Port.All
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Port.All
Příspěvek od Edison » 13.02.2022 13:45
Zdravím dotaz HZS nám do programu nahrálo způsobilosti. Bohužel je tam plno blbostí a na hlavní stránce mi to ukazuje že některým členům skončila nebo v nejbližší době končí kurz na kterém nikdy nebyli. A teď k dotazu vadí mi že to tom svítí neví někdo jak změnit způsobilost nebo to vypnout?
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Hasiči Merklín » 13.02.2022 16:36
Ahoj,Edison píše: ↑13.02.2022 13:45Zdravím dotaz HZS nám do programu nahrálo způsobilosti. Bohužel je tam plno blbostí a na hlavní stránce mi to ukazuje že některým členům skončila nebo v nejbližší době končí kurz na kterém nikdy nebyli. A teď k dotazu vadí mi že to tom svítí neví někdo jak změnit způsobilost nebo to vypnout?
aktuálně řeším něco velmi podobného. Kluci byli vysláni na rozšířovací kurz strojníků před 2 lety a letos se jim rozsvítilo, že mají prodlužovat předchozí kurz strojníků, který již není platný neboť udělali přeškolení na nadřazený kurz. Řešil jsem s několika lidmi od HZS, kteří mají na starosti správu PortAll v našem kraji a bohužel prý je chyba na straně provozující firmy (z Kladna), že mají chybu na serveru a řeší odstranění už bezmála 4.měsíc !!
Máme i nesrovnalosti na ,,kartě jsdh,, kde jsou odlišné informace (rozdíl co máme vidíme my a co vidí HZS) - tento problém ani import/export nevyřešil.
Takže nám technikem co má na starost spojovací + PortAll ze strany HZS bylo řečeno, že máme setrvat.
Jinak k tvému dotazu jestli je třeba to řešit, tak za mě jako ZVJ rozhodně ano. Neboť papírovou ,,válku,, musíme vést všichni a zrovna PortAll do kterého vám může HZS nahlížet (jestli děláte OŠ40, kondiční jízdy, záznamy provozních kontrol atd.). Ale je to kraj od kraje. V našem KV kraji občas nějaká namátková neohlášená kontrola prochází JPO a chtějí vidět záznamy.
-
Příspěvek od papun » 13.02.2022 17:17
U nás ve ZLK je z PORT.ALL zajímá jen evidence osob, strojní služba a chemická. Nic víc. Rozhodně nikdo neřeší jestli plníme kondiční jízdy a školění přes PORT.ALL. Já to tam nepíšu, bo je to k ničemu, když stejně musím mít fyzickou evidenci. To mi potvrdila i nedávná kontrola z HZS.
Jinak celý ten PORT.ALL nějak tak začíná stárnout, jestli on už nebyl starý, když byl nový:)
Jinak celý ten PORT.ALL nějak tak začíná stárnout, jestli on už nebyl starý, když byl nový:)
-
Příspěvek od Edison » 21.05.2023 19:01
Zdravím dotaz jestli má někdo zkušenost. Jsem ve dvou jednotkách a momentálně probíhají přesuny techniky a jestli to vyjde tak obě jednotky budou mít stejnou techniku. Což je problém protože já nijak nedokážu zjistit která jednotka jede. Ale v portálu u té techniky je název techniky když tam napíšu něco jiného třeba Máňa tak při vyhlášení poplachu bude v SMS a amds hlášeno vyjíždí Máňa?
-
Příspěvek od papun » 21.05.2023 19:32
Zdar, s amds zkušenosti nemám, ale text SMS přece vychází z KOPIS ne? A jde to úplně mimo PORT.ALL. A máš tam volací znak techniky ne? (Pokud teda má přidělený).
A pak se ještě můžeš řídit PKV ne?
A pak se ještě můžeš řídit PKV ne?
-
Příspěvek od Edison » 21.05.2023 21:07
No někde na nějakém školení se řešilo že se může technika nazvat podle sebe a že to nemají být blbosti ale teď si nepamatuju už zda to bude i v poplachu. A v msk nic takového v poplachu není u nás amds i SMS má tvar třeba Výjezd jednotky, Pozar nízké budovy, pozar RD. Vyjíždí CAS 25 . Adresa: ..... Volacky se nepisou. A jj z pkv to poznám problém je že nemám furt zapnutý internet. Nakonec co stejně budu řešit s kopisem zda by to šlo nak rozpoznat.
-
Příspěvek od Aleš Bitter » 22.05.2023 13:38
V PORT.ALL je editovatelná položka Název techniky, která by měla být totožná s názvem techniky u HZS (v IKISu, na KOPIS ve Spojaři a následně tedy v PKV). Nicméně pokud název techniky změníš a exportuješ, není jistě, zda ti ho HZS na strojním oddělení schválí a převede do IKISu (v některých krajích je snaha mít názvy techniky standardizované dle vyhlášky).
V IKISu u techniky ještě existuje položka Alias, kam se zpravidla píše fonetický název techniky pro plechovou hubu na stanicích HZS. Předpokládám, že stejná položka (pokud je vyplněná) jde i do AMDS (nemám ověřeno - u nás se AMDS nepoužívá). Bohužel Alias v PORT.ALL není vidět. Můžeš zkusit kontaktovat strojní na HZS, jestli by vám ten Alias upravili.
V IKISu u techniky ještě existuje položka Alias, kam se zpravidla píše fonetický název techniky pro plechovou hubu na stanicích HZS. Předpokládám, že stejná položka (pokud je vyplněná) jde i do AMDS (nemám ověřeno - u nás se AMDS nepoužívá). Bohužel Alias v PORT.ALL není vidět. Můžeš zkusit kontaktovat strojní na HZS, jestli by vám ten Alias upravili.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky