souhlas. Jsem velitel JPO V a současně zaměstnanec u HZS, takže si myslím mám pohled z obou stran. Pokud není nejaka kalamita a nebo kluci ze stanic HZS nejsou vyjetí k jiné události nevidím důvod, proč bych měl jako velitel trvat na výjezdu své jednotky a hnát kluky z práce kvuli 10cm větvi spadlé pres silnici, když HZS je tam ve stejný čas a spíš dřív a je to práce na 10 minut i se zametením. S uvolnovanim z prace to neni lehký a radi si to nechám na větší udalosti , kde to je opravdu potřeba.Renegado píše: ↑09.09.2019 15:25Papun a MaraH: Pánové, však od toho HZS je, rozuměj. Aby jezdila primárně. Proč budu zvedat dobrmany, když můžou jet makat lidi co jsou ten den placení a není jiný důvod aby tam jelo víc techniky a lidí. Jasně je kupa argumentů, bago jak svině, kolona 20 km a čekající sanita na modrejch a další a další. Když budou jinde, nebo bude fakt potřeba, tak se neboj pošlou Vás taky. Ale tady na nějakou mrdku jak píšete nevidím důvod Vás zvedat. Osobně nejsem proti, ale systémově to chápu. Kdyby Vás zvedli nebo nezvedli, tak se nedivím a pochopím to. Měli by jste i Vy borci. Jasně najdou se vyjímky, to se stane, ale tady to fakt není na místě.
Technika JSDH
Ze života jednotky i sdružení...
-
Re: Technika JSDH
Příspěvek od Karel Čermák ml. » 10.09.2019 07:12
-
Re: Technika JSDH
Příspěvek od MV1192 » 10.09.2019 11:31
Kluci ze ZLK, neříkám, že by dobráci nemohli sami jezdit na "drbky" jako jsou větve na silnici, čerpání vody, likvidace vos (ostatně se tak děje občas).
Ovšem můj názor je, že je potřeba se na to podívat i z druhé strany - máme tady 13 stanic HZS a při tom počtu událostí, které máme v kraji (a že někdy je to i pod 10 za den), je potřeba "nakrmit" nejdřív svoje lidi :-) to je snad pochopitelné.
Jiná situace je MSK, JMK kde se dostanou k 60 událostem za den..
Ovšem můj názor je, že je potřeba se na to podívat i z druhé strany - máme tady 13 stanic HZS a při tom počtu událostí, které máme v kraji (a že někdy je to i pod 10 za den), je potřeba "nakrmit" nejdřív svoje lidi :-) to je snad pochopitelné.
Jiná situace je MSK, JMK kde se dostanou k 60 událostem za den..
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz