Zelená karta
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
Re: Zelená karta
Příspěvek od mir.moule@seznam.cz » 12.07.2019 18:58
Musíš ( SPÍŠ BY MĚL ZŘIZOVATEL) požádat toho, kdo vozidlo do IZS zařadil. Tedy příslušné KŘ HZS. Zatím můžeš jezdit na vydané potvrzení o zařazení vozidla do IZS, pokud si tedy někdo udělal kopii a založil. Pokud ani to nemáš, voz s sebou velký TP, kde by mělo být zařazení do IZS zapsáno.
-
Příspěvek od Karel Nývlt » 13.07.2019 20:54
Pěkný den.
Velký TP NIKDY! nevozte ve vozidle, je vám tam k ničemu, mimo STK...
Velkým TP nejde nahradit Zelenou kartu!
TP je doklad o vozidle, Zelená karta je doklad o uzavření "Pojištění odpovědnosti z provozu mot. vozidla", ne o zaplacení, to není starostí Policie. Zaplacení je věcí pojišťovny.
Pokud došlo ke ztrátě, novou kartu vydá pojišťovna se kterou byla smlouva uzavřena.
Toto pojištění sjednává GŘ HZS, požádejte technika na ÚO o zařízení vydání kopie zelené karty.
ať se brzo podaří
Nývlt
Velký TP NIKDY! nevozte ve vozidle, je vám tam k ničemu, mimo STK...
Velkým TP nejde nahradit Zelenou kartu!
TP je doklad o vozidle, Zelená karta je doklad o uzavření "Pojištění odpovědnosti z provozu mot. vozidla", ne o zaplacení, to není starostí Policie. Zaplacení je věcí pojišťovny.
Pokud došlo ke ztrátě, novou kartu vydá pojišťovna se kterou byla smlouva uzavřena.
Toto pojištění sjednává GŘ HZS, požádejte technika na ÚO o zařízení vydání kopie zelené karty.
ať se brzo podaří
Nývlt
-
Příspěvek od hasič198 » 15.07.2019 11:05
Třeba mě tu zase někdo vyplísní ale na staré kartě je pojišťovna u která má stát sjednané pojistné tak pokud máš starou tak se koukni a pokuste se kontaktovat přímo pojišťovnu stejně tak jako by jste postupovali u vlastního vozidla. Myslím že je to ČPP ale ruku do ohně za to nedám.
-
Příspěvek od jari kurri » 15.07.2019 19:39
Přesně jak píše kolega. U nás se taky jednou ztratila zelená karta od tatry, zavolal jsem na ČPP a do týdne přišla na úřad karta nová.
-
-
Příspěvek od jari kurri » 16.07.2019 19:39
Já se také první ptal na HZS kam spadáme, tam mi řekli abych si zavolal na pojišťovnu a dále to proběhlo jak jsem psal.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz