Strojnické testy
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
Strojnické testy
Příspěvek od Remcal » 25.04.2021 13:32
Ahoj, za chvíli mě čekají testy na strojníka, na co bych se měl připravit? Nejvíc mám strach z testů na počítači jelikož absolutně netuším co tam je a jak se na ně připravit. Odkud jste čerpali vy a jak jste se připravili k praktickým zkouškám a těm počítačovým? Budu rád za jakýkoliv online zdroje díky kterým se budu moct připravit. Díky moc
-
Re: Strojnické testy
Příspěvek od Stanislav Petrásek » 26.04.2021 21:05
Já byl ve FM, ale je to už asi 8 let. Ty strojnický testy nebyly nic hroznýho. Seznam otázek nemám. Něco kolovalo v rámci kurzu, ale nebylo to přesně to, co jsme pak dostali. Testy prošli všichni. Co si tak matně pamatuju, tak to byly takový ty klasický otázky, co se dávají snad úplně všude, třeba každý rok na přezkoušení z odborné přípravy nebo i na S40 pro dobráky. Hlavně z Řádu strojní služby a z vyhl. č. 35/2007 Sb. Pamatuju si jeden chyták, no v uvozovkách chyták. Jaký minimální tlak musí strojník nastavit při zásobování útočného vedení do nadzemního podlaží ve výšce X metrů nad CAS. Výšku vodního sloupce přepočítat na bary + připočíst 4 bary na účinné hašení (to byl ten chyták, občas na to někdo zapomněl, ikdyž na to instruktoři upozorňovali). Jo a kolega mi vypravěl, tak rok a něco zpět, že u nich se chybovalo v otázce, zda může strojník jet s polovinou nádrže. Tak podle nového řádu to už možné je. U nás se vyhazovalo až na praktické části.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz