Jmenovky a domovenky na zásahové přilby.
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Jmenovky a domovenky na zásahové přilby.
Příspěvek od polivkamichal » 07.04.2023 18:21
Zdravím
Dokáže prosím někdo z vás poradit jak nalepit co nejšetrněji jmenovku s domovenkou? bez bublin a podobně!! někde jsem četl něco o jarové vodě. bohužel jsem hlava děravá a nepamatuji si na jakém webu to bylo. Nerad bych zkurvil jako při prvním lepení :-)
Díky za rady a názory
Dokáže prosím někdo z vás poradit jak nalepit co nejšetrněji jmenovku s domovenkou? bez bublin a podobně!! někde jsem četl něco o jarové vodě. bohužel jsem hlava děravá a nepamatuji si na jakém webu to bylo. Nerad bych zkurvil jako při prvním lepení :-)
Díky za rady a názory
-
Re: Jmenovky a domovenky na zásahové přilby.
Příspěvek od Radim Štikar » 09.04.2023 23:27
- Do vody stačí pár kapek jaru, jen co by se udělala pěna.
- Jak píší v příspěvcích výše. Místo nejdřív odmastit, třeba lihem.
- Houbičkou nanést jarovou pěnu.
- Samolepku dát na místo. Dokud ji nepřimáčkneš, bude plavat na vrstvičce pěny, takže s ní jde pohybovat a přesně usadit.
- Od středu k okraji vytlačit bubliny a vodu. Docela se mi osvědčila měkká stěrka na zarovnávání silikonu.
Po vytlačení vody samolepka "drží jako blbec", už s ní nehneš. Lepení jde dobře a zkazit na něm není co.
Kdyby si někdo chtěl udělat vlastní samolepky. Dá se koupit voděodolná samolepící folie RAYFILM pro venkovní použití, která se dá potisknout na jakékoli laserové tiskárně. Dělal jsem takhle nějaké popisky na techniku, čísla na přilby a co bylo potřeba. Je celkem levná a drží dobře.
- Jak píší v příspěvcích výše. Místo nejdřív odmastit, třeba lihem.
- Houbičkou nanést jarovou pěnu.
- Samolepku dát na místo. Dokud ji nepřimáčkneš, bude plavat na vrstvičce pěny, takže s ní jde pohybovat a přesně usadit.
- Od středu k okraji vytlačit bubliny a vodu. Docela se mi osvědčila měkká stěrka na zarovnávání silikonu.
Po vytlačení vody samolepka "drží jako blbec", už s ní nehneš. Lepení jde dobře a zkazit na něm není co.
Kdyby si někdo chtěl udělat vlastní samolepky. Dá se koupit voděodolná samolepící folie RAYFILM pro venkovní použití, která se dá potisknout na jakékoli laserové tiskárně. Dělal jsem takhle nějaké popisky na techniku, čísla na přilby a co bylo potřeba. Je celkem levná a drží dobře.
-
Příspěvek od hasici-rybniky » 20.04.2023 12:13
Nalepení pěkně a trefně popsal Radim. Stejným způsobem jsem také dělal, a bez problému.
Co se týká vlastních samolepek, pokud to nikoho nepohorší, přidal bych se s nabídkou zakázkové výroby. Nejedná se o zavedený originál, ale cenovka je výrazně nižší, přitom se jedná o kvalitní a odolné (vodě odolnost, UV, +100°C) polyesterové samolepky. Dělal jsem již několika sborům, jak jmenovky na přilby, tak především označení vybavení (nářadí, vysílačky, atd). V případě zájmu roman.dvorak@outlook.com.
Co se týká vlastních samolepek, pokud to nikoho nepohorší, přidal bych se s nabídkou zakázkové výroby. Nejedná se o zavedený originál, ale cenovka je výrazně nižší, přitom se jedná o kvalitní a odolné (vodě odolnost, UV, +100°C) polyesterové samolepky. Dělal jsem již několika sborům, jak jmenovky na přilby, tak především označení vybavení (nářadí, vysílačky, atd). V případě zájmu roman.dvorak@outlook.com.
-
Příspěvek od Ladislav Vitásek » 09.10.2023 11:19
Zdravím. Mám trochu odlišný dotaz. Potřebuju z HPS 7000 odstranit originální stříbrné reflexí polepy, které se nachází v zadní části helmy. Nějaká rada, nebo fígl jak si pomoc? Díky
-
Příspěvek od Krejča » 09.10.2023 13:53
Osvědčilo se mi nahřátí polepů horkovzdušnou pistolí.Ladislav Vitásek píše: ↑09.10.2023 11:19Zdravím. Mám trochu odlišný dotaz. Potřebuju z HPS 7000 odstranit originální stříbrné reflexí polepy, které se nachází v zadní části helmy. Nějaká rada, nebo fígl jak si pomoc? Díky
-
Příspěvek od Šimanski » 01.12.2023 12:11
Kluci mě by zajímalo, jestli nemá někdo šablony na jednotlivé přilby. Mám plotr, takže bych si polepy řezal sám, ale šablony nemám. Ty rovný na Galetky jsou cajk, ale třeba HPS 3500 se nemůžu do těch rozměrů trefit. Poskytl by někdo?
-
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz