Ahoj.
Máme na autě starou rampu Elvy Voaz 12. Že je to děs víme, snad se toho tento rok konečně zbavíme...
Nicméně nyní přestala svítit i se zadkem. Zkontroloval jsem kabely, na které jsem se dostal a proměřil obyč multimetrem svorkovnice. Na ovladači měřím 12v, ale na majáku už ne. Když propípnu kabely, tak se tváří, že OK, ale nic se neděje, samozřejmě může být po cestě další svorkovnice nebo něco. Zajímavé je, že siréna funguje, ale světlo, ani motorek ne. Pro jistotu jsem to přepojil na druhý stejný ovladač co mám k dispozici a dělá to to samo, takže tím to asi není. Na ovladači v tomto stavu se nechtějí rozsvítit kontrolky majáku, svítí jen power plus při zapnutí siréna.
Napadá někoho po čem jít?
Nemáte někdo schéma zapojení ovladače, alespoň co je co?
Osobně sázím na kostru, ale kde...
V případě, ze by odešel např. přerušovač na předky, tak by snad zbytek měl normálně fungovat.
Za jakýkoliv nápad děkuji.
Roman.
Elvy Voaz 12 nesvítí
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Re: Elvy Voaz 12 nesvítí
Příspěvek od VaTe » 10.01.2024 18:41
Kdyby někdo ten krám řešil, tak jsem u nás problém nakonec našel...
H1 žárovky, resp. jejich patice jsou tak zkurv*** udělaný, že pokud z nich sjede bužírka z pripojovacího konektoru, dojde samozřejme ke zkratu. Při jízdě se to třepe narazí konektor na patici a tím se ukostří.
Takže stahovací bužírka na konektor, ele.páska okolo, nová H1 a po problému.
Ta rampa je fakt shit...
R.
H1 žárovky, resp. jejich patice jsou tak zkurv*** udělaný, že pokud z nich sjede bužírka z pripojovacího konektoru, dojde samozřejme ke zkratu. Při jízdě se to třepe narazí konektor na patici a tím se ukostří.
Takže stahovací bužírka na konektor, ele.páska okolo, nová H1 a po problému.
Ta rampa je fakt shit...
R.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti