Opasky na zásahových oblecích???
Četl jsem tady nějaké příspěvky a narazil jsem v nich na použití opasků na zásahových oblecích. Byly zde hodně podporovány, ale stalo se mi že jsam se bavil s jedním profíkem na toto téma a bylo mi řečeno že je u zásahu nesmí mít. Například při požáru bych s ním někde zaháčil, ochranný oděv se mi může smeknout a je mi trošku větší teplo. Jak to tedy s nimi je? Kdy a kde se mohou používat, případy výšek si myslím že jsou samozřejmostí. Ale v ostatních případech? Pokud je to zde někde rozebráno, tak mě prosím odkažte, nevšiml jsem si toho. Dík.
Opasky na zásahových oblecích???
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
-
Příspěvek od David Frnka » 12.05.2008 15:20
opasek
Ahoj, zeptej se co na to výrobce převlečníků, Deva tvrdí že potom správně nefunguje ventilace pod kabátem, částěčně funguje odvod páry pokud máš Nomexové termo prádlo pod převlečníkem s membránou.
Ahoj, zeptej se co na to výrobce převlečníků, Deva tvrdí že potom správně nefunguje ventilace pod kabátem, částěčně funguje odvod páry pokud máš Nomexové termo prádlo pod převlečníkem s membránou.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:20
Výrobci
Deva taky nedoporučuje, ne-li přímo zakazuje nášivky na zásahových oděvech, když už se tu zmínil výrobce a to převážně proto, že nášivky nebývají nehořlavé.
Co se týče opasků - my přímo nepoužíváme, ale jinak je vidívám docela často.
Deva taky nedoporučuje, ne-li přímo zakazuje nášivky na zásahových oděvech, když už se tu zmínil výrobce a to převážně proto, že nášivky nebývají nehořlavé.
Co se týče opasků - my přímo nepoužíváme, ale jinak je vidívám docela často.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz