěžší test pro mě byt ten kde nám na promítačku vždy zobrazili 3 obdélníky, v každém bylo 5 barevných teček, a vždy byly 2 tečky stejné barvy a my museli poznat ve kterém obdélníku jsou tečky stejné barvy nejblíže a pak podle čísla označit obdélník. Pokud ale v obdélníku byla bílá tečka u dvou nejbližších teček stejné barvy, muselo se zmáčknout jiné číslo, pokud vám ale zazněl do sluchátek tón museli jsme zmáčknout zase uplně jiné číslo a pokud byl v rohu levého obdélníku trojúhelník museli jsme máčknout levý pedál, pokud byl v pravém, museli jsme máčknout pravá pedál... Na reakci byly necelé 4 vteřiny, což bylo sakra málo :D, ale byla to sranda...
Testem jsem prošel, i na strojníka, každopádně jsme byl dost překvapen, když mi pak řekli, že další 2 jdou příští týden, pak až za týden další dva a poslední dva až někdy v lednu, takže mám očekávat rozhodnutí až v polovině ledna. potom minimálně měsíc čekačka na zdravotní prohlídku, tím pádem nástup nejdřív v březnu... Přitom na fyzických testech nám tvrdili, že úspěšní žadatelé budou nastupovat od ledna. Škoda, to čekání mě zabije... :(
U nás měl být taky nástup 1.1., ale už v to moc nedoufám. Na druhou stranu... Kdyby to mělo vyjít, tak si rád počkám a nějaký měsíc navíc moc nehraje roli. Nemocnice toho teď holt mají dost a nějaké nastupni zdravotní prohlídky pro ně teď nejsou priorita. To jsem schopný pochopit.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz