PSII bavlna vs. PES
Zdravím, potřeboval bych poradit. Budu kupovat několik obleků PSII a zajímalo by mě který materiál vydrží déle aniž by neměnil barvu po několika vypráních popř. zda záleží na gramáži. Na trhu jsou dva druhy 1) směs PES / BA - 65 / 35 %, gramáž 240g/m2, 2) 100%bavlna, gramáž 250g/m2. Ze zkušenosti vím, že je rozdíl mezi 100% bavlnou od VPO a konkurence. Díky za info.
PSII bavlna vs. PES
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
-
Příspěvek od Jan Čáslava » 12.05.2008 15:25
100% bavlna
Po pravdě já mám také PSII ze 100% bavlny, je po pár vyprání a nevypadá zle, značka - textilní výroba Růžena Malá (zakoupeno ve VPO), na omak daleko lepší materiál (takový robustnější ) než-li klasické PSII ky,které si VPO nechá dělat (prodávané pod značkou VPO). Tyhle budou pro kolegy a chci aby jim to vydrželo co nejdéle ...
Po pravdě já mám také PSII ze 100% bavlny, je po pár vyprání a nevypadá zle, značka - textilní výroba Růžena Malá (zakoupeno ve VPO), na omak daleko lepší materiál (takový robustnější ) než-li klasické PSII ky,které si VPO nechá dělat (prodávané pod značkou VPO). Tyhle budou pro kolegy a chci aby jim to vydrželo co nejdéle ...
-
Příspěvek od Pavel Klimeš » 12.05.2008 15:25
Honza
Já si myslim že je jedno od jaké firmy si PSII koupíš. My máme jak od Devy, tak od VPO a barvu po pár vyprání stejně změní. Ikdyž od Devy (bez nomexu) to není tolik.
Já si myslim že je jedno od jaké firmy si PSII koupíš. My máme jak od Devy, tak od VPO a barvu po pár vyprání stejně změní. Ikdyž od Devy (bez nomexu) to není tolik.
-
Příspěvek od David Horák » 12.05.2008 15:25
PSka
PSka mám od Devy i od VPO. Materiál bude asi lepší od devy. Ale bacha na velikosti. Na mě mají moc krátké rukávy:) A s tím vyblednutím, tomu se nedá zabránit. Po roce začnou blednout všechny. Když porovnám kalhoty a blůzu kterou jsem měl asi 2x za rok na sobě, tak rozdíl je hodně znatelný. (ber to ale tak, že je nosím v práci)
PSka mám od Devy i od VPO. Materiál bude asi lepší od devy. Ale bacha na velikosti. Na mě mají moc krátké rukávy:) A s tím vyblednutím, tomu se nedá zabránit. Po roce začnou blednout všechny. Když porovnám kalhoty a blůzu kterou jsem měl asi 2x za rok na sobě, tak rozdíl je hodně znatelný. (ber to ale tak, že je nosím v práci)
-
Příspěvek od David Horák » 12.05.2008 15:25
Jen ještě
doplním, že oboje jsou ba. Bavlna se mi zdá příjemější na tělo.
doplním, že oboje jsou ba. Bavlna se mi zdá příjemější na tělo.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz