Dobrovolní hasiči posílí pokud přijde dotace
-
Re: Dobrovolní hasiči posílí pokud přijde dotace
Příspěvek od Čestmír » 19.02.2019 07:47
Tim nechci rict ze SDH v teto oblasti nedela zasluznou cinnost. Naopak, je to dobre a velmi jim v tom fandim.
To vsak neopravnuje stale SH CMS vystupovat jmenem JSDH a zneuzivat toho ve svuj prospech.
-
Příspěvek od Radek Vojík » 19.02.2019 08:03
Mně to přijde jako velice záslužná činnost, o tom žádná. Ale dotace na to ať čerpají z dotací na děti a ne na jednotky. Různé kluby dopravní historie také jistě vychovaly řadu řidičů autobusů, tramvají nebo strojvůdců a nedostávají dorace z hromádky na zabezpečení dopravy...František Štrébl píše: ↑19.02.2019 07:28A to vám přijde málo, že spolky (obecně SH ČMS, MHJ, atd.) vychovávají a přitahují desetitisíce dětí k hasičině? Tyhle děti pak tvoří podstatnou část jednotek (pro méně chápavé jedince = až dorostou). Můžete mít v hasičárně vybavení za miliony a k čemu vám to bude, když nikdo nepřijde na výjezd ? Koho budete školit na workshopech? Lidi tvoří základ jednotek. To byste pánové museli vitět dál než na špičku svýho nosu.
-
Příspěvek od František Štrébl » 19.02.2019 08:07
-
Příspěvek od František Štrébl » 19.02.2019 08:17
-
Příspěvek od Karel Čermák ml. » 19.02.2019 09:21
Jestli v dnešní době neumíte dostat z okresu a dalších zdrojů přes okres (metodický) peníze na děti, tak to je na zbavení svepravnosti. S obecnou hasicinou to je těžký, ale na děti je všude tolik peněz, že si až někdy říkám jestli se to neprehani....Jirka Spořice píše: ↑19.02.2019 07:39Já tedy souhlasím s většinou. Smejdi z okresu jenom kecaj, ale do jednotek či do děti nejde vubec nic. My si vše platíme pouze díky vstřícnosti obce. Ale hlavně, že chtějí furt nějaké hlasenia chlubi se potom cizím peřím.
-
Příspěvek od František Štrébl » 19.02.2019 11:13
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 19.02.2019 11:16
Jojo státní kasa je jen jedna.. pak přijdeš že chceš dotace pro hasiče a oni ti řeknou vždyť my jsme vám už letos dali 18 mega..František Štrébl píše: ↑19.02.2019 11:13A Radku nezlob se na mě, ale jestliže si HZS zajišťuje výchovu lidí prostřednictvím spolků, kteří pak dělají pro HZS něco zadarmo, tak nevidím důvod, proč by se nemělo podílet taky na financování. Je to vždycky primárně v zájmu HZS. Ve filnále se tu stejně hádáme o nesmyslech. Státní kasa je jen jedna.
Nikdo SHčku nebere mládež, ale proč se vydávají za výjezdové hasiče? PROČ? Mě by hanba fackovala takto veřejně lhát a parazitovat na práci někoho jiného.
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 19.02.2019 11:28
Chtěl bych vědět, jaké konkrétní výhody tím vzniknou jednotkám?
Co z těch peněz budou jednotky mít?
-
Příspěvek od Radek Vojík » 19.02.2019 11:31
Já se na Tebe nezlobím, ale finance, byť z jedné kasy, by měly jít ze správných rozpočtových kapitol. Anybody nade mnou odpověděl zcela správně.František Štrébl píše: ↑19.02.2019 11:13A Radku nezlob se na mě, ale jestliže si HZS zajišťuje výchovu lidí prostřednictvím spolků, kteří pak dělají pro HZS něco zadarmo, tak nevidím důvod, proč by se nemělo podílet taky na financování. Je to vždycky primárně v zájmu HZS. Ve filnále se tu stejně hádáme o nesmyslech. Státní kasa je jen jedna.
Klub železničních modelářů také má ve svých řadách mládež a svým způsobem také popularizuje železniční dopravu, ale určitě se neohání počtem přepravených osob a nákladu po železnici a přes České dráhy nepožaduje dotaci na svoji činnost po ministerstvu dopravy. Já už nevím, jak více to připodobnit...
-
Příspěvek od Radek Vojík » 19.02.2019 11:32
-
Příspěvek od František Štrébl » 19.02.2019 11:54
-
Příspěvek od František Štrébl » 19.02.2019 12:28
-
Příspěvek od Radek Vojík » 19.02.2019 12:48
To vše dělají železničáři z titulu uzavřených pracovních smluv. Stejně tak, jako se o zbrojnici a techniku starají a na výjezdy jezdí členové jednotek na základě dohod o členství.František Štrébl píše: ↑19.02.2019 11:54Pokud železniční modeláři budou volném čase chodit zadarmo čistit vagony, opravovat koleje, mazat výhybky, tak určitě příspěvky na činnost taky dostanou. Furt srovnáváte jablka hrušky.
Nemíchat hrušky s jablky, byť obojí je ovoce...
-
Příspěvek od František Štrébl » 19.02.2019 13:20
-
Příspěvek od Radek Vojík » 19.02.2019 13:37
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 19.02.2019 14:12
úplně naposledy a pro pitomce.
JEDNOTKY JSOU JEDINÍ DOBROVOLNÍ HASIČI
SH ČMS je SPOLEK, který s jednotkama má společnou pouze část členů!
HZS chce aby fungovali JSDH!
Dobráci jako ti co jezdí k ohni nejsou SH ČMS!
O nahrazení dobráků profíkama se tady nikdo nebaví. Bavíme se pouze o nahrazení SH ČMS něčím co bude ku prospěchu těch hasičů, které potřebujeme tedy JSDH!
SH ČMS nejsou ani ti dobráci! v SH ČMS je i 75 letá důchodkyně z horní dolní, která k ohni nikdy nevyjela a nikdy nevyjede. Ta dostane metál a chlebíčky zadarmo za to že někde platí členské příspěvky 50 let a kluci co odjezdili tisíce událostí si platí osobní ochranné pomůcky ze svého!
Nehodlám dál diskutovat vy jste prostě tak naočkovaní tady tou propagandou že se na to nechcete ani podívat z naší stránky věci.. Každý rozumně uvažující člen jednotky si uvědomí že SH ČMS vlastně vůbec k ničemu nepotřebuje.
Ani SDH vůbec nepotřebuje OSH a KSH! Jediní kdo to potřebují jsou požární sportovci v pú!
Ano můžete se tady ohánět mládeží ta potřebuje OSH ke hře Plamen což pro průměrné družstvo mládeže znamená podzimní a jarní kolo - 2 soutěže! Zbytek jsou pohárovky organizované místníma SDH na které OSH nedá ani korunu!
Mimochodem jen tak trochu odbočím, ale vysvětloval jsem celý tento problém mému otci, který je hasičinou nepolíben a jediné co ví o hasičině je že jdu ráno do práce a nebo na výjezd k dobrákům.. Vysvětlil jsem mu jak funguje SDH, OSH, KSH, SH ČMS a jak fungují JPO poté jsem mu řekl co dělá SH ČMS viz. ty Dacie apod. a sám od sebe mi říkal že se diví že ty sbory ty příspěvky ještě někam posílají a že posílají nějáké zprávy o činnosti jednotky apod.
Jo a co se týče dotazníku, který tady někdo zmiňoval nade mnou asi 5 let zpátky po povodních jsem viděl dotazník ve kterém bylo přímo napsáno kolik členů SDH se zapojilo na povodních, Kolik hodin zasahovali, kolik zachránili osob, kolik najezdili km apod. A některé věci tam chtěli jmenovitě a dost podrobně. Takže mi neříkejte že jediné co je tak je počet zásahů na OSH. A dokonce si myslím že tady na požárech se to řešilo a psal tu někdo že mu OSH vyhrožovalo protože nechtěl ten dotazník vyplnit že mu budou chodit kontroly z HZS apod..
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 19.02.2019 15:06
Omlouvám se, ale tohle přeci není odpověď.František Štrébl píše: ↑19.02.2019 12:28To Lukáš X: co bys chtěl, auto? Už jsem to psal výše, nebudu se opakovat.
Pokud je potřeba někomu pomoct s náborem, výchovou mládeže a podobně, jsou to SDH.
Z našeho města - okrsku - okresu, nevím že by OSH, KSH a další náborovali a vychovávali děti.
A když už se budeme bavit o SDH, jaký má konkrétně benefit z OSH, KSH? Co mu to přináší?
Pak se můžeme bavit o tom, co zmíněné peníze přinesou JSDH.
-
Příspěvek od mir.moule@seznam.cz » 19.02.2019 16:59
-
Příspěvek od Radek Vojík » 19.02.2019 18:26
Nebuď naivní! Pohlavárům z SH ČMS i z HZS jsou nějaké Požáry ukradené. Na úrovni kraje to třeba na oddělení IZS a služeb pravidelně čtu jen já. Ani ředitelé územek je nemají jako oblíbenou četbu. Co se týká lidí z GŘ, se kterými jsem v kontaktu, o Požárech jen tak něco málo zaslechli.mir.moule@seznam.cz píše: ↑19.02.2019 16:59Pánové, trochu se to zvrtlo, je to debata jenotlivců, ačkoliv to přečetlo několik stovek lidí. Myslíte, že to nečtou i zainteresovaní na všech úrovních SH ? Ale čtou, a nevyjadřují se. Jen se potutelně usmívají. Další blbost jsem tu četl, že HZS požaduje něco aby někdo dělal pro HZS zadarmo. To by mě zajímalo co a proč.
Starostové OSH ani starostka KSH se netváří jako pravidelní čtenáři.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz