Montáž majáků a zapsání do TP
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Re: Montáž majáků a zapsání do TP
Příspěvek od mir.moule@seznam.cz » 18.05.2019 09:11
U nového vozidla zapisují do TP veškeré údaje výrobci vozidla. Při přihlášení vozidla se předkládá jen faktura, identifikace přihlašovatele, povinné ručení nebo vyjímka z něho ( zařazení vozidla do IZS). Pokud se vrátím k původnímu tématu, zda takovéto vozidlo může mít SDH, tak docela snadno. Problém je ve znění paragrafu 41, čl. 2, odst. e) kde se praví ....... nebo jednotkami požární ochrany................ . Úředník nemůže rozlišit jesdli je nebo není SDH zřizovatel jednotky. Pokud jde o udělení vyjímky z povinného ručení, stačí zapsat do TP jako provozovatele obec. Samozřejmě musí být souhlas obce. Obce také nepředkládají žádný doklad o tom, že mají zřízenou jednotku, nakonec si povinné ručení mohou zapltit. Takových vyrobených zmetků je v republice moc. Dopravní úřady také nemají stejný výklad, i mezi samotnými pracovníky stejného úřadu se požadavky liší.
-
Příspěvek od Kůďa » 18.05.2019 09:43
pro mir.moule … souhlasím a výstižně napsáno. Jen dodám, ze výrobce píše veškeré údaje do TP např. montáž VRZ modré barvy, ale do TP odbor dopravy by měl napsat, že vozidlo je vybaveno VRZ modré barvy a dá tam své razítko /totéž píše dolů do malého techničáku. Aspoň u nás to tak /RZA pořízeno v roce 2016 a CAS 30 2018/ a u obou vozidel odbor dopravy našeho MM to tak udělal.
-
Příspěvek od Kůďa » 18.05.2019 10:01
pro Radek Vojík - bylo to naposledy před 6 lety /né před 20 lety/, vozidla Opel frontera a Škoda felicia combi byla vyřazena Policií ČR a připravena na prodej, kdy musí být majáky demontovány, po schválení žádosti /měli jsme podanou žádost jen na 1 vozidlo - nějaké terénní na zhotovení TA, jeli jsme si vybrat z nabídky vozidel /vybrali jsme si ještě vozidlo na VA - tedy 2/ - i to nám bylo schváleno a pak vybraná vozidla byla bezúplatně převedena na našeho zřizovatele, Teprve poté jsem si žádal o majáky /také od Policie ČR/. Vestavba u vozidla Opel frontera byla provedena odbornou firmou a žádali jsme také i o přestavbu /z 5 míst na 2 místa/, protože jsme z tohoto vozidla udělali vozidlo TA na dopravní nehody. Vše nám na MM odboru dopravy bylo zapsáno bez nějakých velkých obstrukcí /mimo závěsu na Š Felicia comby/, protože policie měla tato vozidla bez atestu na přidělání závěsu. Kdybychom tam chtěli mít závěs, tak bychom si museli dát udělat zkoušku a získat atest a to by stálo nemalé peníze.
-
Příspěvek od Radek Vojík » 18.05.2019 12:12
Mělo by to tak být. Již jsme ale v kraji měli dva případy, kdy tomu tak nebylo. V jednom případě si obec zapsání zařídila sama s doklady dodanými výrobcem, ve druhém to obec řešila jako reklamaci.mir.moule@seznam.cz píše: ↑18.05.2019 09:11U nového vozidla zapisují do TP veškeré údaje výrobci vozidla.
Když toto může úředník rozlišovat při vydávání "krabičky na neplacení mýtného", tak proč to nemůže úředník rozlišovat při zápisu majáků do TP?Úředník nemůže rozlišit jesdli je nebo není SDH zřizovatel jednotky.
Ano, toto je legální možnost. Jen mi ale není nasné, proč na ni obce přistupují (když tak můžeme probrat mimo tuto diskuzi).Pokud jde o udělení vyjímky z povinného ručení, stačí zapsat do TP jako provozovatele obec. Samozřejmě musí být souhlas obce.
Zcela jednoznačně a nepochybně naprostý souhlas!Takových vyrobených zmetků je v republice moc.
-
Příspěvek od Radek Vojík » 18.05.2019 12:18
Vidíš, zde jste postupovali zcela v souladu s předpisy. Tady není co vytknout.Kůďa píše: ↑18.05.2019 10:01pro Radek Vojík - bylo to naposledy před 6 lety /né před 20 lety/, vozidla Opel frontera a Škoda felicia combi byla vyřazena Policií ČR a připravena na prodej, kdy musí být majáky demontovány, po schválení žádosti /měli jsme podanou žádost jen na 1 vozidlo - nějaké terénní na zhotovení TA, jeli jsme si vybrat z nabídky vozidel /vybrali jsme si ještě vozidlo na VA - tedy 2/ - i to nám bylo schváleno a pak vybraná vozidla byla bezúplatně převedena na našeho zřizovatele, Teprve poté jsem si žádal o majáky /také od Policie ČR/. Vestavba u vozidla Opel frontera byla provedena odbornou firmou a žádali jsme také i o přestavbu /z 5 míst na 2 místa/, protože jsme z tohoto vozidla udělali vozidlo TA na dopravní nehody. Vše nám na MM odboru dopravy bylo zapsáno bez nějakých velkých obstrukcí /mimo závěsu na Š Felicia comby/, protože policie měla tato vozidla bez atestu na přidělání závěsu. Kdybychom tam chtěli mít závěs, tak bychom si museli dát udělat zkoušku a získat atest a to by stálo nemalé peníze.
Jenže ono se v posledních příspěvcích řešilo zapsání majáků u vozidel soukromých, popř. vozidel v majetku SDH...
-
Příspěvek od Kůďa » 20.05.2019 21:19
Nic ve zlém Radku. Majáky na vozidla jsem u naší jednotky odjakživa montoval já a to i před cca 15 lety - montoval jsem majáky na TA Lada Niva /koupeno od HZS- bez majáku/ a na vozidlo Škoda favorit /koupeno přes bazar z civilu/, obě vozidla v TP i do RV měli napsáno majitele SDH, město požádalo na tyto vozidla HZS o vyjímku a zařazení vozidel do IZS a od HZS byla dána vyjímka bez nějakého problému , na magistrátu to pak bez nějakých problému zapsali do TP i RV a přihlásili v evidenci.
-
Příspěvek od Radek Vojík » 21.05.2019 05:42
Právě, že před patnácti lety. To mělo majáky i výjimku z povinného ručení (a i radiostanici s hasičskými frekvencemi) i OSH. To už je ale, díky bohu, minulost.Kůďa píše: ↑20.05.2019 21:19Nic ve zlém Radku. Majáky na vozidla jsem u naší jednotky odjakživa montoval já a to i před cca 15 lety - montoval jsem majáky na TA Lada Niva /koupeno od HZS- bez majáku/ a na vozidlo Škoda favorit /koupeno přes bazar z civilu/, obě vozidla v TP i do RV měli napsáno majitele SDH, město požádalo na tyto vozidla HZS o vyjímku a zařazení vozidel do IZS a od HZS byla dána vyjímka bez nějakého problému , na magistrátu to pak bez nějakých problému zapsali do TP i RV a přihlásili v evidenci.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky