Já bych tam s dovolením měl dál to, že to co píšeš se ti ještě nestalo.losbanditos píše: ↑20.09.2022 09:02Jako, ze ti dovezou primo od nehody totalne zmasakrovany telo do spitalu? To nemyslis vazne Zraneni, krev je bezny, ale telo ditete s vylitym mozkem ti asi uz do nemocnice nedovezou, ze? Jako prvni to vidime my a my je pripadne i vyprostujeme ven. Co tam mas dal?
První žena ve výjezdu
-
Re: První žena ve výjezdu
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 20.09.2022 13:19
-
Příspěvek od losbanditos » 20.09.2022 13:22
Nastesti ne, ale to neznamena, ze na to nevyjedes, viz. nedavna nehoda na dalnici, kde zemreli dve deti s otcem a prezila jen jejich matka.Sluníčko sedmitečné píše: ↑20.09.2022 13:19Já bych tam s dovolením měl dál to, že to co píšeš se ti ještě nestalo.losbanditos píše: ↑20.09.2022 09:02Jako, ze ti dovezou primo od nehody totalne zmasakrovany telo do spitalu? To nemyslis vazne Zraneni, krev je bezny, ale telo ditete s vylitym mozkem ti asi uz do nemocnice nedovezou, ze? Jako prvni to vidime my a my je pripadne i vyprostujeme ven. Co tam mas dal?
-
Příspěvek od Samik » 20.09.2022 18:09
Opět zvládání toho není o pohlaví ale o povaze ženy můžou být citlivější ale neznamená že to nedají sousední JPO II má dvě ženy ve výjezdu a hlavně na DN protože pracují ve zdravotnictví a jedna byla i na zachránce. Jinak u záchranky je hodně žen. A co se týče fyzické náročnosti třeba já můžu být slabí jak čaj mám problém zvednout i 25kg pytel cementu o 50kg pytlů s obilím ani nemluvě to mě zlomí. Ale nějak se nachystám na fyzické že je s odřenýma ušima udělám a vstoupím k HZS. sice jsem slabší jak ženská ale jsem chlap tak to nikomu nevadí. Pokud se chce řešit fyzická náročnost měli by se změnit fyzické testy třeba hodit 80kg figurínu na záda a ujít s ní 100 metrovou překážkovou dráhu. Nebo nejtěžší nůžky na vystříhání zvednout na hlavu a vydržet 10 minut. Prostě jak někdo teď udělá testy může jít .losbanditos píše: ↑20.09.2022 13:22Nastesti ne, ale to neznamena, ze na to nevyjedes, viz. nedavna nehoda na dalnici, kde zemreli dve deti s otcem a prezila jen jejich matka.Sluníčko sedmitečné píše: ↑20.09.2022 13:19Já bych tam s dovolením měl dál to, že to co píšeš se ti ještě nestalo.losbanditos píše: ↑20.09.2022 09:02
Jako, ze ti dovezou primo od nehody totalne zmasakrovany telo do spitalu? To nemyslis vazne Zraneni, krev je bezny, ale telo ditete s vylitym mozkem ti asi uz do nemocnice nedovezou, ze? Jako prvni to vidime my a my je pripadne i vyprostujeme ven. Co tam mas dal?
A také jsem myslel ženy u armády pěšáky.
- Michal -miw- Šafus
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal -miw- Šafus » 20.09.2022 19:55
Vy se u zásahu nepotkáváte se ZZS, kde je plno ženských? Tak to gratuluju. U nás jsou na každé sanitce a k těm "vylitým" mozkům jezdí možná i častěji než HZS.losbanditos píše: ↑20.09.2022 09:02Jako, ze ti dovezou primo od nehody totalne zmasakrovany telo do spitalu? To nemyslis vazne Zraneni, krev je bezny, ale telo ditete s vylitym mozkem ti asi uz do nemocnice nedovezou, ze? Jako prvni to vidime my a my je pripadne i vyprostujeme ven. Co tam mas dal?
-
Příspěvek od tatra805 » 20.09.2022 22:31
-
Příspěvek od losbanditos » 21.09.2022 22:19
Tak logicky,jdu k zachrance, pocitam s tim a nic mi to nedela po psychicke strance. Vase propagovana nova hasicka v jednom rozhovoru prohlasila, ze nevi, co to s ni udela. Wtf?Michal -miw- Šafus píše: ↑20.09.2022 19:55Vy se u zásahu nepotkáváte se ZZS, kde je plno ženských? Tak to gratuluju. U nás jsou na každé sanitce a k těm "vylitým" mozkům jezdí možná i častěji než HZS.losbanditos píše: ↑20.09.2022 09:02Jako, ze ti dovezou primo od nehody totalne zmasakrovany telo do spitalu? To nemyslis vazne Zraneni, krev je bezny, ale telo ditete s vylitym mozkem ti asi uz do nemocnice nedovezou, ze? Jako prvni to vidime my a my je pripadne i vyprostujeme ven. Co tam mas dal?
-
Příspěvek od losbanditos » 21.09.2022 22:22
Ja ti zase muzu garantovat, ze s jejich pribyvanim bude od hasicu rada chlapu odchazet. Coz uz se ted pomalu zacina dit a klidne to muzou svadet na rentu. No, Vlcek s Rakusanem si nas.ali do bot. Treba zalozi ciste zenskou pozarni stanici :))tatra805 píše: ↑20.09.2022 22:31Přesně tak . Ženský dělají ve zdravotnictví mnohem víc než chlapy a těhle věcí vidí mnohem víc . A je to o povaze . Já za sebe můžu říct , že bych na to neměl . A Los banditos ješte zapomněl dodat , že by ho ženská nevytáhla z hořícího baráku . To už jsem tu taky četl . Asi to viděl v americkém filmu .Chlapy , začněte si zvykat . Ženský ve výjezdu budou přibývat .
-
Příspěvek od Jiri Juran » 22.09.2022 10:49
Ja si spis kladu otazky jako:
1) Chtala to jen ona, a pri neuspechu by jen mavla rukou a zivot sel dal nebo ji tam protlacila nejaka feministicka "senatorka" pripadne najaka progresivisticka natlakova neziskovka ala zeme na zapad od nas?
2) Byla nejlepsi z nejlepsich i v muzske konkurenci nebo mela odrene usi a dostala to protekcne po natlaku. Nebo nikdo dalsi ve skupine zajemcu nebyl? (Treba jsou to pomluvy ale v kuloarech se siri, ze hrozil nebo dokonce probehnul najaky soud pro neprijeti? Fakt nevim, tohle berte s rezervou) Obecne ti nejlepsi uchazeci plni treba fyzicku na 200% i vic.
3) Ma C+E a umi ridit? Tohle byl vzdycky nejdulezitejsi parametr ktery rozhodoval v hromadce zivotopisu tak na 70%. Hned potom byla protekce, pak sportovni vykonnost a predpoklady pro pozarni sport a pak vhodny skill.
4) Je to prvni holka co to zkousela? Ta holka neni nepekna. Dostala by stejnou sanci i jina, ktera vypada jako vychodonemecka olympijska koularka? (viz. film)
Chtelo by to nazor od nekoho kdo vidi i do zakulisi.
-
Příspěvek od losbanditos » 22.09.2022 20:48
Bod 1) Psalo par lidi na socialnich sitich, ze se tam dostala zrejme ne uplne standardnim zpusobem....vic ti kdyztak poslu do sz, protoze admin je tady zbytecne moc striktni a mazeJiri Juran píše: ↑22.09.2022 10:49Kauzu sleduju jen povrchne a nevidel jsem ani ty propagandisticke videa, ale videli jste vy film G.I. Jane s Demi? To jak se osvedci ukaze cas, je to pilotni program.
Ja si spis kladu otazky jako:
1) Chtala to jen ona, a pri neuspechu by jen mavla rukou a zivot sel dal nebo ji tam protlacila nejaka feministicka "senatorka" pripadne najaka progresivisticka natlakova neziskovka ala zeme na zapad od nas?
2) Byla nejlepsi z nejlepsich i v muzske konkurenci nebo mela odrene usi a dostala to protekcne po natlaku. Nebo nikdo dalsi ve skupine zajemcu nebyl? (Treba jsou to pomluvy ale v kuloarech se siri, ze hrozil nebo dokonce probehnul najaky soud pro neprijeti? Fakt nevim, tohle berte s rezervou) Obecne ti nejlepsi uchazeci plni treba fyzicku na 200% i vic.
3) Ma C+E a umi ridit? Tohle byl vzdycky nejdulezitejsi parametr ktery rozhodoval v hromadce zivotopisu tak na 70%. Hned potom byla protekce, pak sportovni vykonnost a predpoklady pro pozarni sport a pak vhodny skill.
4) Je to prvni holka co to zkousela? Ta holka neni nepekna. Dostala by stejnou sanci i jina, ktera vypada jako vychodonemecka olympijska koularka? (viz. film)
Chtelo by to nazor od nekoho kdo vidi i do zakulisi.
Bod 2) Navazuje na bod 1 a zrejme jsi dalsi, co to pise...viz. onen soud
Bod 3) Pochybuju o jejim ridicaku, mimo to navazu na upravenost prislusniku HZS (kratke vlasy, atd.) Ale tady to zrejme neplati pro vsechny...
Bod 4) Jak to skutecne je se asi zrejme nedozvime, pravdu vi jen ona a par zainteresovanych, ale treba to nekdo vystoura.
-
Příspěvek od tatra805 » 23.09.2022 06:45
-
Příspěvek od Vašek Bus » 25.09.2022 09:02
Znal jsem holku která sloužila u PČR na obvodě a znal jsem z toho obvodu i pár kluků a když začínala tak to neměla lehký nikdo s ní nechtěl sloužit ale po čase ukázala že nepotřebuje po kdejakým průseru foukat bebíčka a kluci ji vzali, nikdy neměla parťáka se kterým by sloužila trvale a že třeba po 2-3 měsících jí parťáka vyměnili ale klukům to pak nevadilo s ní sloužit pravda je že tahle holka byla v přímím výkonu do první mateřské a pak se vrátila na nějakou kancelářskou pozici protože sama řekla že služby a ten stres a všechno okolo je pro svobodný a bezdětný ale že už zkrátka nemůže myslet jen na to si dokazovat že je stejně dobrá jako chlapy a že musí taky myslet na to že má prcka a nechce z něj udělat sirotka i když tady v ČR je to riziko smrti ve službě o dost menší než jinde ve světě. A od sboru odešla jak měla odslouženo na výsluhu.
Takže ono bude dost záležet na tom jak to má v hlavě nastavené ta holka které se dostalo toho " privilegia" být první ve výjezdu u HZS v rámci ČR jestli je to tak jak je psáno výše že prosakujou informace že zařazení do služby nebylo úplně standartní a ona si chce dokázat že to zvládne nebo chce být nápomocná někomu v zákulisí aby se dokázalo že holka ve výjezdu může být protože to jsou dost rozdílné věci. A za mě teda nestudoval jsem ten příběh dopodrobna vím že má tuším dva roky ve výjezdovce některých Pražských dobráků. Takže není úplně z ulice. Samozřejmě že celý ten cirkus okolo jí to neulehčil a že to že do toho cirkusu nechala natlačit no to asi moc na výběr neměla ale mohla aspoň zkusit přesvědčit ty co za tím cirkusem stojí aby to nebylo tak pompézní.
Jako to že je a bude spousta chlapů který budou křičet že pokud by měli dostat do šichty holku že to dokroutí do nároku na výsluhu a pak půjdou to asi bude pravda ale další věc je že tohle může být jen ta pověstná poslední kapka k tomu aby se naplnili ty věci který toho kterýho přesvědčí k odchodu od sboru. Ale právě proto by v tomhle bylo potřeba podrobněji tyhle odchody " rozebrat " a zjistit proč ty kluci odešli protože podle mě pokud by s tím že bude sloužit v šichtě s holkou měl mít jako zásadní problém a bude mít do výsluhy rok dva tak odejde hned a nebude koukat kolik do výsluhy chybí šichet. Myslím si že těch radikálních který řeknou od x.x máme mít v šichtě holku takže já končím tak ty by se dali napočítat na prstech jedné ruky. To že ta holka může být v čistě klučičím kolektivu rušivým prvkem o tom žádná ale zas je to o tom jak to má ona nastavený v hlavě a jak to maj nastavený ty kluci pokud přijme styl chování že nebude zdvihat obočí pokaždé když na ni někdo houkne po chlapsku když nebude svým chováním na stanici " upozorňovat " já jsem ta " křehká " a já musím mít tohle a tamto a potáhne za jeden provaz tak by to asi fungovat mohlo.
Mám odjeto cca 20 roků na busu u DPP když jsem začínal tak jezdilo pár holek no spíš to byli baby který to měli za pár do důchodu ale byli to baby který jezdili tak nějak celí život a dá se říct že je všichni chlapy na garáži ctili. Teď jezdí holek daleko víc než to bejvalo ano spousta z nich vydrží do první mateřské a pak chtějí dělat něco jiného ale co teda pozoruju tak ty holky jezdí s větší radostí nebo to nadšení z nich nevyprchá tak rychle jako z kluků protože a to znám i od sebe spousta z nás se schová za sluneční brejle když chtějí cestující nastupovat prvníma dveřma tak radši koukáme z okna na druhou stranu spousta z nás jezdí že má zrcátko k cestujícím otočené a do vozu se za celou šichtu nepodíváme ale ty holky se většinu dne dokážou culit na každýho koho potkají a i když ji potkáváš po x té ten den tak když tě zdraví tak se usměje kdežto mi ano tu packu zvednem pokaždé ale kolikrát je to reflex a ani se nepodíváš jestli ti ten protijedoucí odpověděl
-
Příspěvek od losbanditos » 28.09.2022 21:10
ahoj, ver mi, ze nadseni z tohodle rozhodnuti neni temer zadne. jsou dva tabor, jedni to resi a zrejme je to donuti odejit, druhym je to jedno. jiste je to, ze holcina je na kurzu driv, nez jini, kteri na to nejaky ten pstek cekaji. uz to je dost zarazejici.Vašek Bus píše: ↑25.09.2022 09:02No pánové úplně si nejsem jistý co si o tom mám myslet. Na začátek upozorním že nejsem žádnej zastánce těhletech genderových rovností a podobných věcí jakože 80 pohlaví apod. Holky ve výjezdu na západ od nás asi by bylo dobré říct že třeba v USA sice normální věc ale ty holky tam většinou slouží na sanitkách který z velký části provozujou právě hasiči myslím si že dost podobně to bude i v rámci Evropy že ano holky jsou ve stavu hasičů ale většinou slouží na sanitkách. Jako nikomu neberu názor že holka dokáže psychicky ustát větší " bordel " u nehody než kluk taktéž nikomu neberu názor že na tom dokáže bejt holka fyzicky líp než kluk. Ano je svatá pravda že na výjezdu ZS slouží možná že když to vezmem na procenta a vynecháme Prahu i víc holek jak kluků a že se potkámaj s hasičema u těch největších průšvihů je taky každému jasné a ty holky dokžou makat stejně jako kluci možná dřívej měli trochu problém když byl někdo bachratější tak ho potom nasoukat do auta i s nosítkama ale zase ruku na srdce když mají nosítka 70 kg a pacoš na nich 150kg tak s tím by měli co dělat i dva hašouni.
Znal jsem holku která sloužila u PČR na obvodě a znal jsem z toho obvodu i pár kluků a když začínala tak to neměla lehký nikdo s ní nechtěl sloužit ale po čase ukázala že nepotřebuje po kdejakým průseru foukat bebíčka a kluci ji vzali, nikdy neměla parťáka se kterým by sloužila trvale a že třeba po 2-3 měsících jí parťáka vyměnili ale klukům to pak nevadilo s ní sloužit pravda je že tahle holka byla v přímím výkonu do první mateřské a pak se vrátila na nějakou kancelářskou pozici protože sama řekla že služby a ten stres a všechno okolo je pro svobodný a bezdětný ale že už zkrátka nemůže myslet jen na to si dokazovat že je stejně dobrá jako chlapy a že musí taky myslet na to že má prcka a nechce z něj udělat sirotka i když tady v ČR je to riziko smrti ve službě o dost menší než jinde ve světě. A od sboru odešla jak měla odslouženo na výsluhu.
Takže ono bude dost záležet na tom jak to má v hlavě nastavené ta holka které se dostalo toho " privilegia" být první ve výjezdu u HZS v rámci ČR jestli je to tak jak je psáno výše že prosakujou informace že zařazení do služby nebylo úplně standartní a ona si chce dokázat že to zvládne nebo chce být nápomocná někomu v zákulisí aby se dokázalo že holka ve výjezdu může být protože to jsou dost rozdílné věci. A za mě teda nestudoval jsem ten příběh dopodrobna vím že má tuším dva roky ve výjezdovce některých Pražských dobráků. Takže není úplně z ulice. Samozřejmě že celý ten cirkus okolo jí to neulehčil a že to že do toho cirkusu nechala natlačit no to asi moc na výběr neměla ale mohla aspoň zkusit přesvědčit ty co za tím cirkusem stojí aby to nebylo tak pompézní.
Jako to že je a bude spousta chlapů který budou křičet že pokud by měli dostat do šichty holku že to dokroutí do nároku na výsluhu a pak půjdou to asi bude pravda ale další věc je že tohle může být jen ta pověstná poslední kapka k tomu aby se naplnili ty věci který toho kterýho přesvědčí k odchodu od sboru. Ale právě proto by v tomhle bylo potřeba podrobněji tyhle odchody " rozebrat " a zjistit proč ty kluci odešli protože podle mě pokud by s tím že bude sloužit v šichtě s holkou měl mít jako zásadní problém a bude mít do výsluhy rok dva tak odejde hned a nebude koukat kolik do výsluhy chybí šichet. Myslím si že těch radikálních který řeknou od x.x máme mít v šichtě holku takže já končím tak ty by se dali napočítat na prstech jedné ruky. To že ta holka může být v čistě klučičím kolektivu rušivým prvkem o tom žádná ale zas je to o tom jak to má ona nastavený v hlavě a jak to maj nastavený ty kluci pokud přijme styl chování že nebude zdvihat obočí pokaždé když na ni někdo houkne po chlapsku když nebude svým chováním na stanici " upozorňovat " já jsem ta " křehká " a já musím mít tohle a tamto a potáhne za jeden provaz tak by to asi fungovat mohlo.
Mám odjeto cca 20 roků na busu u DPP když jsem začínal tak jezdilo pár holek no spíš to byli baby který to měli za pár do důchodu ale byli to baby který jezdili tak nějak celí život a dá se říct že je všichni chlapy na garáži ctili. Teď jezdí holek daleko víc než to bejvalo ano spousta z nich vydrží do první mateřské a pak chtějí dělat něco jiného ale co teda pozoruju tak ty holky jezdí s větší radostí nebo to nadšení z nich nevyprchá tak rychle jako z kluků protože a to znám i od sebe spousta z nás se schová za sluneční brejle když chtějí cestující nastupovat prvníma dveřma tak radši koukáme z okna na druhou stranu spousta z nás jezdí že má zrcátko k cestujícím otočené a do vozu se za celou šichtu nepodíváme ale ty holky se většinu dne dokážou culit na každýho koho potkají a i když ji potkáváš po x té ten den tak když tě zdraví tak se usměje kdežto mi ano tu packu zvednem pokaždé ale kolikrát je to reflex a ani se nepodíváš jestli ti ten protijedoucí odpověděl
-
Příspěvek od CzPeta » 29.09.2022 10:00
-
Příspěvek od ogarazdediny » 01.10.2022 06:41
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti