Voda v CAS
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Re: Voda v CAS
Příspěvek od Soptík Jaryn » 28.11.2013 22:58
Ahoj Tomku
Mužu se zeptat co máte za další dvě auta,jen že to řešíte až teť?Věřímže řešení najdete.
Mužu se zeptat co máte za další dvě auta,jen že to řešíte až teť?Věřímže řešení najdete.
-
Příspěvek od Jakub krajník » 28.11.2013 23:21
NO tak máte asi něco podobného jako máme my... jen doufám ve vašem zájemu nižší než u nás... Obsadily jsme bejvalou kotelnu dřív se vytápěla sama takže žádnej rozvod tepla tam není... No furt se my zdá nejbezpečnější ji vypustit a i čerpadlo... stejně tolik výjezdů přes zimu nebude A je to lepší jak kupovat nové čerpadlo :)
Jinak pořad jsem proti elektrice... Záleží jak to máte z městem... Jak někdo píše 2500kč měsíčně není až tak moc... Ale zase dejme tomu za celou zimu to může znamenat novou pilu :) nebo další vybavení... Ale pokud máte možnost vrámci brigády sehnat dřevo a uhlí... Tak sehnat nějaký věčí kamna... Máme vlastní výrobu a vyšlo na nás to na cca 3000kč cca rozměry 50cm na 50 a 80 cm výška... a při pravidelném topení máme i vtom našem hangáru kolem 10c tak pokud se vám podaří to co nejlíp zateplit (okna , vrata a pod...)tak pár hodin deně a musí se ta udržet teplota lechce nad nulou) Byla by škoda oslavit novou casku opravou kotle nedej bože výměnou čerpadla :)
Jinak pořad jsem proti elektrice... Záleží jak to máte z městem... Jak někdo píše 2500kč měsíčně není až tak moc... Ale zase dejme tomu za celou zimu to může znamenat novou pilu :) nebo další vybavení... Ale pokud máte možnost vrámci brigády sehnat dřevo a uhlí... Tak sehnat nějaký věčí kamna... Máme vlastní výrobu a vyšlo na nás to na cca 3000kč cca rozměry 50cm na 50 a 80 cm výška... a při pravidelném topení máme i vtom našem hangáru kolem 10c tak pokud se vám podaří to co nejlíp zateplit (okna , vrata a pod...)tak pár hodin deně a musí se ta udržet teplota lechce nad nulou) Byla by škoda oslavit novou casku opravou kotle nedej bože výměnou čerpadla :)
-
Příspěvek od Vašek Bus » 29.11.2013 16:47
Hele možná blbej nápad ale co tu velkou ratejnu přepažit a udělat CASce extra pokojík který by nebyl tak velký problém temperovat , pokud tam je alespoň trochu reálno teplo udržet. Myslím tím že jsou solidní vrata a případně okna. Zkusil bych tam na honem natáhnout pod stropem ocelový lanko a na něj pověsit nějakou těžkou plachtu není to nic extra nápad ale určitě by to mohlo být snazší vytemperovat takhle provizorně zmenšený prostor než celou třígaráž no a přes léto tam tu přepážku vymlasknout z něčeho ideálnějšího.
-
-
Příspěvek od ogarazdediny » 29.11.2013 22:19
my jsme tenhle problém řešili olejovýma kamnama, jednak kvůli CAS a taky kvůli RZA ve kterém je vysokotlak. Máme celkem štěstí že máme spojenou zbrojnici s obecním úřadem-letos se dělala rekonstrukce OÚ(zateplení atd) vč zbrojnice a mimo to nám vyměnili vrata za shrnovačky a zavedli nám do zbrojnice ústřední topení takže máme po problémech. Já bych to asi řešil buď těma olejovkama, nebo pokud to vypadá na dlouhodobý problém, tak postavit v garáží příčku ze sádroše který se zateplí a myslím že se to vrátí za rok možná dva na spotřebě, pak sádroš do oken a nalepit ho i na vrata, na práh vrat deku aby netáhlo a to by bylo aby nebylo :-)
-
Příspěvek od petr.194 » 29.11.2013 22:52
Olejový kamna rozhycuješ pořádně, a pokud je vylepšíš ala kanadský (okolo nich navaříš trubky, aby to fungovalo jako komín- u země to nasaje studenej vzduch a nahoru to pustí teplej, reskektive horkej vzduch, tak ti to ušetří spoustu elektriky, dřeva uhlí ap.). Já jsem v dílně za celou zimu spálil 100litrů oleje- a to jsem tam byl každý odpoledne a o víkendech ani nemluvě.....)
-
Re: Voda v CAS
Příspěvek od Radek Cahel » 30.11.2013 08:39
Ideální řešení jsou akumulační kamna :-) Přímotop si dá jen blázen
Baker
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 30.11.2013 09:22
Padl tu návrh na vypuštění CAS, to je ale snad potom i odhlášená, ne? Neboť když to houknou, nedovedu si představit někde cestou vzít vodu a pak až jet. To ta CAS pro tuto jednotku postrádá smysl.
Já myslím, že opravdu nejlepší řešení jsou akumulační kamna. Kdo bude pořád chodit do garáží topit? Pokud budou zapojeny legálně, lze mít i nízký tarif a náklady nejsou tak vysoké.
Já myslím, že opravdu nejlepší řešení jsou akumulační kamna. Kdo bude pořád chodit do garáží topit? Pokud budou zapojeny legálně, lze mít i nízký tarif a náklady nejsou tak vysoké.
-
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava