Bohužel pro váš kraj je problém cokoliv najít. Našel jsem pouze PPP z roku 2003 což je hodně dávno. Záleží jaká je dohoda mezi kraji atd. to my nezjistíme. Je to otom jaký je interní předpis u vás a ten veřejný nebude. Zrovna u vás to má HZS z vedlejšího kraje blíž než stanice Jindřichuv Hradec. a v tom PPP je na 3 místě takže pokud mají dáno že má mít HZS přednost tak budou jezdit oni. Bohužel u vás je ten problém že HZS z nějakého důvodu nechce volat místní JPO jako druhou jednotku k události.
Osobně to vidím tak že ať sedí na GŘ kdokoliv tak nedokáže pravidla sjednotit v celé ČR, kraje si pojedou stejně po svém.
[/quote]
Já našel, že v PP je ustanovení, že místně příslušná JPO se povolává vždy a to jako první, pokud je na ohlášenou událost vybavena. Pravda, nevím jak je to aktuální, ale nic jiného jsem nenašel. Nechci, aby si moje výpisky kdokoliv překládal jako brekot, jen bych rád věděl, z jakého důvodu se změnila praxe povoláváni JSDH.
[/quote]
No záleží z kterého roku to je třeba v tom PPP 2003 je místni JSDH na prvním místě. Ale v tom z roku 2017 je na prvním místě už HZS teď dle PPP by měla být HZS povolávána vždy jako první je možne že už nějakou dobu to u vás tak mělo fungovat dle PPP ale nefungovalo a teď se přešlo na to.
A nevím odkud jste ale když tam od vás vemu dědinu Nova Včelnice JPO III tak na prvním místě je HZS z vedlejšího kraje Kamenice nad lipu potom místní a pak HZS Jindřichův Hradec. Takže tam má jako první jezdit HZS z vedlejšího kraje dle pPP. Takže je to všechno jak má být bohužel jak jsem řekl u vás to vypadá že se vaše HZS rozhodlo že nebude posílat na menší věci dvě jednotky. Jediná možnost je asi si stěžovat ve velkém a lobovat aby jezdila i místní jak v jiných krajích ČR. A buď vás vyslyší nebo ne.