Zdravím vespolek,
mám jeden, možná hloupý, dotaz. Aktuálně jsme převzali do výjezdu zcela novou CAS (Scania P440XT CAS20/4000/240 S2R) a po naprogramování radiostanice jsme zjistili, že přídavný reproduktor u stanoviště strojníka je neustále aktivní. Takže jakmile je rdst v provozu, veškerá komunikace jde do širého okolí bez ohledu na to, že stanoviště strojníka není aktivní (třeba při jízdě).
Můj dotaz zní, máte to také takto? Nebo je to nějaká anomálie?
Na staré CAS (Liazka 101.860), kde jsme veškerou elektroinstalaci tahali sami, jsem reproduktor vyřešil tak, že byl separátně spínaný a navázaný na aktivaci stanoviště strojníka. Takže kdykoli bylo nežádoucí "pouštět" komunikaci ven, jednoduše se odposlech spínačem vypl.
Budu vděčný všem, za postřehy. Možná je to normální ale s ohledem na naše "staré" řešení mě to celkem překvapilo.
Díky
Reproduktor rdst u stanoviště strojníka CAS
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Re: Reproduktor rdst u stanoviště strojníka CAS
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 21.04.2024 15:19
Vedle Scanie si u zásahu můžeš normálně povídat, takže to nejde srovnat... je to standard, pokud si zadavatel neřekne o tlačítko.
-
Re: Reproduktor rdst u stanoviště strojníka CAS
Příspěvek od Martin Svatoň » 22.04.2024 16:15
Máme taky na Scanii (WISS) a na reproduktoru je klasické ovládání hlasitosti 0 - 100%. Takže strojník si zesílí jenom když potřebuje. Jinak je vypnuto a kolem auta to neřve.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz