Přihlášení a přestavba VEA
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
- Kontaktovat uživatele:
Přihlášení a přestavba VEA
Příspěvek od Pepan Š. » 01.01.2014 15:45
Zdravím, před nedávnou dobou jsme si jako SDH koupili Patrola a rádi bychom ho, protože naše jednotka v současnosti nemá žádný dopravní prostředek, přestavěli na VEA. Potřeboval bych od vás poradit jak s přihlášením. Co mi bylo z HZS sděleno jen to, že auto musí být obce, musí mít majáky, sirénu a musí být barevně vyvedeno podle vyhlášky. Na stránkách nějaké obce jsem našel, že to vyřešili tak, že majitelem auta je SDH jako organizace a obec je v TP zapsána jako provozovatel. Máte s tím někdo zkušenost? Já bych nerad obci daroval auto, které jsem si za vlastní peníze koupili, aby si ho pak třeba klidně pan starosta prodal, když je obecní.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přihlášení a přestavba VEA
Příspěvek od Pepan Š. » 01.01.2014 22:47
Samozřejmě že jsme jednotkou zařazenou do poplachového plánu. za uplynulý rok už jsme v rámci obce u tří zásahů (2x technická pomoc - voda,1x požár).Více podrobností a fotky najdete na strákách co jsou u mého profilu. Nejvíce nám v poslední době chybělo právě auto, to starý fÁRO 244 nám obec před několika lety pro špatný technický stav prodala, a když se nám naskytla možnost koupit Patrola v super stavu po hasičích z Německa tak jsme neváhali složili se a koupili si ho. Proč právě VEA, prostě protože předepsaná výbava pro něj je takřka nulová tzn. nemusí se dělat finančně náročná přestavba a teoreticky bychom ji mohli zvládnout skoro celou i v hasičárně, bylo mi to tak doporučeno z HZS. Teď právě mě čeká ta papírová válka s tím, jak to udělat.
-
Příspěvek od Petr Haska » 01.01.2014 23:59
Si to ošetřete ve smlouvě,aby vám auto obec neprodala dál.
Každé auto dobré - to si přeberte jak chcete a nejake debilni kecy neřeš. :-D
Každé auto dobré - to si přeberte jak chcete a nejake debilni kecy neřeš. :-D
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přihlášení a přestavba VEA
Příspěvek od Pepan Š. » 02.01.2014 12:45
Blbé kecy vůbec neřeším :D Když jsem před rokem přebíral hasiče totálně v rozkladu, tak je měli i kluci od nás a teď !! Určitě každé auto je dobré, řekněme že máme nějaké info, že v okolí by se mohlo letos vyměnit několik CASek a že by se mohla nějaká postarší k nám náhodou dostat. Smlouva je poslední řešení já bych byl nejraději, kdyby to bylo zapsáno i v TP. Někde jsem se doslech, že by to snad mělo jít, proto bych potřeboval vědět, jestli to z vás někdo má tak řešený. Dále bych potřeboval vědět, jestli by šlo namontovat na auto starší majáky a sirénu (např. sehnat bazarový sundaný ze sanitky) 20 tisíc za nový je pro nás moc.
-
Příspěvek od Brian McCaffrey » 02.01.2014 18:10
Ahoj já dělal VEA z Š Felicia , taky na koleně chce to lak pruh nápis . Pak stk to ti daj na měsíc pak na odbor dopravy a znovu na stk kde ti to už daj na rok jako ukaždého has. auta . Rampu sem dal taky starší rotačku od PČR akorád sme koupily nový modrý kryty máme tam rampu Tesla a k ní potřebuješ na stk a dopravku nějaký papíry od výrobce ale ty ti klidně můžu poslat emailem páč stačí kopie . Vlastník SDH provozovatel obec , no a s obcí jednoduchou smlovu o zapujčení , tak aby případně zřejmé kdo bude platit provoz atd. no a na finále zařazení do IZS volací znak atd. to pořešit na stanici pod kterou spadáte případně územní obor HZS vám příslušný . Klidně mě napiš email můžem si prohodit tel. a pořešit to telefonicky žádná věda to není . Michal Janků velitel Mokrá-Horákov vel-mokra@seznam.cz
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz