PS: v Jihoceskem kraji budme radi za dotace ktere davaji. Jinde na cisternu obec dostane 300.000,- v jčk je to 1.500.000,- coz je znatelny rozdil. I v neinvesticnich dotacich se daji zajistit take pekne financni prostredky.
A na DA je to prakticky vsude stejne.
Dotace
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Dotace
Příspěvek od Tintin » 30.09.2020 10:46
Klasický stěžovatelé když já nedostanu nedostane nikdo:-) raději bude znevažovat práci jiných a svoji bude vynášet do nebes místo aby byly rádi že po celé republice hasiči (HZS JSDH SDH MHJ a který koliv subjekt který pracuje s PO OO první pomocí atd.) dostávají hodně prostředků a peněz jak od státu kraje obce firem atd. Pamatujete si jak to bylo cca před 25 lety když si mysleli že dobráci a CO dnes OO jsou zbytečný ? Můj názor do každé jednotky DA:-) a jednotka která má 40 výjezdů a jednotka která má pár výjezdů do dvou let jsou na stejné lodi :-)
-
Příspěvek od bobb » 30.09.2020 12:59
Omlouvám se, zjistil jsem že taky je to u nás k dispozici (nebo aspoň pro letošní rok teda bylo). Není to od kraje, ale přímo od HZS, přesně jak píšeš.Kuba_T píše: ↑01.09.2020 13:09V JmK to proplácí HZS. Je na to paušál podle délky kurzu, dělá to cca 50 korun za hodinu kurzu + případné refundace. Řešilo se to teď do konce srpna, spolu s proplacením výjezdu mimo katastr.bobb píše: ↑01.09.2020 09:21Řešil někdo z váš dotaci na školení? Pro někoho to mohou být zanedbatelné peníze, pro některou jednotku velmi podstatná část jejich peněz....
Když se podíváte na tenhle dokument ze středočeského kraje ...dotace... tak na stránce 2 dole, začíná to odstavcem B a v podmínkách je napsáno, že je to i na podíl na odborné přípravě členů...pochopili byste z toho, že mohu poslat členy jednotky na školení například na motorové pily a kraj mi to zaplatí z dotací? Nebo jakýkoliv jiný kurz.
Já chápu, že se můžu zeptat přímo na kraji, ale třeba už s tím někdo má zkušenosti a rád se podělí.
U vás nic takového není?
OT: U nás v JPO V by stačila ta motorovka, aby bylo aspoň pár výjezdů do roka a okolní JPO III nebo přímo HZS by byly ušetřeny dalších a někdy pro ně dost často zbytečných výjezdů, když by mohli zasahovat u důležitějších případů než se odstranění stromu.
Nejsme začínající jednotka, ale ještě nedávno v tom u nás byl takový bordel, že to chvíli trvá to dát do kupy a zajistit si hlavně všechna potřebná školení (nepočítám ty odborné kurzy jako pila atd.). A obec jako zřizovatel, jak nedává moc peněz do hasičů, tak každá dotace a nebo příspěvěk je jak dar z nebes.
-
Příspěvek od hasič198 » 01.10.2020 23:22
Jo máte pravdu. V naší republice lze tuto dotaci čerpat i na CAS už sem se s tím také setkal. Dotace je na vozidlo s osmi místy bylo šest, vozidlo do 3,5t mělo 5t . Jo to má logiku. Dotace na jablka koupím hruškyRadek Vojík píše: ↑29.09.2020 18:52A co brání obcím si na místně příslušném HZS kraje vyjednat odchylku od vzorových technických podmínek?
-
Příspěvek od Radek Vojík » 02.10.2020 12:08
Věřím, že na toto odvážné tvrzení máš alespoň jeden nevyvratitelný důkaz.V naší republice lze tuto dotaci čerpat i na CAS už sem se s tím také setkal.
To jsou právě ty na místně příslušném HZS kraje projednané výjimky.Dotace je na vozidlo s osmi místy bylo šest, vozidlo do 3,5t mělo 5t .
Ano, to má logiku.Jo to má logiku.
Když je dotace na malá nezralá jablka a já si s požehnáním poskytovatele dotace připlatím více ze svého a koupím si jablka větší a zralá, tak proč ne? Hrušky nikdo nekupuje a ani si je koupit nemůže, protože dotace na jablka nelze na pořízení hrušek použít.Dotace na jablka koupím hrušky
-
Příspěvek od hasič198 » 02.10.2020 19:34
Z dovolením vám nic dokazovat nebudu, nebudu nikoho jmenovat. Je to má zkušenost nikomu jí nenutím ani to nemám nikomu za zlé že si dokáže vyjednat výjimky ale že mi to přijde postavené na hlavu to mi přijde. Proč dávat tedy podmínky dotace. Pokud si někdo zažádá o výjimku spočívající v pevné přepážce proč né. pokud si někdo dejme tomu vyjedná hmotnostní výjimku no dejme tomu. Auto dle zadání je pouze na dopravu osob do 3,5t již moc nezbyde na náklad, proto zřejmě někdo zapřemýšlel na dal do podmínek kouli. Ale nikomu nic nenutím, jistě to mnoho jednotkám může pomoct.Radek Vojík píše: ↑02.10.2020 12:08Věřím, že na toto odvážné tvrzení máš alespoň jeden nevyvratitelný důkaz.V naší republice lze tuto dotaci čerpat i na CAS už sem se s tím také setkal.
To jsou právě ty na místně příslušném HZS kraje projednané výjimky.Dotace je na vozidlo s osmi místy bylo šest, vozidlo do 3,5t mělo 5t .
Ano, to má logiku.Jo to má logiku.
Když je dotace na malá nezralá jablka a já si s požehnáním poskytovatele dotace připlatím více ze svého a koupím si jablka větší a zralá, tak proč ne? Hrušky nikdo nekupuje a ani si je koupit nemůže, protože dotace na jablka nelze na pořízení hrušek použít.Dotace na jablka koupím hrušky
-
Příspěvek od Radek Vojík » 03.10.2020 08:34
Nedokazuj, evidentně nemáš čím.Z dovolením vám nic dokazovat nebudu
Koule je potřebná třeba pro tažení přívěsu pro hašení (variantní provedení DA bez nutnosti výjimky). Potom máš plnohodnotnou mobilní požární techniku pro zásahy, nejen pro soutěže.Auto dle zadání je pouze na dopravu osob do 3,5t již moc nezbyde na náklad, proto zřejmě někdo zapřemýšlel na dal do podmínek kouli.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky