Dobrý den,
neví někdo, kde by se dal koupit soukromě dvouhákový žebřík, ideálně lokalita Praha, Kladno, Slaný, Louny? Hledal jsem na internetu a všude na mne "vylejzaly" pouze žebříky jednohákové?
A ještě vedlejší dotazy, kdo by věděl:
Hasiči při sportu používají jednohákové žebříky, to vím (snad dobře). A v praxi u zásahů, které z nich?
Případně nejsou už v současné době přežitkem? Pamatuji si, že před nějakými cca 30 lety skoro na každém hasičském vozidle (AS, ASC čili nyní CAS, DV ... typicky Avia-30) byl hákový žebřík (dvouhákový), bylo celkem typické jak "trčí" na střeše háky nahoru, nyní to ale už nevídám ...
Díky za odpovědi, kdo by věděl.
Petr
dvouhákové žebříky
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Re: dvouhákové žebříky
Příspěvek od mir.moule@seznam.cz » 18.03.2019 10:34
Je pravda, že dvouhákové záchranné žebříky defakto vymizeli z výbavy jednotek PO. I když s nimi Řád technické služby stále počítá, asi není v ČR firma která by tYto žebříky splňující ČSS EN 1144 vyráběla. Takže se použávají žebříky nastavovcí, opěrné, výsuvné. Jednohákových žebříků na požární sport je na trhu dostatek, např. firma Tauchman.
- Michal -miw- Šafus
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal -miw- Šafus » 18.03.2019 10:41
Ve druhém díle seriálu Hasiči je vidět, že v Liberci ho používají. Tak zkusit tam :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
webový exredaktor & webmaster
-
Příspěvek od PetrH. » 22.03.2019 13:25
Díky za info. Pro účel, pro který bych ten žebřík potřeboval, bych potřeboval právě hák s tvarem od dvouhákového žebříku, v podsatě takový velký půlkruh. Od jednohákového - v podstatě taková velká skoba - ne.
Ještě jednou díky a třeba ještě někdo mi něco napíše.
Ještě jednou díky a třeba ještě někdo mi něco napíše.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz