Zásahový komplet
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Zásahový komplet
Příspěvek od PatrikJosefus » 03.07.2020 13:51
Ahoj, Deva Patriot - poměr ceny a odolnosti i co se týče tak supr. Ještě není od věci Rosenbauer, odolný a lehký. Velký nedostatek u Rosenbauru jsem našel v podobě chybějícího nákrčního límce. Zahas určitě nebrat.... Cena jde i nízko ale co mám zkušenosti tak pokaždé stejná velikost měla jinačí rozměry.
-
Příspěvek od MSA » 03.07.2020 16:21
Taky mam v,zkouseny vsechny vyrobce. Zahas ne to je tak pro decka a ne na zasahy, uz jen to jak se reklamne rozciluji ze i jejich obleky prece slnuji EN469 ale Hzs od nich nekupuje, no proc asi?
Oblek se kupuje 1-2 za zivot. Ja bych doporucil priplatit si a vzit Geparda od Devy, ano stoji 25600,- ale velikost sedi uplne presne a oblek proste vydrzi fakt hodne. Nebo vzit za 16500,- Patriota, ale az ten nodel 2020. Jelikoz u 2019 ty kabaty byly desne dlouhe a siroke pres hrudnik. Ted uz maji kabaty zuzene a zkracene tak by to mohlo byt v pohode. Material Nomex Strike vydrzi opravdu dost, vsude ma vyztuzeni, manzetu v nohavicich a vlozka je v zime relativne tepla, ne jako u Tigeru ten Aramid Grid je dost slaby, ale zase podtatne rychkeji schne.
U GoodPro (Vochoc) je to bohuzel diky prirodnim vlaknum Lenzing trochu jine, me prislo ze se rychleji opetrebi a dost zmolkovati. Kdyz GoodPro tak si take vzit neco z Nomexu treba Firerex plus nebo FireShark.
Oblek se kupuje 1-2 za zivot. Ja bych doporucil priplatit si a vzit Geparda od Devy, ano stoji 25600,- ale velikost sedi uplne presne a oblek proste vydrzi fakt hodne. Nebo vzit za 16500,- Patriota, ale az ten nodel 2020. Jelikoz u 2019 ty kabaty byly desne dlouhe a siroke pres hrudnik. Ted uz maji kabaty zuzene a zkracene tak by to mohlo byt v pohode. Material Nomex Strike vydrzi opravdu dost, vsude ma vyztuzeni, manzetu v nohavicich a vlozka je v zime relativne tepla, ne jako u Tigeru ten Aramid Grid je dost slaby, ale zase podtatne rychkeji schne.
U GoodPro (Vochoc) je to bohuzel diky prirodnim vlaknum Lenzing trochu jine, me prislo ze se rychleji opetrebi a dost zmolkovati. Kdyz GoodPro tak si take vzit neco z Nomexu treba Firerex plus nebo FireShark.
-
Příspěvek od Kuba_T » 09.07.2020 07:03
Ano, taky už jsem to četl. Asi to ale nějak nemá smysl... Pokud na 5 týdnu vypadne DEVA (3 týdny kvůli covidu, další 2 týdny dovolená), všichni půjdou k VOCHOCu. Zrovna je takové ideální období, kdy se vyhodnocují dotace z kraje... Vytáhneme stoleté Firemany a bude
-
Příspěvek od Kuba_T » 09.07.2020 09:42
Tak my nedostali dotace, kraj to dilema vyřešil za mě
Ja jsem schopný pochopit, že firma upřednostňuje velkou zakázku před nějakou kusovou... Ale posledně jsem na jeden oblek čekal skoro rok, to už je vážně dost. To bylo ještě v době, kdy byly 3 verze Patriotu. Pochybuju ale, že se něco změnilo
Ja jsem schopný pochopit, že firma upřednostňuje velkou zakázku před nějakou kusovou... Ale posledně jsem na jeden oblek čekal skoro rok, to už je vážně dost. To bylo ještě v době, kdy byly 3 verze Patriotu. Pochybuju ale, že se něco změnilo
-
Příspěvek od hasickarlos » 11.07.2020 07:10
Záleží na tom, co jste za jednotku. Pokud máte ročne pár výjezdů a obleky převážně visí v šatně, značku bych až tak moc neřešil. Tedy kromě Zahasů- ty se snad rozpadají, i když jen visí v té šatně. Loni jsem potřeboval na rychlo koupit pár obleků a nebyla prakticky jiná možnost, než FB Safe z Požární bezpečnosti. Po roce a půl docela intenzivního používání u profesionální jednotky HZSP celkem drží. Na rukávech začaly trochu vylézat švy, ale zatím se nikde nic nepárá, což se u Zahasů dělo hned po prvním praní. Řekl bych, že u většiny trojek a pětek těch deset let vydrží. Výhodou je zhruba poloviční cena oproti Patriotům a dodací lhůta do čtrnácti dní.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky