Ceník služeb poskytovaných prostřednictvím Jednotky SDH
-
Re: Ceník služeb poskytovaných prostřednictvím Jednotky SDH
Příspěvek od Kůďa » 17.10.2017 03:35
Datum : 07. listopadu 2016
Místo zásahu : Zetka Strážník a.s. Studenec
Druh zásahu : Čištění odpadního potrubí
Vyhlášení poplachu : bez poplachu – práce za úplatu
Výjezd k zásahu : 09.18 hod.
Příjezd k zásahu : 09.19 hod.
Odjezd na základnu : 10.11 hod.
Návrat na základnu : 10.12 hod.
Technika + počet hasičů : CAS 32/T 815 v počtu 1 + 0
Činnost jednotky : JSDH obce Studenec vyjela s CAS 32/T 815 na žádost p. Jirana, ředitele firmy Zetka Strážník a.s. Studenec, vyčistit odpadní potrubí z výběhu vedle odchovny telat v areálu firmy Zetka Strážník a.s. Studenec. Jednalo se o potrubí z kanalizační šachty do sběrného kanálu. Potrubí bylo pročištěno ve spolupráci se dvěma zaměstnanci firmy pomocí proudu C-52 s „kanálovým krtkem“ od CAS 32/T 815. Odsávání vody s vyplaveným materiálem v kanalizační šachtě prováděli zaměstnanci firmy pomocí fekálního vozidla. Po pročištění potrubí se JSDH obce Studenec vrátila na základnu.
spojení :+420 724 079 532, Velitel - hasici.studenec@centrum.cz, Studenec 301, 51233
Třeba poradí, jak to tam mají a jak to dělají oni.
-
Příspěvek od Kůďa » 17.10.2017 05:46
......................................
http://www.hasicichocen.estranky.cz/cla ... -mpt_.html
Poskytování služeb s mobilní požární technikou.
1/ Technické zásahy - při zásahu se zváží, zda se jedná o práce vedoucí k likvidaci zaviněné resp. způsobené havárie, k rychlému odstranění jejich následků s cílem minimalizace rozsahu, případně zabránění dalších škod, nebo zda se jedná o zásah v rámci zákona č.133/85 Sb. o PO, ve znění pozdějších předpisů.
2/ Příležitostné výpomoci se speciální technikou - příležitostně lze proti hotovému zaplacení provést výpomoc se speciální technikou, a to v případě, kdy obdobná technika není místně, časově či jinak dostupná. Tato výpomoc nesmí ohrozit akceschopnost jednotky JSDHO.
3/ Výše náhrad použití techniky a speciálních služeb pro příležitostnou výpomoc.
Ceník služeb:
TA1 Mitsubishi - odtah
16 Kč/km + 200,- Kč do 25 km ujetých celkem
16 Kč/km + 100,- Kč do 50 km ujetých celkem
16 Kč/km - více než 50 km ujetých celkem.
CAS32 T 148 25 Kč/km + čerpadlo 1000,- Kč/hod.
CAS16 Praga NTS
20 Kč/km + čerpadlo 800,- Kč/hod.
20 Kč/km + osvětlovací agregát 500,- Kč/hod.
TA2 Mercedes 16 Kč/km
PS 12 čerpadlo 800,- Kč/hod.
Plovoucí čerpadlo 700,- Kč/hod.
Saturn S7 500,- Kč/hod.
Vysokotlaké čerpadlo v TA1 700,- Kč/hod.
Řetězová motorová pila 500,- Kč/hod.
Otevření bytu 200,- Kč/hod.
Schváleno usnesením rady města Choceň č.258/2005 ze dne 2.listopadu 2005. S účinností od 1.1.2006
Ceny jsou uvedeny bez DPH 21%.
.............................................................................................
Ceník platný od 25. 5. 2015 Ceník prací a služeb JSDH Frenštát pod Radhoštěm platný od 25.5.2015 - něco obdobného .....viz odkaz :
http://www.hasicifrenstat.cz/ - po levé straně uvedených hasičských stránek jsou odkazy a mezi nimi odkaz ve znění Ceník prací a služeb - tak se podívejte, také zajímavé.
..................................................................................................
A takto bych mohl pokračovat. Domnívám se že to pro některé bude stačit. Láďa Kudiveis
Příspěvek od Sobiho » 17.10.2017 09:46
Pokud si pomocí představujete, že pomoc je Vaše úkolování někoho ke komu nemáte žádný vztah, stylem: najděte, udělejte, vyřešte a dejte mi to bez práce až pod nos, tak v tom co je pomoc se rozcházíme. O tom co je pomocí a o tom co je správně se Vám rozhodně nezodpovídám, ale někomu jinému.Karel Dvořák píše: ↑16.10.2017 18:15Ano je to ještě děsivější.
Vy pane Sobotko, jste jeden z čelních představitelů (člen rady) Asociace velitelů jednotek sborů dobrovolných hasičů, která si vytkla jako jeden z cílů, cituji: "společně pomoci velitelům jednotek v jejich náročné a zodpovědné práci".
Pokud Vaše představa pomoci spočívá ve "stírání" a "osočování" toho, kdo zde vysloví jiný názor než je Váš, tak se mi ta pomoc velitelům zdá velmi zcestná. Já mohu mít svůj názor, Vy také a pan "Vopička" také svůj. Jde jen o to jak kdo určitý předpis pochopí. Váš výklad zákonů a vyhlášek nemusí být vždy, a za každou cenu, správný. Je to jen Váš(!) výklad.
Takže asi není nutno se hned rozčilovat. Ale Vám to evidentně dělá dobře.
A mimochodem, proč Asociace velitelům v tomto nepomůže a neporadí? To jsou věci z praktického života velitelů.
Určitě potřebnější než práce s termokamerou (to je jen můj osobní názor).
Karel Dvořák
Argumentaci neexistujícím právním předpisem nelze rozhodně označit za "jiný názor" je to prostě nepravda!
Jinak odpověď tu již zazněla na začátku. Protože komu není rady, tomu není pomoci, nelze tu pomoc poskytnout.
Vy mě rozhodně úkolovat nebudete!
Přeji mnoho úspěchů při dodržování rad na základě "jiného názoru".
-
Příspěvek od Kůďa » 17.10.2017 10:12
Příspěvek od Sobiho » 17.10.2017 10:58
Každý si může udělat názor a posoudit sám...
-
Příspěvek od Kůďa » 17.10.2017 13:03
Příspěvek od Sobiho » 18.10.2017 09:16
už jsem Vám to nejednou psal, aby jste mne přestal obtěžovat přes SZ a že s Vámi rozhodně nebudu komunikovat skrytě, ale když už, tak pouze veřejně. Proto i má odpověď bude zde.
Vy, potom co píšete, jak se chováte a projevujete, šíříte nesmysly, polopravdy a lži, máte ještě tu drzost mi psát soukromé zprávy s žádostí o názor a o radu!? Veřejně se projevujete jako hrdinný bojovník požárů proti mě, a pak potajmu, aby o tom nikdo veřejně nevěděl, žádáte o rady a názory!? A to ode mne!?
To si opravdu myslíte, že Vám budu dělat support!? Svůj čas Vám rozhodně dávat nebudu, ten radši využiji pro zodpovězení jiných dotazů, o kterých vím, že padnou na úrodnou zem a mají smysl řešit. Nemám povinnost ani pracovní, ani morální Vám odpovídat a rozhodně to nemám v úmyslu.
Takže závěrem, znovu Vás žádám, neobtěžujte mne přes SZ a rozhodně mne nepovažujte za svůj hotline!
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 18.10.2017 13:09
Ale když vás to baví..........
-
Příspěvek od Jakub » 18.10.2017 13:55
-
Příspěvek od Karel Dvořák » 18.10.2017 14:50
A což teprve když se nakousne téma SH ČMS nebo alkohol, to pak dostane diskuse tu správnou "šťávu".
Hasičům u vás přeji hezkou zábavu.
Karel Dvořák
-
Příspěvek od Karel1968a » 18.10.2017 16:09
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 19.10.2017 00:40
pořizovací cena auta: 2.000.000 Kč
orientační doba životnosti: 10 let
průměrný proběh kilometrů: 1.000 km
2.000.000 / (10 * 1.000) = 200 Kč/km
Tak nepočítáme do amortizace motohodiny což když auto bude někde stát nakroutí 10 mth a ujede 2km za jednu akci tak je daleko větší odběr motohodin než km.
takže kdybychom ročně udělali 1000 km a 1000 mth tak nebude výpočet
2000000/(10x1000)= 200Kč /km
ale 2000000/(10x2000) = 100 Kč /km, nebo mth a tedy budeme účtovat v ceníku za každý km 100 Kč a za každou motohodinu 100Kč
a do této ceny bychom také museli promítnout další náklady jako pneumatiky, oleje, filtry. brzy opravy apod. Jestliže pošlete auto po 10 letech na repas za 500 000 a na opravy a údržbu během těch deseti let padne dalších 500 000 už ten výpočet bude
3 000 000/(10x2000) = 150 Kč /km, nebo mth
Další problém který u tohoto nastává je to že když auto vyjede z linky tak má nějakou cenu dejme tomu 2 mil, ale když už ujedete 200km tak je to auto ojeté a má cenu 1,5 mil například To je potřeba do těchto výpočtů taky promítnout..
Prostě jsou na to vzorce jak vypočítat amortizaci a není to jen prostě hození na papír cena/ km to je hloupost.. Mnohem jednodušší je využít ceník, který je od HZS, sestavit si svůj ceník a nebo si zaúčtujte těch 5600/hod. co účtuje HZS za 1 auto u nehod..
BTW: jsem si vědom co je napsáno o orientační životnosti techniky, ale to je pouze orientační životnost. Důležité je to slovo orientační. Tento předpis pochází někdy z let před prvníma státníma ategama kde se počítalo s tím že atega po 6 letech budou pro HZS staré auta a posunou se k JPO II od těch potom k JPO III a od těch potom k JPO V tedy za 6 let ke II za 12 k III za 18 k V a teoreticky za 24 let do šrotu. (reálně vím že není tolik aut aby to pokrylo takto všechny dobrovolné jednotky jednoduše je u dobrovolných jednotek mnohonásobně více techniky než u HZS v republice.) Ale pořád ta orientační doba se brala pouze u HZS a není nutná přece jen jak staré byli a jsou T815 sloužící u HZS? Pouze v MSK obměnili všechny velkokapacitní casky za nové 7 (neberu KHA, ale čistě CAS 32 T815 PR2). Jinak všude jsou ještě pořád jako velkokapacitky auta z období před pádem komunismu či těsně po něm. Prostě nejsou na to peníze. Ale pořád nemůžeme počítat s tím že auto za 6 let nemá hodnotu
-
Příspěvek od jezkovyvoci » 19.10.2017 14:18
-
Příspěvek od Kůďa » 19.10.2017 21:24
Prostě jsou na to vzorce jak vypočítat amortizaci a není to jen prostě hození na papír cena/ km to je hloupost Mnohem jednodušší je využít ceník, který je od HZS, sestavit si svůj ceník a nebo si zaúčtujte těch 5600/hod. co účtuje HZS za 1 auto u nehod..
cituji z mého příspěvků strana 2 a strana 3 :
-Podle tohoto pro mě plyne, že by tedy náš zřizovatel mohl vydat ceník paušálních úhrad na různé činnosti, které hasiči mohou vykonávat /propočítáno na 1 hodinu/ a nevyčíslovat takové horentní sumy za nějaký zásah jednotky .......
- /bylo to myšleno jako tomu je proplácení náhrad za výjezd k dopravní nehodě/, tím že by město vydalo závaznou vyhlášku obce o proplácení poskytnutých služeb JSDH za 1 hodinu a bylo by to. Těch 4.500 Kč u proplácení zásahu u DN /je propláceno za 1. hodinu - 4 hasiče a nějaké km /to je určeno v platných předpisech -nevím teď jestli tam je uvedeno, a asi i amortizace, ale to nevím/
Reakce Sobiho na můj příspěvek :
Rád odpovím, je to stejné jako vždy, po dlouhé době zopakuješ tu co již jednou či vícekrát zde zaznělo. Motáš do toho téma které je úplně o něčem jiném (DN) a jako vždy uvedeš nějakou blbost.
Já s Anibodym souhlasím, protože napsal to stejné, co já.
S pozdravem L.Kudiveis
-
Příspěvek od jezkovyvoci » 20.10.2017 08:21
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 20.10.2017 09:43
-
Příspěvek od Kůďa » 20.10.2017 11:23
.................................
podle čeho se to počítalo, jak k té částce došli - dle tiskového mluvčího HZS Karlovarského kraje :
"Ceník je daný od roku 2008. Nyní se aktualizuje. V původní verzi je například hodina práce zásahového vozidla za 2 100 korun, náklady na kilometr jízdy 40 korun a například průměrná mzda 280 korun na hodinu," upřesnil Kasal s tím, že podle hrubého odhadu stojí úklid po jednom zásahu průměrně tři tisíce.
Náklady hasiči přepošlou České kanceláři pojistitelů, která sdružuje jednotlivé pojišťovny poskytující povinné ručení. Zaplacení vyřeší konkrétní pojišťovny," dodal Kasal.Záchranné sbory by tak měly ušetřit miliony korun ročně. Například v Karlovarském kraji jsou to dva miliony.
U naší jednotky /JSDH města Třebechovice p.O./ se takto vrátí nazpět okolo 60 tisíc za rok, protože pojišťovna to neuhradí vše do koruny, co požaduje za nás HZS a nevíme, co tam vše HZS vyplní - podklady totiž vždy zpracovává HZS příslušného kraje za dobrovolnou jednotku a peníze pak chodí na účet zřizovatele jednotky.
další odkazy :
http://metodika.cahd.cz/bojovy%20rad/D. ... sledku.pdf
http://www.hzscr.cz/clanek/kontrola-nku ... dobre.aspx
http://www.cap.cz/tiskove-centrum/tisko ... avy/632-94
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... ny-miliony
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/hasic ... 590604f2e/
http://metodika.cahd.cz/ostatni/SIAR%20 ... %20JPO.pdf
-
Příspěvek od Karel1968a » 20.10.2017 14:58
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?