Pro hasičky
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 01.04.2011 20:23
-
Příspěvek od Martin Štěpánek » 01.04.2011 20:40
hodně se tady operuje s galantností mužů, jak kdyby to u zásahu mělo vypadat - Ž: "ach, ta ohořelá a roztrhaná mrtvola z vraku je tak těžká.. já slabá, samotinká to nezvládnu." muž si upraví nomexový kapesníček zastrčený v kapse pro radiostanici - M: "dovolte ženo u zásahu, pomohu Vám." a vezme si mrtvolu v podpaží a strčí ji do pytle. Ž: "ach můj veliteli, jste pravý gentleman. dnes večer na stanici jsem jen vaše. čekám vás ve společných sprchách." nic proti, ale když žena nebo muž je členem jednotky, tak ztrácí, nebo by měl ztratit atribut člověka a stát se profesionálem a jeden z mnoha. ať je u HZS nebo JSDH. zcela dle hesla: "u zásahu jsme všichni profesionálové". takový člověk by pak neměl hřešit na to, že je žena nebo dobrák, který to dělá dobrovolně, tudíž nemusí poslouchat rozkazy VZ (jak se kolikrát můžeme v diskuzích dočíst). vstupuje do jednotky dobrovolně, ví, do čeho jde a tak by se měl chovat.
-
Příspěvek od Láďa » 01.04.2011 20:56
1)ženská rozhádá mužský
kolektiv
2)chlap má tendenci ženskou
zachraňovat,ochraňovat
3)žena je(podle mě)v krizových
situacích více labilní.
Já prostě beru ženskou jako
osobu,které si nesmírně vážím a
mám tendence je ochraňovat.
Nechci ženský vystavovat fyzické
a psychické námaze(to dělali
Rusáci,že nechali ženský střílet
kulometem).
Když jsem byl v USA,říkali tam
profesionální hasiči u piva,že
ženská u zásahu,jako rovnocená
hasička,je děs.Ženský se chtějí
vyrovnat chlapům a to ovlivňuje
jejich práci.Riskují,dokazují,že
na to mají.
-
Příspěvek od Láďa » 01.04.2011 21:10
-
Příspěvek od Láďa » 01.04.2011 21:15
a. zakázat nebo omezit vstup osob
na místo zásahu a nařídit, aby
místo zásahu opustila osoba, jejíž
přítomnost není potřebná.
Nařídit evakuaci osob, popřípadě
stanovit i jiná dočasná omezení
k ochraně života, zdraví, majetku
a životního prostředí a vyzvat
osobu, která se nepodřídí
stanoveným omezením, aby
prokázala svoji totožnost. Tato
osoba je povinna výzvě vyhovět,
b. nařídit bezodkladné provádění
nebo odstraňování staveb,
terénních úprav za účelem
zmírnění nebo odvrácení rizik,
vzniklých mimořádnou událostí,
c. vyzvat právnické osoby nebo
fyzické osoby k poskytnutí
osobní nebo věcné pomoci
-
Příspěvek od Martin Štěpánek » 01.04.2011 21:21
on totiž problém není ani tak v rovině technické (fyzické), jako mentální (krásně to napsal Vlaštovka). v hlavách některých chlapů je stále zakořeněno, že existují role/práce ženské a mužské a ty mají být striktně odděleny. jako třeba, že ženy nemohou volit, svatba bez svobodného rozhodnutí ženy, vaření, starost o domácnost apod. a toto není zas tak dávno, ve Švýcarsku dostaly ženy volební právo v roce 1973. když je prostě ženská šikovná instalatérka (hmm, googgle chrom mi to označil jako chybný tvar:)), tak nevidím důvod, aby tu práci nevykonávala. to samé s hasičkou, manažerkou, vojandou, policistkou, kamioňačkou, truhlářkou. já zase nemám papíry na auto, nebaví mě to, auta rád nemám, ale hrozně rád vařím. a troufám si tvrdit, že dobře (nebo alespoň ženy mého okolí hravě strčím do kapsy a zdatně konkuruji mé drahé máti). má to znamenat, že jsem trošku na chlapečky nebo co?
nevím, co je za argument střílení žen. ale když už, tak tedy. do žen stříleli všichni, pokud to byl nepřítel. i Češi. ruské speciální jednotky dokonce dostávaly školení, aby jejich členové dokázali vyslýchat, mučit a odstranit zajaté ženy nepřítele. a nedělám si iluze, že spousta speciálních jednotek neabsolvovala podobný/obdobný výcvik (pro výslech žen).
a zpět k našemu tématu, byl bych velmi opatrný s paušalizováním schopností pohlaví. a hlavně, tyto názory bych neprezentoval před schopnějšími ženami, mimo zesměšnění se, hrozí, že dotyčný skončí s míchanými vajíčky... oprávněně.
-
Příspěvek od Láďa » 01.04.2011 21:49
-
Příspěvek od Martin Štěpánek » 01.04.2011 22:19
psal jsem to nahoře, nebavíme se o HZS, ale o JSDH. HZS má vlastní specifická pravidla přijetí, o kterých by se dalo sice diskutovat, ale to není předmětem momentálního zájmu. navíc tiskový mluvčí (který?) by to takto neformuloval, navíc je to výňatek z 133/1985 sb. tady se bavíme o JSDH, kde žádný předpis ani zákon ani vyhláška nezakazuje členství ženy v jednotce. pokud tedy připustíme, že žena je rovnoprávná muži, absolvuje vstupní lékařskou prohlídku, splní fyzické a teoretické testy, tak není důvod ji nepřijmout. praxe ukáže, jestli je schopná členství v jednotce nebo ne. to samé platí o mužích. pokud se pak najde jedinec, který se rozhodne prezentovat tuto ženu jako neschopnou ničeho, která se jen ohání nezadatelnými lidskými právy (!!!), navíc ničí mužský kolektiv (by mne jako vcelku zajímalo jak, to jako, že se v jednotce nemůžete drbat na pytlíku a prdět nahlas?), tak s ním asi není něco v pořádku. buď je natolik mlád, že zná ženy jen z playboye nebo je to docela solidní macho a pánbůh se ženou, která se rozhodne s ním být.
omlouvám se čtenářům za tento ostrý komentář, ale jsem vcelku vytočený. tohle říct nějaké mé kamarádce nebo spolužačce a nedejbože přítelkyni, tak mne ztlučou do kulaté krychle a pindíka si budu nosit v kapse. jsme v Evropě 21. století.
-
Příspěvek od Láďa » 01.04.2011 23:07
-
Příspěvek od Martin Štěpánek » 01.04.2011 23:57
pokud si dýchne kouře chlap, tak to s ním zamává stejně jako se ženou. a stejně jako ženu, i chlapa to může zabít. jednou jsem si nechtěně dýchl a musel jsem si okamžitě sednout, jinak bych omdlel (docela zážitek, vřele doporučuji, získáte takový respekt, že si i na požár louky chcete brát DT). a to nejsem žádné chrastítko, navíc jsem "muž". a do chemikálií se mi hrabat nechce, i když jsem ten chlap. své packy mám stále rád.
ono jde spíše o zvyk mít vedle sebe ženu. v letmém pohledu do historie, dívky také určitě nepatřily do škol a už vůbec ne do smíšených tříd. bylo to "špatné", dívky měly být vychovány jako oddané manželky a matky.
a tímto bych to také uzavřel, holky se původně ptaly na požární sport a ne na debatu dvou mamlasů o ženách ve výjezdu:)
-
Příspěvek od Láďa » 02.04.2011 01:04
-
Příspěvek od Martin Štěpánek » 02.04.2011 02:07
jinak hodně štěstí vaší jednotce a někdy příště v diskuzi zdar:)
-
Příspěvek od Miroslav » 02.04.2011 09:56
-
Příspěvek od Láďa » 02.04.2011 10:59
-
Příspěvek od Láďa » 02.04.2011 11:48
Přeju pěknej zbytek večera Ahoj
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 02.04.2011 12:50
Za 2: Neumíš psát. Pokud studuješ, měl bys přestat, Je to promarněný čas.
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od Láďa » 02.04.2011 13:27
Za 2: Pro tvojí informaci studuju maturitní obor,a nemám v úmyslu skončit,jelikož se učim dobře.
Za 3: Podle toho co si psal,usuzuji že si to přečetl.Tak to dál nebudu řešit.
Za 4: Můžu ti to napsat Anglickým jazykem,jestli chceš.Třeba se ti to bude číst lépe,o čemž dosti pochybuju.
Za 5: Jsem měl na vysvědčení z ČJ za 3,a jsem s tím naprosto spokojen.
Za 6: Ano jsou tam chyby.To nehodlám popírat,když jsi to zpětně přečtu.
Za 7: Mám dojem,že už nevíš kvůli čemu se hádat.Tak to hazíš na Pravopis a způsob psaní.Což je tak trochu trapné,zvláště u dospělého člověka,co se chce hádat s mladym klukem,o takový blbosti.
Měj se hezky a Přeju ti hodně zdaru.Láďa
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 02.04.2011 13:38
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy