Dataz k čerpadlu na Karosu
Ahoj. Nemá někdo z vás v hasičárně nebo v práci rozebrané čerpadlo na Karosu??? Potřeboval bych oměřit rotor (vnitřní kolo) v čerpadle na nízkotlaku. Pokud není nízkotlaké a vysokotlaké stejné. Potřeboval bych průměr hřídele, vnější průměr a šířku kola, popřípadě ještě fotku. Dík za pomoc. David
Dataz k čerpadlu na Karosu
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
-
-
Příspěvek od David Malát » 12.05.2008 15:25
Čerpadlo na Karosu
Opravdu nikdo nemá něco rozebraného????
Opravdu nikdo nemá něco rozebraného????
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:25
David Malát
4erpadla jsou obě stejná, zapojují se buď paralelně (nízkotlak) nebo sériově (vysokotlak). Rozebrané ho nemám, ale zkus zavolat do THT, třeba ti poradí, oni je vyrábí...
4erpadla jsou obě stejná, zapojují se buď paralelně (nízkotlak) nebo sériově (vysokotlak). Rozebrané ho nemám, ale zkus zavolat do THT, třeba ti poradí, oni je vyrábí...
-
-
Příspěvek od David Malát » 12.05.2008 15:25
Re: Čerpadlo
Mě jen napadlo, jestli by se nedalo použít oběžné kolo do matesa. Potřebuji opačný smysl otáčení jako u liazky a napadlo mi jestli to za komančů jen do Liazky nezdvojili a nešlo by to zaměnit (tělo čerpadla otočit lze), ale jestli říkáte že beží buď souběžně nebo sériově tak bude o dost menší než z matesa, tedy poloviční výkon každého z nich. Já jsem si myslel že se točí jen jedno a nebo se připojí druhé....Ale pokud je to takto tak se po tom ani nemusím pídit....
Dík David
Mě jen napadlo, jestli by se nedalo použít oběžné kolo do matesa. Potřebuji opačný smysl otáčení jako u liazky a napadlo mi jestli to za komančů jen do Liazky nezdvojili a nešlo by to zaměnit (tělo čerpadla otočit lze), ale jestli říkáte že beží buď souběžně nebo sériově tak bude o dost menší než z matesa, tedy poloviční výkon každého z nich. Já jsem si myslel že se točí jen jedno a nebo se připojí druhé....Ale pokud je to takto tak se po tom ani nemusím pídit....
Dík David
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava