Zdravím pánové,
Nedávno zde bylo srovnání svítilen SURVIVOR, KSE a ADALIT, ale bohužel ten článek již nemůžu najít, buď se špatně dívám nebo je stažen. Chystáme se do jednotky nakoupit nové svítilny a pravě bych potřeboval nějaké srovnání, poznatky nebo radu, jakou vybrat. Zatím se nejvíce přikláníme k SURVIVORU.
Zásahová svítilna na výstroj
Aktuální problémy, neshody, trable...
- Anybody.
Re: Zásahová svítilna na výstroj
Příspěvek od Anybody. » 08.04.2022 15:33
zajímavé článek byl opravdu redakcí stažen.
Každopádně za mě KSE jsem v akci neviděl. Nemám s ní žádnou zkušenost.
Měl jsem možnost vyzkoušet Survivor jak v žárovkovém tak LED provedení, Adalit v obou provedeních.
Měl jsem i na testování zapůjčenou Nightstick Infrant.
U survivoru jsem vyzkoušel i verzi na tužkové baterie.
V případě JPO III a V do 100 výjezdů ročně bych doporučil Survivor ve verzi na tužkové baterie - cena/výkon je luxusní. Na tužkovky to svítí opravdu dlouho a prakticky se bavíme o tom že ty baterky vyměníte jednou za dva - tři roky.
Což za cenu okolo 3500 Kč za světlo je paráda.
V případě JPO II s větším počtem událostí bych volil survivor ve verzi s baterií a rychlonabíječem do auta.
Určitě v LED provedení.
Nightstick mě nepřesvědčil o tom že stojí za to ušetřit těch pár korun oproti surivoru a svítí na první pohled méně.
Adalit je kus plastového odpadu z číny za mě a nedoporučuji za to utrácet peníze.
Každopádně za mě KSE jsem v akci neviděl. Nemám s ní žádnou zkušenost.
Měl jsem možnost vyzkoušet Survivor jak v žárovkovém tak LED provedení, Adalit v obou provedeních.
Měl jsem i na testování zapůjčenou Nightstick Infrant.
U survivoru jsem vyzkoušel i verzi na tužkové baterie.
V případě JPO III a V do 100 výjezdů ročně bych doporučil Survivor ve verzi na tužkové baterie - cena/výkon je luxusní. Na tužkovky to svítí opravdu dlouho a prakticky se bavíme o tom že ty baterky vyměníte jednou za dva - tři roky.
Což za cenu okolo 3500 Kč za světlo je paráda.
V případě JPO II s větším počtem událostí bych volil survivor ve verzi s baterií a rychlonabíječem do auta.
Určitě v LED provedení.
Nightstick mě nepřesvědčil o tom že stojí za to ušetřit těch pár korun oproti surivoru a svítí na první pohled méně.
Adalit je kus plastového odpadu z číny za mě a nedoporučuji za to utrácet peníze.
- Michal -miw- Šafus
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal -miw- Šafus » 08.04.2022 16:21
Byly tam nějaké nepřesnosti v parametrech konkrétních svítilen, po ohlasu firem jsme to stáhli a trošku předěláváme koncept.
webový exredaktor & webmaster
-
Příspěvek od kamil17 » 08.04.2022 19:45
Doporučuji Survivor, první kusy máme z roku 07 ve verzi xenon s originální baterií. Naprosto bezporuchový chod do dnes. Živnost baterie cca 10let, potom repas a dokonce zvýšení kapacity z 2600mAh na 3100mAh stálo 810,-.
-
Příspěvek od papun » 08.04.2022 21:48
My máme Nighstick na nabíjení. Nemám bohužel s čím srovnat. Nic méně líbí se mi možnost naklápění hlavice a druhá ledka co svíti pod nohy. Mnohdy na postávání stačí ta malá.
Jediný háček byl ve výdrži akučlánků. Ale na druhou stranu to je tím, že máme velmi málo výjezdů a baterky svítí pár hodin za rok. Takže ten článek asi nemá ideální podmínky. Nicméně je naprosto bez problému repasovatelný doma asi za 130,-.
Jediný háček byl ve výdrži akučlánků. Ale na druhou stranu to je tím, že máme velmi málo výjezdů a baterky svítí pár hodin za rok. Takže ten článek asi nemá ideální podmínky. Nicméně je naprosto bez problému repasovatelný doma asi za 130,-.
-
Příspěvek od Jerry17 » 11.04.2022 10:38
Díky za obdpovědi a názory. Nejspíše to tak dopadne, že půjdeme do těch SURVIVOREK.
O tom ADALITU jsem si to myslel :)
Jinak co tak koukám, tak na ty repasi akumulátorů bych si dával pozor. Co jsem komunikoval s dovozcem SURVIVORU, tak na otázku repasování akumulátorů po jejich konci životnosti, mi bylo odpovězeno že repas u svítilen s certifikací ATEX nedoporučují. Zásahem do originálního akumulátoru, se certifikace stává neplatnou.
Tak jen takové info :)
O tom ADALITU jsem si to myslel :)
Jinak co tak koukám, tak na ty repasi akumulátorů bych si dával pozor. Co jsem komunikoval s dovozcem SURVIVORU, tak na otázku repasování akumulátorů po jejich konci životnosti, mi bylo odpovězeno že repas u svítilen s certifikací ATEX nedoporučují. Zásahem do originálního akumulátoru, se certifikace stává neplatnou.
Tak jen takové info :)
-
Příspěvek od Karel Hrehu » 11.04.2022 18:46
Určitě si vyzkoušejte Adalit L90. Máme zkušenosti s Survivor, Peli, Adalit L2000/L3000 a nová L90 je jednoznačně nejlepší.
Oproti Survivor výrazně nižší váha, lepší dobíjecí držáky, mnohem lepší do ruky, lepší kužel světla.
Oproti Survivor výrazně nižší váha, lepší dobíjecí držáky, mnohem lepší do ruky, lepší kužel světla.
-
Příspěvek od Alois88 » 14.04.2022 10:52
My jsme tedy měli možnost také vyzkoušet L90tku v kontejneru a porovnat s našima stávajícíma Survivorkama a Vaše nadšení tak úplně nesdílím.Karel Hrehu píše: ↑11.04.2022 18:46Určitě si vyzkoušejte Adalit L90. Máme zkušenosti s Survivor, Peli, Adalit L2000/L3000 a nová L90 je jednoznačně nejlepší.
Je sice pravda, že L90 je lehčí, v ruce se ale drží hodně špatně, přes ten klip se to skoro ani nedá zapnout.
No a co se týče svitu, „lepší" kužel světla je tedy hodně nejednoznačné tvrzení. Má sice dle tabulek více lumenů, ale má strašně (až nesmyslně) široký kužel, který se akorát odráží od kouře a oslňuje nás.
Taky jsme zkoušeli jak se mění akumulátor, abychom to nemuseli případně posílat do servisu s každou drobností, a to je teda něco. Malým imbusáčkem se musí povolit pojistka a pak skoro pinzetou odpojit takový miniaturní konektor... no hrůza... a jako třešnička na dortu po zapojení (i nabitého) akumulátoru svítilna nefunguje dokud se nestrčí do nabíječe, takže jsem si už myslel že jsem to zničil a vydělal si!
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky