Dobrý den,
Měl bych dotaz. Jako jednotka jsme koupili nové radiostanice Motorola DP1400 VHF (jednotka nikdy žádné neměla),
Když jsem je minulý týden dával naprogramovat na HZS, tak mi pak volal technik s tím, že se mu ty antény na ručkách zdají poměrně malé (krátké). Ať se ještě podíváme co nám poslali a naúčtovali. Že ani na té anténě zespodu to označení není, že většinou tam bývá. A zda jsme nevybrali omylem špatnou.
Radiostanice jsme kupovali na vyzbrojna.cz, kde se dá vybrat pouze velikost baterie a o anténě tam vlastně nic není, jen v jakém pásmu pracuje samotná stanice. Na vyzbrojnu jsem psal a paní mi napsala, že se k tomu dodávají 4 typy antén, ale standardně se tam dává úsek od 146-174MHz - což specifikovala jako VHF WHIP ANT (146-174MHZ).
Když prohledávám internet tak u těchto antén je psána délka cca 15cm. Nám k těm motorolám přišla s délkou cca 8-9cm (viz. obr.).
Nemáte někdo zkušenosti s takovou vysílačkou (anténou), například i koupenou u vyzbrojna.cz v jakém pásmu tato anténa funguje?
Zda máme řešit dále a nechat například vyměnit, nebo že třeba výrobce už i pro to pásmo 146-174 vyrábí takto krátké?
Předem moc děkuji za odpověď.
Motorola DP1400 - anténa
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Motorola DP1400 - anténa
Příspěvek od malda » 11.08.2020 15:00
https://www.motorola-radiostanice.cz/p/ ... 2-174-mhz/ Ahoj anténa není pro celé pásmo pouze v tom rozsahu 162-174 . Nižší frekvence naladěny asi nemáte tak to fungovat bude. Na delší vzdálenost nebo v horším terénu by byla delší lepší.
-
Příspěvek od Adam Per » 11.08.2020 20:50
Ahoj. Máme na RDST ty samé antény a fungují dobře. Je pravda používáme je tedy jen na K tedy v místě zásahu. VD při komunikaci s KOPIS používá velitelskou stanici a ta má delší anténu.
-
Příspěvek od Minisom » 13.08.2020 14:46
Ahoj.
Díky moc za odpovědi. Ještě se zeptáme na prodejně, ale patrně ponecháme tyto antény. Dneska zrovna byla jednotka u zásahu, tak se musím kluků zeptat jak fungovali.
Ještě jednou díky za reakce.
Díky moc za odpovědi. Ještě se zeptáme na prodejně, ale patrně ponecháme tyto antény. Dneska zrovna byla jednotka u zásahu, tak se musím kluků zeptat jak fungovali.
Ještě jednou díky za reakce.
-
Příspěvek od Snifr » 18.03.2021 20:16
Koukám všude stejný s těma spojaři nulové zkušenosti a prd vědí jen kopírují Codeplugy co dostanou a sotva upraví...lidi co dřív sloužili věděli, udělali a s ničím nebyl problém
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky