Krabička na mýto
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Krabička na míto
Příspěvek od Edison » 06.01.2020 22:01
Už se to tu řešilo několikrát stačí hledat. A všichni mají pravdu. Když nepojedete na placený úsek tak krabičku mít nemusíte. Ale jak mi bylo řečeno na HZS když jsem to řešil. Tak můžou být povodně velké požáry apodobně a budete posláni někam dál kde už budete muset placený úsek použít a to krabičku mít musíte. A nebo budete čekat jak to vyřídí úředníci a může na obec přijít pokuta. Takže pro jistotu krabičku mít nikdy nevíte kdy se co stane.
A jinak Krabička musí být nad 3,5 tuny.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Mirek » 07.01.2020 07:10
Ahoj, je to tak jak píše kolega, krabičku si nechte zařídit, nic to netstojí, jen trochu zařizovaní. V případě nějakého problému se pak nemusí řešit blbosti a objížďět případnou cestu apod.
-
Příspěvek od Homza Zdeněk » 11.01.2020 12:39
Krabička na míto již není třeba protože je snímáno GPS signálem a novíé plecené úseky na 1 nemají žádné mítné brány a i na dálnicích už také mítné brány nefungují.
-
Příspěvek od Edison » 11.01.2020 14:08
Že je snímáno přes GPS neznamená že není potřeba krabičky. A mýtné brány stále fungují právě ty kontrolují jestli má vozidlo krabičku a budou se i nadále stavět ale bude stačit jedna brána na x kilometru jen kvůli kontroly aby tam někdo nejel bez krabičky. Logicky jinak by nebylo jak kontrolovat jestli auta krabičky mají.Homza Zdeněk píše: ↑11.01.2020 12:39Krabička na míto již není třeba protože je snímáno GPS signálem a novíé plecené úseky na 1 nemají žádné mítné brány a i na dálnicích už také mítné brány nefungují.
-
-
Příspěvek od Jenda1991 » 13.01.2020 20:24
Podle zakona kazde vozidlo s nejmene ctyrmi koly nad 3,5 tuny podleha uhrade myta. Hasici na cisternach krabicky mit musi, a to pouze z duvodu, aby nevyskakovaly na mytnych branach po automaticke detekci jako vozidla bez jednotky. Nicmene hasicske vozy jsou osvobozene. Pokud hasicske auto nebude mit mytnou jednotku, zachyti jej brana a dostane se do evidence prestupku, celnici jej stejne NEBUDOU nijak resit. A rozhodne nehrozi, jak pise kolega vyse, pokuta pro obec.
Shrnuti: ze zakona mit krabicku musi, byt s nulovou sazbou, ale pokud ji mit nebude, zadny celnik to resit stejne nebude. Tolik k problematice od prislusnika celni spravy, ktery se specializuje na problematiku myta.
Kazdou otazku ohledne myta samozrejme rad zodpovim.
Shrnuti: ze zakona mit krabicku musi, byt s nulovou sazbou, ale pokud ji mit nebude, zadny celnik to resit stejne nebude. Tolik k problematice od prislusnika celni spravy, ktery se specializuje na problematiku myta.
Kazdou otazku ohledne myta samozrejme rad zodpovim.
-
Příspěvek od Jenda1991 » 13.01.2020 20:35
Mimochodem, nic jako "jak to vyridi urednici" neexistuje. Mytny prestupek se muze resit pouze po fyzicke kontrole daneho vozidla, tzn. primo by vas musela zastavit hlidka celni spravy a provest kontrolu nekde na silnici nebo dalnici, proste v terenu.Edison píše: ↑06.01.2020 22:01Už se to tu řešilo několikrát stačí hledat. A všichni mají pravdu. Když nepojedete na placený úsek tak krabičku mít nemusíte. Ale jak mi bylo řečeno na HZS když jsem to řešil. Tak můžou být povodně velké požáry apodobně a budete posláni někam dál kde už budete muset placený úsek použít a to krabičku mít musíte. A nebo budete čekat jak to vyřídí úředníci a může na obec přijít pokuta. Takže pro jistotu krabičku mít nikdy nevíte kdy se co stane.
-
Příspěvek od Edison » 13.01.2020 21:40
No teď si sám sobě odporujete. V jednom příspěvku píšete že bez krabičky brána zaeviduje vozidlo do přestupkového řízení. a v druhém že nás musí přímo celní správa zastavit.Jenda1991 píše: ↑13.01.2020 20:35Mimochodem, nic jako "jak to vyridi urednici" neexistuje. Mytny prestupek se muze resit pouze po fyzicke kontrole daneho vozidla, tzn. primo by vas musela zastavit hlidka celni spravy a provest kontrolu nekde na silnici nebo dalnici, proste v terenu.Edison píše: ↑06.01.2020 22:01Už se to tu řešilo několikrát stačí hledat. A všichni mají pravdu. Když nepojedete na placený úsek tak krabičku mít nemusíte. Ale jak mi bylo řečeno na HZS když jsem to řešil. Tak můžou být povodně velké požáry apodobně a budete posláni někam dál kde už budete muset placený úsek použít a to krabičku mít musíte. A nebo budete čekat jak to vyřídí úředníci a může na obec přijít pokuta. Takže pro jistotu krabičku mít nikdy nevíte kdy se co stane.
A jak jsem psal já nevím jak toto celníci vyřeší logicky slušný člověk to řešit nebude ale vsadím se že jsou i takový co by to řešili. Na víc je spousta aut podobných hasičským a taky jsou hasičské vozy která u hasičů neslouží takový toto můžou zneužívat.
-
Příspěvek od Jenda1991 » 13.01.2020 21:47
Brana zaeviduje kazdy prestupek. Nikde jsem nepsal, ze do prestupkoveho rizeni. Brana zaeviduje prestupek do systemu provozovatele el. mytneho, ktery vede evidenci prestupku, o ktere jsem psal vyse. Tam jsou stovky zaevidovanych prestupku, a POUZE prestupky, ktere projdou fyzickou kontrolou celni spravy, jdou do prestupkoveho rizeni. Motate dohromady jablka a hrusky. A zakon zcela jasne rika, ktera vozidla jsou osvobozena (musi mit na sobe napis hasici...). Ale to si uz jiste zvladnete najit sam...Edison píše: ↑13.01.2020 21:40No teď si sám sobě odporujete. V jednom příspěvku píšete že bez krabičky brána zaeviduje vozidlo do přestupkového řízení. a v druhém že nás musí přímo celní správa zastavit.Jenda1991 píše: ↑13.01.2020 20:35Mimochodem, nic jako "jak to vyridi urednici" neexistuje. Mytny prestupek se muze resit pouze po fyzicke kontrole daneho vozidla, tzn. primo by vas musela zastavit hlidka celni spravy a provest kontrolu nekde na silnici nebo dalnici, proste v terenu.Edison píše: ↑06.01.2020 22:01Už se to tu řešilo několikrát stačí hledat. A všichni mají pravdu. Když nepojedete na placený úsek tak krabičku mít nemusíte. Ale jak mi bylo řečeno na HZS když jsem to řešil. Tak můžou být povodně velké požáry apodobně a budete posláni někam dál kde už budete muset placený úsek použít a to krabičku mít musíte. A nebo budete čekat jak to vyřídí úředníci a může na obec přijít pokuta. Takže pro jistotu krabičku mít nikdy nevíte kdy se co stane.
A jak jsem psal já nevím jak toto celníci vyřeší logicky slušný člověk to řešit nebude ale vsadím se že jsou i takový co by to řešili. Na víc je spousta aut podobných hasičským a taky jsou hasičské vozy která u hasičů neslouží takový toto můžou zneužívat.
-
Příspěvek od Edison » 14.01.2020 20:35
Aha děkuji za vysvětlení jsem myslel že to funguje nějak podobně jako radary. Přestupek se vyfotí a odešle se majiteli vozidla. A jak říkám jsou vozy co mají nápis hasiči a v IZS vůbec nejsou.Jenda1991 píše: ↑13.01.2020 21:47Brana zaeviduje kazdy prestupek. Nikde jsem nepsal, ze do prestupkoveho rizeni. Brana zaeviduje prestupek do systemu provozovatele el. mytneho, ktery vede evidenci prestupku, o ktere jsem psal vyse. Tam jsou stovky zaevidovanych prestupku, a POUZE prestupky, ktere projdou fyzickou kontrolou celni spravy, jdou do prestupkoveho rizeni. Motate dohromady jablka a hrusky. A zakon zcela jasne rika, ktera vozidla jsou osvobozena (musi mit na sobe napis hasici...). Ale to si uz jiste zvladnete najit sam...Edison píše: ↑13.01.2020 21:40No teď si sám sobě odporujete. V jednom příspěvku píšete že bez krabičky brána zaeviduje vozidlo do přestupkového řízení. a v druhém že nás musí přímo celní správa zastavit.
-
Příspěvek od Jenda1991 » 14.01.2020 20:54
V pohode, vse se nejlepe objasni plodnou diskuzi. Provozovateli se to neodesila z duvodu mozne chybovosti detekce od bran, nikdo by nechtel platit pokuty za neco co nespachal, proto rizeni o prestupku pouze po fyzicke kontrole, ktera tuto chybovost odfiltruje.Edison píše: ↑14.01.2020 20:35Aha děkuji za vysvětlení jsem myslel že to funguje nějak podobně jako radary. Přestupek se vyfotí a odešle se majiteli vozidla. A jak říkám jsou vozy co mají nápis hasiči a v IZS vůbec nejsou.Jenda1991 píše: ↑13.01.2020 21:47Brana zaeviduje kazdy prestupek. Nikde jsem nepsal, ze do prestupkoveho rizeni. Brana zaeviduje prestupek do systemu provozovatele el. mytneho, ktery vede evidenci prestupku, o ktere jsem psal vyse. Tam jsou stovky zaevidovanych prestupku, a POUZE prestupky, ktere projdou fyzickou kontrolou celni spravy, jdou do prestupkoveho rizeni. Motate dohromady jablka a hrusky. A zakon zcela jasne rika, ktera vozidla jsou osvobozena (musi mit na sobe napis hasici...). Ale to si uz jiste zvladnete najit sam...Edison píše: ↑13.01.2020 21:40
No teď si sám sobě odporujete. V jednom příspěvku píšete že bez krabičky brána zaeviduje vozidlo do přestupkového řízení. a v druhém že nás musí přímo celní správa zastavit.
Co se tyka vasi poznamky ohledne napisu Hasici, tak zakon vpodstate definuje dve podminky pro osvobozeni - aby vozidlo melo napis hasici a aby bylo vozidlo provozovano bud HZS, nebo SDH. Pokud nekde pojede vozidlo s napisem hasici, aniz by bylo provozovano HZS nebo SDH a melo prestupek v myte, se samozrejme stat muze a tomu dotycnemu to s nejvetsi pravdepodobnosti i projde, v tom s vami bohuzel musim souhlasit. Denne jezdi stovky vozidel s incidenty, prevazne cizinci ( jsme tranzitni zeme) a den ma jen 24 hodin. Hlidky celni spravy resi spise ty vetsi prestupky zejmena deletrvajici a opakujici se, a pokud budu mluvit za sebe, pokud kolem me projede vozidlo s napisem hasici a s prestupken v myte, ja ho kontrolovat nebudu (a kontrola dokladu je jedina cesta, jak se dopatrat pravdy). Jednak mam spoustu jine prace behem sluzby a jednak bych nepocital s tim, ze takto oznacene vozidlo nebude v IZS. Takze ohledne toho vam davam za pravdu, zneuzitelne to urcite je. Musime jen doufat, ze pokud by k tomu doslo, budou to jen ojedinele pripady.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky