Anketa o nejlepší web
-
Příspěvek od tomáš marný » 12.05.2008 15:22
Nevím jak vám, ale mně se ta anketa zdá nějaká podezřelá. Sedím si takhle večer na netu a jednomu nejmenovanému sboru přibyde za dvě hodiny asi 900 hlasů. Kouknu se tam dnes a další má z nulových bodů téměř 700. Mohl by mi někdo z webmástrů objasnit zda je možné v anketě podvádět a jaká byla včera a dnes návštěvnost požárů? Děkuji
-
Příspěvek od Marek Kovář » 12.05.2008 15:22
Taky se mi to zdá dost divný a řekl bych že až nemožný.taky jsem koukal jak záhadně najednou tam skočí přes tisíc hlasujících!!! chtělo by to vysvětlení!!!
-
Příspěvek od Ondrej Kulhanek » 12.05.2008 15:22
Sám jsem váhal, zda se mám o podezření zmínit zde, a už to udě
-
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:22
Jsem rád, že si toho někdo všiml Já jsem diskuzi zakládat nechtěl, protože nejsem nezaujatý, že jo ) Ale je mi jasné, že se prostě někdo naučil mazat cookies v prohlížeči. Schválně bych rád viděl dump IP adres z databáze, to by bylo jak přes kopírák
Návštěvníci požárů se podle mého mínění skládají převážně z lidí, kteří nejsou znalí tvorby webových stránek (pro upřesnění - tvorbou stránek myslím tvorbu stránek, ne generování nějakým skriptíkem hostitele nebo WYSIWYG editor), proto si myslím, že jejich hodnocení bude převážně záviset na prvním dojmu z designu.
Tím pádem nechápu, jak můžou být weby sborů jako jsou Drahelčice a Bystřice před Novým Městem, jejichž web musí laika okamžitě zaujmout, protože je fakt povedený. No a zatímco laik si většinou u stránek řekne "to jsou ale hezké stránky", člověk znalý řekne "to jsou dobře udělané stránky".
Takže můj názor je jasný, prostě někdo zasvětil noc klikání, především teda u Drahelčic.
Pokud tu Venca nebo někdo hodí dump IP adres z databáze, bude jasno
-
Příspěvek od David Lange » 12.05.2008 15:22
Zdravím všechny příznivce vody.Přispěju i já něčím do mlýna. Oslovil mě starosta našeho SDH, že když už máme ty naše internetové stránky, proč se nezkusíme této soutěže zúčastnit.Protože vám u nás na starost komunikaci s veřejností, zal jsem si to za své a poslal tedy přihlašku. Všem ostatním jsem řekl, že jsem se na to vykašlal. Chtěl jsem je překvapit kdyby třeba vyšla první desítka. To co z toho ale vzniklo mi vyrazilo dech. Jsme JPO 5, všichni nám říkali to děláte aby jste se ukázali světu, vaše stránky jsou desainově slabé, tuctové a podobně.Asi jsou ale snažíme se ,webmaster není programátor, ja taky dělám videa a fotím jen amatersky. Přesto jsme se v anketě začali držet na předních pozicích. Vím že pro vás to asi moc neznamená, ale já jsme přihlášením stránek opravdu chtěl naši pětku zvednout. Vím kolikrát jste tu probírali tohle téma, JPO 5 dobrá na plesy ,otroci obce, vyjedou 1x ročně , chlastají.Technika o ničem ,nespolehliví. Tohle všechno jsme chtěl změnit. I když nemám fireman pro každého, beru vše co mi obec hodí, nemám dotace,stránky jsou umístněny na web zdarma a když obec uvidí že jsou v první desítce třeba mi koupí lepší doménu. Přesto nestrácím nenadávám žiju a i já se chci prezentovat lidem. U těch JPO2,3 se už nějaký standart kultury očekává. Ale i já v pětce mám fungující sbor, jednotku co dře, mám děti, mám mužská družstva, dělám ukázky dětem a stránky slouží především občanům mojí obce. Najdou na nich vše potřebné , domlouvá se zde vše okolo nás hasičů. Nechtěl jsme vyčnívat z řady ,protože takový snažících se pětkářů je u nás víc, to vím .Nejsem jediný komu to i v té nejnižší lize šlape a je na urovni. To co se ale stalo jsou anketou je děs. Vím že se dají mazat cokies, existuje program který mění IP adresy. Ale lidi?To jste fakt hasiči?Šlapat na úkor jiných.Takhle bych vyhrát nechtěl v životě. dvojky trojky pětky , to je přece fuk, všichni sme hasiči a máme držet pospolu. Žádám tímto jako přihlašovatel stránek SDH Ludgeřovice aby byla anketa na požárech zrušena ,nebo aby bylo mé SDH vyškrtnuto. S takovouhle lumparnou se presentovat nechci.Nebyl jsem ted 2 dny na netu, byl jsem v Přibyslavi na kurzu dopisovatelů a tiskových mluvčích SDH. Tam si všichni lámali hlavu jak co nejlíp prezentovat hasiče. Škoda, že jsem jim o tomhle případu neřek.Z těch deseti vybraných stránek SDH jsou vítězi všichni, protože maj chut a zájem o hasičinu a maj chut tím nakopnout ostatní co třeba jestě stránky nemají zřízeny. Jsou vítězi i všichni ti , co je nepřihlásili ale i tak vím že hodně nepřihlášených má super web Nedopuste, aby vyhráli nějáké stranky, chytněte rozum a aby vyhráli Hasiči v očích veřejnosti.Dodělal jsem poslední moje video , věnuju ho vám všem co cítíte potřebu podvádět.Zamyslete se , tady je odkaz na youtube http://www.youtube.com/watch?v=8MNpVhlpQus
A to sem si tu ještě na to musel zakládat nick uff, tečka a to je vše co jsem vám chtěl oznámit. Těd už si jen kritizujte.
S pozdravem David Lange, přihlašovatel SDH Ludgeřovice
-
Njsem si jistý, jestli to víš, proto pro orientaci - ta anketa nemá s oficiální soutěží nic společného. Teda až na to, že je to deset zatím nejlepších webů.
Na výsledek soutěže to nemá vliv.
-
Díky za info , vím to, ale mám web pro lidi a chtěl jsem především vědět jak moc je užitečný pro veřejnost, to je pro mě stěžejní měřítko. Chtěl jsem to vědět za pomocí veřejného hlasovaní ,což jak ted vidím byla jen má naivita. To že moje stránky hodnotí nějaký prgramátor porotce je mi srdečně jedno. Jak jsem psal ,programujem jednoduše přes MS Front page,máme to na webu zdarma, kamoš co se naučil ve fotoshopu udělal ten baner s jezdící 815ckou , další udělal program online rozpis služeb. Všichni se musí podílet. Nejenom webmaster.Chci vědět co tam potěší nebo chybí normálnímu občanovi a ne to v tom vidí programator porodce. Já beru za úspěch už tu final desítku a to mi stačí. Ale jestli chce někdo hrát na požárech nefér,tak se od toho distancuju , otevřeně říkám tady být nechcem a anketu zrušit nebo nás z ní vymažte.
-
Ale v porotě nejsou jen programátoř... Jsou tam i amatéři, takže se neboj Kdyby to hodnotili jen programátoři, spousta webů by vyhořela a koneckonců o samotný zdrojový kód v soutěži taky nejde. Jde převážně o obsah, přehlednost, aktuálnost - vždyť jsi viděl hodnotící kritéria, ne? V prvním ročníku soutěže bez problémů postoupily i stránky, které fungovaly třeba jen v Internet Exploreru a nikomu to nevadilo, takže si z toho nedělej hlavu.
Jinak jak vidím, někoho bavilo klikat i dnes v noci )
-
Příspěvek od Ondrej Kulhanek » 12.05.2008 15:22
musí být pěkný vůl. Marně budu doufat, že se jedná o technickou závadu. Kdyby aspoň ten dotyčný vůl klikal pár hlasů za den ! Ne, on jich musí naklikat rovnou 1k za noc kdy většina lidí chrní, to bude nějaký šprýmař ne? Hlasování je stějně znehodnocené a řekl bych, že se klidně může zrušit . Já už mám svého dlouhodobého "vítěze" - Slatinu.
-
No zajímavé, každopádně je už to velice trapné, doufám že tady na webu se ta anketa zruší, protože je za první místo nějaká cena myslím, což by byla ostuda ji přebírat. A nej doufám, že toho klikaře nenapadne to zamaskovat tím ,že začne klikat i na jiné sbory, aby se nedočkal rána kdy tam budu mít taky tisíc hlasů, protože tolik lidí naše stránky opravdu za noc nenavštíví. A stále postrádám vyjádření správců požáru cz , kteří tu anketu tady pravděpodobně dali. Jestli to hodlají řešit ,nebo to nechají takhle. Vrhá to pak temný stín na celou anketu jako takovou i když veřejné hlasování je jen její součástí.
-
Příspěvek od Radek Ošlejšek » 12.05.2008 15:22
Už to tady psal Jakub Kozák. Ta anketa zde na požárech je jen orientační a nemá vliv (aspoň doufám) na výsledek soutěže. Stránky posuzuje porota, která vyhlásí konečné pořadí. BTW: když jsem zjistil, že anketa je ošetřena jen pomocí cookies, hned mě napadlo, že na to někdo může spustit program a vygenerovat si potřebný počet hlasů. Doufal jsem ale, že se k takové trapnosti nikdo uchýlí
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Míla Nouzák » 12.05.2008 15:22
Davide, jsem přihlašovatel stránek SDH Drahelčice a naprosto s tebou souhlasim.
-
Doufáš dobře, urřitě nemá
K programování ankety - ošetřit točástečně lze. Já mám na webu anketu s omezením na max. 15 hlasů z jedné IP adresy. Patnáct proto, že spousta lidí má neveřejnou IP, takže "navenek" do internetu může mít třeba i 1000 počítačů stejnou IP. Vůči těm 985ti, na které "nezbyde" je to sice nespravedlivé, ale to už je holt osud.
-
Jakube, možná to máš krásně oštreno a možná nějaké omezení mohli udělat i tady na požárech. Ale proboha taky soutěží hasiči a ne nějací vidlaci, co si mají potřebubu naklikat nejvíc.Kdo má být na světě fér když už nemůžeš věřit ani hasičům?ted se na to přišlo protože někdo těch hlasů dal víc než je zdrávo ale co když by se to používalo jen k udržení mírného naskoku v čele. Tak by na to neupozornil nikdo.Prostě hnus. A určitě to je jak říkáš orientační anketa tady a soutěž je to spíš o té porotě. I tak už je to ale součastí tohodle celého. Prostě pro mě: Hasiči se zas předvedli fakt. Ted to překvapení našich hasičů spíš vvystřídali vtípky do jakého cirkusa jsem je to zapsal
-
Jo, to máš pravdu, je to bordel. Ošetření se dělá především kvůli spamům. Ovšem tady se jednalo o trošku jinou věc, souhlasím s tebou
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz