https://www.lupa.cz/aktuality/vnitro-bu ... -tetrapol/
Rozhodnuto na základě tajného dokumentu
Radiostanice, pomoc, rada. Co bude po 2025
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Re: Radiostanice, pomoc, rada. Co bude po 2025
Příspěvek od DAVID HOMOLA » 16.07.2021 18:46
To co je zřejmé z článku v předchozím komentáři, je pouze to, že digitální síť radiostanic bude provozována do roku 2027,to se už ale dávno ví. Nic nového jsem tam neobjevil.
-
Příspěvek od mirhav » 17.07.2021 01:23
Přátele, nevím, jak jste došli k závěru, ze v roce 2025 sít Tetrapol bude končit. Je známo, ze kmitočty jsou zapůjčene z přidělu NATO, ale nenašel jsem nikde info do kdy … i kdyby je NATO v roce 2025 chtělo vrátit, neznamená to konec sítě (bohužel), ale spis další miliardy pro firmu Pramacom za obměnu terminálu, duplexeru a dalších části základnových stanic. Nejsem příznivcem této sítě a to především z toho důvodu, ze jen za tu cenu, kterou stát zaplatí za prodloužení provozu do roku 2027 by se dala postavit síť úplně nová, na moderním standardu DMR Tier 3, s vyšším zabezpečením než nyní, za polovinu ceny i včetně kompletní výměny všech terminálu v síti ( počítal jsem komponent po komponentu pro cca 250 základnových stanic - pegas jich nyní má cca 230). A co více, uvědomuje si vůbec někdo, kolik stojí provoz Tetrapol BS ? Spotřeba 6kw á dvě sektorove antény, platby Českým radiokomunikacím za pronájmy, přenosové trasy (a bude hůře, s příchodem Tetrapol IP se zvýší nároky na přenosové trasy - Qam modulace) ….. mno nic, opet jak zaslechnu téma Tetrapol, je mi z toho na nic a pouze v tichosti doufám, ze za toto letité prohospodarovani našich peněz na ty odpovědné čeká na pankraci utulna klicka //// nebylo by hezké za cenu jedné radiostanice Tetrapol mít 7 radiostsnic DMR se shodnou sadou funkci ( a hlavně sifrovanych ještě vyšší sifrou než Tetrapol - jak si na tom někteří s oblibou v ČR potrpi - i když úplně zbytečně ) ….. ps. muze mi někdo vysvětlit, proč platit miliardy za šifrování pro HZS ? Slyším služebně denně všechny TKG HZS v našem kraji a porad nemohu najít nic, co by bylo nutné tak dramaticky tajit 116 Výjezd, 116 Na místě, 116 Jedna se o dopravní nehodu , 2 osobní - radiová kázeň je dnes i na Matre na takové úrovni, ze jakékoliv pokusy o vrazeni peněz do vysokého levelu enkryptace u SDH budou jen vyhazovanim peněz z okna. Samozřejmě u PČR situaci chápu, to je jiná.
- malmez
Příspěvek od malmez » 10.08.2021 13:57
I kdyby se Pegas v roce 2025 nebo 27 odporoučel, analogy jsou nesmrtelné. Kdyby zůstalo u nich už od počátku a někdo by nevymýšlel bejkárny s předraženými volátky se stejnýma funkcema jak u analogů, mohly se ušetřit miliardy. Verze Motorola GP340 a GP380 udělaj stejnou práci. Jasný, výrobci se snaží jít kupředu s digitálama a spátky ni krok, ale třeba zde v bazaru se něco analogového Motoroláckého levného najde.
https://bazar.pozary.cz/inzerat-vse+inz ... diostanice
Jak ručky tak vozidlovky. Kouknu do kasy a vidim, co mám dělat :-)
https://bazar.pozary.cz/inzerat-vse+inz ... diostanice
Jak ručky tak vozidlovky. Kouknu do kasy a vidim, co mám dělat :-)
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz