Příspěvek
od Petr Měrka » 12.05.2008 15:23
RE:Jste mladí ?????
Pánové dovolím si na toto téma trochu reagovat.
Na tomto webu nemám zatím moc příspěvků,ale sleduji diskuze už dost dlouho a proto, že jsou tu lidi,kteří dokážou jenom pořád někoho kritizovat a to se mě moc nellíbí,proto jsem se rozhodl založit si svůj příspěvní blok.
Dovolím si nesouhlasit s váma,kteří se cítíte utiskovaní a nepochopení ze strany starších členů SDH nebo jednotky.Jsem velitelem jednotky,která má dvanáct členů.Mě osobně je 38 let a jsem druhým nejsterším v jednotce.Většině členům je mezi 20-22 lety.Já nerozlišuji to,kolik má kdo let.Když vidím,že kluk má zájem o dění a činnost v jednotce,tak nevidím důvod ho odmítnout,když se na něco zeptá.Naopak se mě to líbí ,když něco neví,že se zeptají a mají zájem.Samozřejmě,že nejsou všichni takoví,ale je jich většina.Dokonce nám teď dva kluky,kteří se budou postupně připravovat na zařazení do jednotky,protože jim ještě není 18 a nemají 40 hodin proškolení.Každý má nárok v jednotce na svůj názor (aspoň u nás).Je však potom na mě,jak s tím názorem naložím,protože za fungování jednotky jsem zodpovědný já.Někdy taky nesouhlasím s názory jiných,ale jsou případy,kdy chlapovi řeknu člověče to se mě líbí a takhle by se to dalo řešit a udělat.
Jak jsem již psal,sleduji příspěvky již delší dobu.Ale když se dívám na ty vaše příspěvky a názory,odpusťte mě tu upřímnost,ale ani se nedivím,že vaše názory (třeba v jednotce)příliš nikdo nebere.
Co se týká příspěvků zde na tomto webu,není to o tom,že člověk se musí za každou cenu do diskuze zapojit,jen aby měl vyšší počet příspěvků.Myslím si že příspěvky nejsou o kvantitě ale o kvalitě.
Osobně si nemyslím,že pokud by jste se v jednotce snažili něco změnit a tato změna by přinesla jednotce užitek,že by váš názor velitel jednotky odmítl.
Dále píšete,že jste nedostali šanci se uplatnit.Můj názor je takový,že jste si ji asi doposud nezasloužili,protože šance něco dokázat není o tom jak všechno okecat,ale tom dokázat těm starším,aby Váš názor začali brát vážně.A to dokážete jen tehdy,když se místo diskuze o nějakém problému tohoto problému chtíte a budete se snažit ho vyřešit.Věřte tomu,že když starší uvidí,že místo kecání chytnete za kus práce,začnou váš názor akceptovat.Ale to už jsem popsal výše.Toto nelze dokázat ze dne na den a je třeba si to zasloužit. Věřte tomu o čem tu píšu,protože zrovna tohle jsem si za"mých mladých hasičských let prožil".Zrovna tak jsme se snažili něco změnit,ale nikdo más moc neposlouchal.Až jednou naskytla práce,kterou staří nechtěli moc dělat,věděli jsme ,že to je šance ,jak jim dokázat,že jen nesedíme v hospodě a nekecáme u piva o tom,jací jsme hasiči.Osobně se za nějakého starého hasiče nepovažuji a mladším se snažím poradit,pokud mají zájem.Pokud ale vidím že zájem nemá,tak si o něm udělám svůj dojem a podle toho bych ho asi potom zařadil při výjezdu.Prostě vím na koho se můžu vždy spolehnout a na koho už se tolik spoléhat nedá.Takové tu mám taky .Neříkám že ne.Nikde to totiž není stoprocentní.
Toto je můj názor a teď se do mě můžete pustit.Jen podotýkám,že se neschovávám za žádný nick a za svůj názor se nestydím.