Jeste jsem zapomenul dodat, ze nemluve o tom, ze aby mohli chlapi odjet s odradem do Hrenska, rusily se dovolene, pripadne zustavali chlapi koncicich smen na stanicich dalsich 24h za par susnu aby se vykryl minimalni stav.Jiri Juran píše: ↑26.08.2022 16:32Chlapi co jste se ucastnili hlavne v ramci odradu, mate nejake info jak byla vase vicedenni prace i 300km daleko ohodnocena?
Slysel jsem, ze to byla docela komedie. :-D 4x se to vsechno muselo prepsat a ze solidniho 1. pokusu zbyla po 4. nakonci fraska. Udajne se pak resila i doba nasazeni ve smyslu 2h nasazeni 2h odpocinku a zalezelo kolikrat vas otocili, takze nekteri nemeli za den zaplacenych treba ani 8h :-D A tech 8 nocnich hodin kdo vi..?
Urcite nechci touhle otazkou urazit dobrovolne hasice, pripadne dobrovolniky, kteri kolikrat makali zdarma, zajima me to jen proto, ze pokud vim, tak kdyz ma ACR treba tridenni cviceni, tak maji proste 72h v "zasahu" bez nenakych debat a u HZS pri ostrem zasahu toto?
Diky
požár Hřensko
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: požár Hřensko
Příspěvek od Jiri Juran » 26.08.2022 16:54
-
Příspěvek od madcat1 » 27.08.2022 20:12
A je to tu zase, pravda, tvůj příspěvek je k Hřensku, ale přijde mě smysluplnější, jak tu kluci řeší ten D-program, než uspokojování tvé frustrace a potřeby tu zase vytahovat žalozpěvy, jak je HZS ČR zlá, špatně platí a za pohotovosti dostávají kluci kulové… Pokud jsi vůbec příslušník, tak si vyplň žádost o ukončení služebního poměru a v každém větším městě, nebo na netu je náborová kancelář AČR, pokud chceš ještě lepší ohodnocení, tak navrhuji Francouzskou cizineckou legii, hlavně už tady nekaž vzduch. Každý jsme k HZS šli asi z jiného důvodu, ale všichni jsme šli pod stejný služební zákon za stejných podmínek, a kdo chtěl, tak si dopředu zjistil, jak co funguje, včetně peněz, času a volna a pokud se to člověku nelíbilo, tak nemusel nastupovat, nebo může odejít…
Jinak k D-programu - za mě rozhodně baťoh, myslím, že kluci z Berouna si přepážky dělali sami, ale snad to půjde i do výroby, dá se jich zeptat, na D program mají stránky viz https://www.facebook.com/hasicivpraxi/
Jinak k D-programu - za mě rozhodně baťoh, myslím, že kluci z Berouna si přepážky dělali sami, ale snad to půjde i do výroby, dá se jich zeptat, na D program mají stránky viz https://www.facebook.com/hasicivpraxi/
-
Příspěvek od Adam Per » 27.08.2022 21:20
Tebe asi hasičina neživí co ? Mě naštěstí také ne, ale kdybych měl vyžít jen z výplaty profesionálního hasiče, tak bych asi v životě nebyl tak spokojený. Pokud někdo provede práci v nějakém rozsahu jako profesionál, zaslouží si za ní plat. Tečka.madcat1 píše: ↑27.08.2022 20:12A je to tu zase, pravda, tvůj příspěvek je k Hřensku, ale přijde mě smysluplnější, jak tu kluci řeší ten D-program, než uspokojování tvé frustrace a potřeby tu zase vytahovat žalozpěvy, jak je HZS ČR zlá, špatně platí a za pohotovosti dostávají kluci kulové… Pokud jsi vůbec příslušník, tak si vyplň žádost o ukončení služebního poměru a v každém větším městě, nebo na netu je náborová kancelář AČR, pokud chceš ještě lepší ohodnocení, tak navrhuji Francouzskou cizineckou legii, hlavně už tady nekaž vzduch. Každý jsme k HZS šli asi z jiného důvodu, ale všichni jsme šli pod stejný služební zákon za stejných podmínek, a kdo chtěl, tak si dopředu zjistil, jak co funguje, včetně peněz, času a volna a pokud se to člověku nelíbilo, tak nemusel nastupovat, nebo může odejít…
-
Příspěvek od Jiri Juran » 28.08.2022 11:44
Madcate, cekal jsem, ze se mozna ozves. Kdyz je nekdo (jestli si dobre vzpominam) VC a navic hasicska guma (s uplne jinou platovou tridou), pripadne zasneny novacek vidi to stejne jako ty.madcat1 píše: ↑27.08.2022 20:12A je to tu zase, pravda, tvůj příspěvek je k Hřensku, ale přijde mě smysluplnější, jak tu kluci řeší ten D-program, než uspokojování tvé frustrace a potřeby tu zase vytahovat žalozpěvy, jak je HZS ČR zlá, špatně platí a za pohotovosti dostávají kluci kulové… Pokud jsi vůbec příslušník, tak si vyplň žádost o ukončení služebního poměru a v každém větším městě, nebo na netu je náborová kancelář AČR, pokud chceš ještě lepší ohodnocení, tak navrhuji Francouzskou cizineckou legii, hlavně už tady nekaž vzduch. Každý jsme k HZS šli asi z jiného důvodu, ale všichni jsme šli pod stejný služební zákon za stejných podmínek, a kdo chtěl, tak si dopředu zjistil, jak co funguje, včetně peněz, času a volna a pokud se to člověku nelíbilo, tak nemusel nastupovat, nebo může odejít…
Jak by mel byt ohodnoceny takovy bezny hasic, ktery si normalne vydela 30 000 cisteho za 10 smen? To znamena ze ma asi 3k za 24hodinovou smenu. Tohle jsou realne castky pokud vim. A pak je navic 4 dny - 96hodin v odradu na pomerne solidni makacce, pro jednoduchost rekneme ze stejny pomer 16+8hodin. 3500 nebo 4000 za vsechyny 4 dny? Ale treba na konci roku pro ty kluky jeste neco vyskrabnou no.
Nicmene uznavam, ze toto byl zasah, kde bylo lidi potreba, ale je i podstatne vic takovych, ktere jsou napul zbytecne a jde jen o demonstraci "sily" sboru vylepsovani PR - vi to SKORO kazdy u sboru ;-)
Ano D-program je lepsi batoh
-
Příspěvek od papun » 28.08.2022 17:55
My jezdíme celkem málo, tím pádem neřešíme často náhrady za zásah. V Hřensku jsme taky nebyli, ale co jsem doposud řešil, tak bylo tím stylem, že jednou za rok je vypsána účelová neinvestniční dotace od MV-GŘ a z toho se hradí jakoby za rok zpětně. Přesné podmínky z hlavy určitě nevím, ale myslím, že to bylo paušálně 800,- za zásah do 4 hodin a co bylo delší, tak na to tam je mustr pro výpočet - tabulková spotřeba použité techniky x Km a MTH atd....
Ale třeba se to řešilo jinak. Já jen jak to děláme u nás ve ZLK.
https://www.hzscr.cz/clanek/nabidky-a-z ... 09NA%3d%3d
Ale třeba se to řešilo jinak. Já jen jak to děláme u nás ve ZLK.
https://www.hzscr.cz/clanek/nabidky-a-z ... 09NA%3d%3d
-
Příspěvek od madcat1 » 29.08.2022 12:05
Nejdřív pro A.P., příjem mám jen od HZS, ale je to volba, kterou si musíme vyřešit každý sám, buď vyděláš peníze, nebo máš čas na koníčky a rodinu, je pár šťastlivců co mají peníze i volný čas, ale těch je poskrovnu. Obecně mě irituje, když si lidi stěžují, že se soused má lépe, v podobě té AČR se ještě zapomnělo zmínit výkonnostní příplatek, stabilizační příspěvek, příspěvek na bydlení, náhrady při dojíždění… To všechno u HZS není, takže opakuji, pokud to někdo chce, má jít k AČR.
Vůbec se nechci dostat do debaty, zda má být člověk placen za to, že je v profesionálním sboru, nebo že odvede profesionální práci. Ale pro mě dost rozdílné pojmy a preferuji variantu dvě (tím nechci říct, že by se někdo v Hřensku flákal).
K nasazení 96hodin v Hřensku, je to jako v jiných údajích co jsi sem dříve napsal, jsou dle mého ne úplně pravdivé a jsou z jednostranného úhlu pohledu, kdy řada kolegů ze směny cítí křivdu, protože oni musí být v práci 24 hodin, tak by měli dostat zaplaceno plně 24 hodin a systém 16 + 8 už berou, že je stát respektive HZS okrádá. Pokud jsi byl 96 hodin v Hřensku, tak ti to přikrylo jednu nebo dvě směny co jsi měl normálně odsloužit, takže to rozhodně nemůže být 10 směn + 4 dny v Hřensku. Samozřejmě jste mohli kvůli Hřensku bouchat obdenky, tak pak ano.
Pokud to bereš tak, že do velitele čety je HZS jedna velká rodina a všechno výš jsou gumy, tudíž zlo a nepřítel (beru to tak, že to používáš jako hanlivý výraz), tak asi nemá cenu cokoliv řešit, protože žádná firma nedokáže fungovat bez těch gum. Vládu lidu jsme již zkoušeli a moc se to neosvědčilo.
PS: pro Papuna i kratší zásah můžeš naúčtovat výpočtem, je na tobě, co je pro vás finančně výhodnější (je tam napsáno... nepožaduje paušál a zásah zpravidla přesáhl 5 hodin), což ale neznamená, že musí být delší než 5 hodin… takže u nás to občas, při náročných zásazích, JSDHO využijí
Vůbec se nechci dostat do debaty, zda má být člověk placen za to, že je v profesionálním sboru, nebo že odvede profesionální práci. Ale pro mě dost rozdílné pojmy a preferuji variantu dvě (tím nechci říct, že by se někdo v Hřensku flákal).
K nasazení 96hodin v Hřensku, je to jako v jiných údajích co jsi sem dříve napsal, jsou dle mého ne úplně pravdivé a jsou z jednostranného úhlu pohledu, kdy řada kolegů ze směny cítí křivdu, protože oni musí být v práci 24 hodin, tak by měli dostat zaplaceno plně 24 hodin a systém 16 + 8 už berou, že je stát respektive HZS okrádá. Pokud jsi byl 96 hodin v Hřensku, tak ti to přikrylo jednu nebo dvě směny co jsi měl normálně odsloužit, takže to rozhodně nemůže být 10 směn + 4 dny v Hřensku. Samozřejmě jste mohli kvůli Hřensku bouchat obdenky, tak pak ano.
Pokud to bereš tak, že do velitele čety je HZS jedna velká rodina a všechno výš jsou gumy, tudíž zlo a nepřítel (beru to tak, že to používáš jako hanlivý výraz), tak asi nemá cenu cokoliv řešit, protože žádná firma nedokáže fungovat bez těch gum. Vládu lidu jsme již zkoušeli a moc se to neosvědčilo.
PS: pro Papuna i kratší zásah můžeš naúčtovat výpočtem, je na tobě, co je pro vás finančně výhodnější (je tam napsáno... nepožaduje paušál a zásah zpravidla přesáhl 5 hodin), což ale neznamená, že musí být delší než 5 hodin… takže u nás to občas, při náročných zásazích, JSDHO využijí
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky