[ - 31.12.2009 13:04] Napíši poslední příspěvek k tomuto tématu a končím.
Skutečně od HZS nikoho nezajímá mé zaměstnání. Pracuji v uplně jinačím prostředí než oni i s jinými vyhláškami a nařízeními. Vaše (HZS) práce nemá s mou prací nic společného. Pochybuji, že se vyznáš v mých problémech které denně v práci řeším. Dokonce si troufnu říct, že tě takové problémy opravdu nezajímají.
Naopak je možné že tě zajímají problémy, které mám při vykonávání mého koníčka - dobrvolné hasičiny. Někdy řešíme skoro to samé, naopak pochybuji, že HZS zajímá jak budu mít zaplacen výjezd mimo katastr, jak si udělám revizi na dejchách (myslím tím třeba na flašku po pěti letech), kde seženu prachy na naftu, či jestli dostanu dotaci na výstroj 10.000,- Kč nebo 300.000,-Kč. Dokonce Vás určitě nezajímá udržení si profesáků, které už teoreticky nepotřebujeme my ani vy (ale kdo ví co bude za pět let) aj věci co se řeší u nás - dobráků.
Naopak je mi fakt jedno jestli si koupíš šroubek a musíš projít nevím čím, než ti ho proplatí. Je mi celkem jedno na jaké školení musíte chodit a ohledně tolik diskutovaných platů se nevyjadřuji vůbec. Proč bych tedy do toho rýpal. Nevím kolik bere chlap na výjezdu, ani nevím kolik bere ženská na dozorech.
Zajímají mě věci u profíků, ale takové se kterými mohu buď něco udělat anebo se kterými se mohu setkat při zásahu a to je asi tak 1/8 všeho.
Uvedení do provozu nové cas
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
-
Příspěvek od Petr Haska » 31.12.2009 13:48
[ - 31.12.2009 13:04]
Co se týká pojistek, ty nám studuje tajemnice - já jak ona na tyto věci chytřejší nejsem.
Co se týká mé jednotky a okolních stanic HZS nemám jediný problém. Já mám s jednotkou společného to, že jsem její člen, do jejího chodu zasahuji mírně. Dal jsem si za úkol asi před 6 roky jednotku vybavit pořádným vercajkem a to po nakoupení vybavení za cca 700tis., nové CAS(2007) a nyní staršího DA považuji za splněný cíl.
Kluci se mají dobře (rozpočet jednotky kolem 700.000 ročně) a troufnu si říct, že i samotné SDH pod mým vedení má co chce. - soutěžní čerpadlo, gastro vybavení, klubovnu, stany, stánky, vozík aj. věci upotřebitelné nejen u hasičema. Za to všechno nemůžu já, za to můžou všichni . ale u SDH pod mým vedením. To jenom pro tebe jak se kluci mají u nás špatně. Jak by nešlo u nás vydržet. Pro úplnost uvadím, že u nás člen JPO=člen SDH.
Co se týká pojistek, ty nám studuje tajemnice - já jak ona na tyto věci chytřejší nejsem.
Co se týká mé jednotky a okolních stanic HZS nemám jediný problém. Já mám s jednotkou společného to, že jsem její člen, do jejího chodu zasahuji mírně. Dal jsem si za úkol asi před 6 roky jednotku vybavit pořádným vercajkem a to po nakoupení vybavení za cca 700tis., nové CAS(2007) a nyní staršího DA považuji za splněný cíl.
Kluci se mají dobře (rozpočet jednotky kolem 700.000 ročně) a troufnu si říct, že i samotné SDH pod mým vedení má co chce. - soutěžní čerpadlo, gastro vybavení, klubovnu, stany, stánky, vozík aj. věci upotřebitelné nejen u hasičema. Za to všechno nemůžu já, za to můžou všichni . ale u SDH pod mým vedením. To jenom pro tebe jak se kluci mají u nás špatně. Jak by nešlo u nás vydržet. Pro úplnost uvadím, že u nás člen JPO=člen SDH.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz