Požár v Bohumíně-hanění zasahujících hasičů
-
Re: Požár v Bohumíně-hanění zasahujících hasičů
Příspěvek od Kuba_T » 15.08.2020 19:37
-
Příspěvek od Nella » 15.08.2020 20:21
-
Příspěvek od Michal Hylas » 15.08.2020 20:25
Než jsem to dopsal, tak jste sem napsala. Táži se tedy jak chcete řešit zásah u nějakého mrakodrapu? Přijede 10 kamionů a nafouknou extra velkou matraci aby se člověk z posledního patra trefil ?
-
Příspěvek od Nella » 15.08.2020 21:05
-
Příspěvek od DAVID HOMOLA » 15.08.2020 22:25
-
Příspěvek od Kuba_T » 15.08.2020 23:50
Nezlobte se na mě, ale jste úplně mimo mísu. Jak už tu zaznělo... Na sociálních sítích bylo od hasičů řečeno dost. Ať už oficiálně, tak i neoficiálně, např. v komentářích.Nella píše: ↑15.08.2020 21:05Myslím si, že v ČR moc mrakodrapů není, já tedy nevím o žádném. Sídlišť je u nás ale hodně. Takže mít připravenou techniku na zásah při požáru ve vyšších patrech panelového domu byměl být v ČR základ a rozhodně toto nelze řešit až jde někomu o život a zatím si rozhodně stojím. Myslím si, že pochybyli hlavně lidé, kteří mají pořizování techniky na takovéto zásahy na starost. Jen doufám, že se něco v tomto směru zlepší.
Pokud byste měla zájem o diskuzi, vypadá to jinak. Pořád si mluvíte to svoje, raději vás při tom nechám.
A nad tím, že by zrovna Moravskoslezský kraj měl málo techniky, se jen tiše pousmeju.
Pěkný den.
-
Příspěvek od Vašek Bus » 16.08.2020 07:47
Ne nejsem hasič, hasičem jsem chtěl být ale nezískal jsem zdravotní způsobilost. O hasičinu se přesto zajímám a všichni hasiči mají moji velkou úctu. Ať jde o profíky sloužící u HZS nebo profíky sloužící u různých podniků nebo dobráky.Nella píše: ↑15.08.2020 20:21Jen jsem se už nemohla dívat, jak tady omlouváte to, že se pro ty lidi neudělalo maximum co se mohlo udělat. Já si určitě nemyslím, že zásah u požáru je jednoduchý a ani že je to jako ve filmu, ale hasiči jsou od toho aby zasahovali a zachraňovali, mají na to výcvik a je to jejich povinnost při požáru. Jestli se pletu, tak potom lituji všechny co něco podobného v budoucnu potká. A to, že neměli potřebnou techniku pro výšku 12 pater, tj. příslušnou seskokovou matraci pro větší výšky, je chyba těch kdo tuto techniku mají nastarost připravit a ti by měli nést zodpovědnost.
Takže dost dobře nechápu lidi který se zaregistrujou na podobných stránkách kde se snaží pomlouvat a kritizovat práci těchto lidí a už vůbec nechápu proč tyhle individua když jim dochází argumenty začnou do diskuze tahat politiku. Však těm lidem musí být jasné že diskutování na těchto a jiných podobných stránkách se věnují lidé kteří mají s tímto posláním něco společného ať je to jejich práce nebo je to jejich koníček nebo obojí dohromady. Asi bych dokázal pochopit když by sem napsal člověk dotaz něco ve smyslu " ano pánové je to pr.ser co se tam stalo mohl by mi tady jako laikovy někdo vysvětlit specifika zásahu v takové budově a při takovém ohni a proč se tam nedala ta matrace použít a proč se tam stalo to co se stalo? " Ano pokud by to byl takhle věcně položený dotaz ten bych jak jsem napsal pochopil a věřím tomu že ač to většina z diskutujících udělala x krát jinde tak by se k tomu i zde v pohodě vyjádřily a byla by tady z toho věcná diskuze.
Ale tahle osoba sem pánové přišla provokovat a štvát rodinu proti sobě a záměrně píšu rodinu protože podle mě jsou všichni kdož pracují nebo zasahují v rámci IZS jedna rodina a myslím si že u hasičů to platí o to víc. Vím že nikdo z VÁS na to nečeká vím že drtivá většina z VÁS nebere hasičinu jako práci kam ráno dojde a druhý den jde domů ale že to berete jako poslání a hasičem jste celý život ať jste nebo nejste ve službě a za to VÁM pánové a dámy patří velký dík .
-
Příspěvek od Michal Hylas » 16.08.2020 09:37
Asi tak. Přestávám krmit trolici...
-
Příspěvek od Vochy » 16.08.2020 09:53
-
Příspěvek od TomasK » 16.08.2020 10:07
Tomáš
-
Příspěvek od rowan » 16.08.2020 11:08
-
Příspěvek od TomasK » 16.08.2020 11:15
Tak jak jí se zdá, že hasiči mají nedostatečnou techniku ( já souhlasím s tebou jen u některých stanic, techniky a věcí ), tak je na druhé straně strašně moc lidí, kteří si myslí, že technika, která zrovna konkrétně jim nezachranila život nebo majetek, tak je to plýtvání penězi ze státního rozpočtu. Proto se musí dělat neustále spousta kompromisů. Já bych třeba moc rád vyměnil starou Liazku ( 1981 ) za něco nového, ale zároveň vím, že tu nepotřebuji žebřík, jeřáb nebo další speciální techniku, kterou bych tu možná využil jen jednou za deset let nebo třeba vůbec. Nebo co si myslíš ty, že bychom ji na vesnici měli mít všechnu ? HZS i dobrovolné jednotky mají základní techniku. Pak je různá speciální technika, kterou se vybavují stanice podle velikosti města. Je nereálné mít vše a všude. Už teď když se velká města vybavují novou technikou, tak spousta lidí řve proč, že to je drahé ( cca 10 až 25 milionů za kus ), že si to hasiči pořizují jen na hraní. V případě nějakého problému ti samí pak křičí, proč tu techniku nemají ( zkušenosti ze svého okolí), že je potřeba.
Až když přijedeme k něčemu jako první, k čemu nejsme předurčený a nemáme potřebné vybavení, tak lidé začínají obracet, smutné.
Tomáš
-
Příspěvek od TomasK » 16.08.2020 11:26
Bohužel opět někteří mluvili o něčem, o čem vůbec nic nevědí. Dokonce i hasiči musí znát co vozí v autě a musí znát parametry a možné použití. Hasiči musí také umět počítat, takže pokud vědí, že je to 11 patro ( cca 2,9 x 11 ) a že je to odhadem 32 metrů, tak že žebřík nesundávali úmyslně, protože jenom hňup by sundával žebřík, který dá jen do 3 patra a vy potřebujete do 11. Stejně tak nafukovací matraci nebudu hned sundávat, protože tu co mají je do 23 metrů, protože když do ní někdo skočí a zabije se, tak všichni hasiči budou za pitomce a idioty, protože to měli vědět přeci. Toto by měl vědět i dobrovolný " hasič " Adrian Šipka, pokud to neví, tak by takové věci neměl komentovat, protože ze sebe dělá hlupáka. Další věcí je ustavení plošiny nebo žebříku pokud nevíte co je pod drnem nebo chodníkem a to hasiči nemohou vědět. V případě, že blbě postavíte, tak ohrožuje strojník kromě zasahujících i okolní lidi. Proto se po příjezdu dělá nejdříve průzkum místa a co nejrychleji navrhují možné varianty. Pro ty co tam bydlí a už deset minut na to koukají jsou ve velké výhodě, protože znají panelák i aktuální situaci, ale hasiči neznají, kromě 11 patra a že tam hoří, vůbec nic o místě kam jsou povoláni. To že matraci začali nafukovat, tím si velitel vzal na vlastní triko možný velký průser a případně možné trestné stíhání pro neúmyslné zabití. Z mého pohledu profesionální zásah vzhledem k tomu co bylo k dispozici.
Asi vše a omlouvám se těm, kteří nesouhlasí, jsou to mé osobní názory a pohledy na danou věc.
Tomáš
-
Příspěvek od Edison » 16.08.2020 20:42
-
Příspěvek od Nella » 24.08.2020 21:15
-
Příspěvek od Colas » 25.08.2020 08:34
-
Příspěvek od Hornet » 25.08.2020 14:37
Pro ty lidi se maximum udělalo, ale to ty v tom svém tupém mozečku nikdy nepochopíš a ještě do toho taháš Babiše.Nella píše: ↑15.08.2020 20:21Jen jsem se už nemohla dívat, jak tady omlouváte to, že se pro ty lidi neudělalo maximum co se mohlo udělat. Já si určitě nemyslím, že zásah u požáru je jednoduchý a ani že je to jako ve filmu, ale hasiči jsou od toho aby zasahovali a zachraňovali, mají na to výcvik a je to jejich povinnost při požáru. Jestli se pletu, tak potom lituji všechny co něco podobného v budoucnu potká. A to, že neměli potřebnou techniku pro výšku 12 pater, tj. příslušnou seskokovou matraci pro větší výšky, je chyba těch kdo tuto techniku mají nastarost připravit a ti by měli nést zodpovědnost.
Použiji citaci z jednoho seriálu, který tě přesně vystihuje.
Kdyby blbost nadnášela, tak vy tady létáte jako holubička. Vy krá*o nebeská!!!
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz