No ověřoval jsem to z více zdrojů, protože taky mi to přišlo jako chyba, ale není to chyba. Mě osobně to je jedno. Já mám strojníku naštěstí dost a i výhled je pozitivní.Josef Stašiak píše: ↑18.02.2024 14:48Nebo také chybka na elektronce z katody Olomouc. U II/2 a III/2 jsou počty stejné.
Přestup z JPO V do JPO III
Ze života jednotky i sdružení...
-
Re: Přestup z JPO V do JPO III
Příspěvek od papun » 18.02.2024 14:50
-
Příspěvek od papun » 18.02.2024 14:51
No Napajedla naši obec měli v I. stupni, ale pravda, že třeba k nám to mají docela daleko. Nicméně slyšel jsem, že jim to hodně osekali, ale o kolik nevím. Musím se podívat. EDIT: Tak jsme se podíval a fakt mimo katast žádný první stupeň. Ani Fatra...... To podle mě moc logiku nemá. Vždyť mají krásnou možnost na všechny směry jezdit. A jak si psal, nasypalo se tam hodně peněz.Josef Stašiak píše: ↑18.02.2024 14:42To jste dopadli ještě dobře, zkoukni PPP pro Napajedla, ti se v I.stupni nepodívají za hranice katastru a to v podlední době investovali nejen do techniky. Bohužel se brala teoretický doba na výjezd (5/10min).papun píše: ↑12.02.2024 19:39My jsme JPOIII, jezdíme hodně málo. Teď máme v kraji nový PPP plán a sebrali nám dvě obce z prvního stupně. Tu jednu bych pochopil, ale tu druhou máme 3 km po rovině a po klidné cestě. Nahradila nás JPO II jejich městské části, která to má 9 km a část přes ucpané město.
Nicméně teba a tvou akčnost chápu. Nicméně z pohledu obce je to samé mínus. Víc starostí, peněz. Plus tam vlastně žádné není.
-
Příspěvek od Josef Stašiak » 18.02.2024 15:18
Počítejte s ročním rozpočtem min 400tis (PHM, školení, udržba objektu a vybavení, nákup nového vybavení,...) v závislosti jakou výstroj a výzbroj máte k dispozci. Dále bych se zřizovatelem začal řešit nákup nové nebo novější cisterny min pro 4 osoby. U členů s funkcí strojník a velitel, byl viděl spíše dvojnásobné počty.Hasiči Merklín píše: ↑13.02.2024 10:47Sice jiný kraj než vy, ale u nás se totéž řešilo před 4.roky. Jak už většina napsala, tak zjistit si stav na KŘ HZS zda pokrytí PPP ještě počítá u vás s JPO III. Určitě si zpracovat financování se zřizovatelem na delší dobu než 1 rok. Neboť s JPO III rostou i náklady na provoz jednotky. Jednak PHM, tak i v případě stáří techniky její opravy. Novější vybavení a adekvátní vystrojení. Dále aby jste splnili legislativu jednak v počtu členů (1x VJ, 2x VD, 4x Strojník s platným kurzem S-40 a zbytek hasičů - minimální počet členů 12), dále se můžete bavit o nějaké předurčenosti ( OOB, NL atd.. ) jak už jsem zmínil, tak mít adekvátní školení od HZS ( V-40, S-40 ) členové platný NDT-16 a jako bonus se dá mluvit o T-TCHS, ZZZ, MŘP, AED... Dále třeba KOPIS některé (né všechny) JPO V moc nezvedají v pracovní den mezi 8-15, protože z 80% stejně v té době nevyjedou, ale jsou výjimky kde JPO V fungují lépe jak některé JPO III (jiný příběh). Hlavně aby i členi jednotky byli seznámeni, že těch MU v pracovní den/době může být i několikanásobně víc.Johnny148 píše: ↑11.02.2024 11:18Ahoj, chtěl bych se zeptat na otázku jak je to s přestupem z JPO V do JPO III. Šlo by konkrétně o JSDH která se nachází v bezprostředné blízkosti Jaderné elektrárny Dukovany. Před zhruba 7 lety nám přišlo vyrozumění HZS Kraje Vysočina že máme možnost tuto jednotku přeřadit ale starosta návrh zamítl a teď bychom rádi po změně starosty obce byli přeřazeni.
Máme techniku CAS 32 T148, Avia A31, Ford transit.
Občas nás zvednou i mimo katastr. Vetsinou pri vyhlaseni druhého stupně pozarniho poplachu.
Pokud by jste chtěli zvýšit počet výjezdu, tak je možnost se nechat zařadit do systému First Responder s AED (pořiďte přístroj kompatibilní se ZZS, kvůli elektrodám), ale ne všichni to dají.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz