No na základě toho doopravdy potřebuje SH ČMS přijímat další zaměstnance a požadovat po stáru na jejich platy peníze. Chápeš, včem je ta nesrovnalost?
Dobrovolní hasiči posílí pokud přijde dotace
-
Re: Dobrovolní hasiči posílí pokud přijde dotace
Příspěvek od Radek Vojík » 17.02.2019 18:18
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 17.02.2019 18:43
Proč to vůbec na to OSH zasíláte? Proč se s tím potom SH ČMS chlubí a vydává tyto zásahy za vlastní?
-
Příspěvek od rowan » 17.02.2019 19:28
Nene, to netvrdím.Radek Vojík píše: ↑17.02.2019 18:18No na základě toho doopravdy potřebuje SH ČMS přijímat další zaměstnance a požadovat po stáru na jejich platy peníze. Chápeš, včem je ta nesrovnalost?
-
Příspěvek od Edison » 17.02.2019 20:29
- czechfireman
Příspěvek od czechfireman » 18.02.2019 07:30
Příspěvek od Sobiho » 18.02.2019 08:35
"Názory o tom, jak Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska nemá mandát k diskusím o jednotkách SDH měst a obcí, je třeba umět radikálně zastavit již v jejich prvopočátku. To musí být rovněž úkolem rad represe. Svojí činností jsme povinni dát jasně najevo těm, kteří se chtějí jen zúčastňovat, že pro ně na úseku dobrovolné požární ochrany není místo!"
Upozorňuji, že to není výrok bolševiků z roku 1948 nebo 1968... je to výrok rady represe v roce 2016! Kdy soudruzi z lidu chtěli vše řídit....
A to financování...
SH a SDH mají být financovány z položky: sport, kultura, mládež apod.
JSDH z položky požární ochrana, krizové řízení apod.
Dokud tohle nebudou lidé chápat, budou stále rozbroje. A jen tak mimochodem k tomu co psal "Czechfiremen" tak upozorním, že poté co jsem se opřel do kritiky SH, tak ve smyslu jejich dokumentu rady represe jsem měl během roku 6 různých kontrol na jednotku a obec, naštěstí "kontroly" byly v pohodě a u třetí jsem slyšel: "Ty jsi musel někoho nas... viď?" Já na to, že ano a že to vím... Jenže já ty kroky čekal a přichystal jsem se na to, vše bylo bez závad, až na jednu malou, neb vlk se nažral a koza zůstala celá... Ano vím, že se tohoto dost lidí bojí. Prostě není to o podpoře a pomoci, ale o lhaní a zastrašování...
A takhle to bude dál, když to tak necháme...
-
Příspěvek od MSA » 18.02.2019 09:18
Bylo asi třeba nějaká osvěta možná z řady HZS pro zastupitele, starosty, místostarosty, kteří mnohdy nemají páru co je požární ochrana v obci, městě atd. kteří by jim i lehce pohrozili, že zřizují, tak ať se starají.
o SH ČMS nemá cenu diskutovat. Na to mám 15 let svůj názor a na to kolik pro ně pracuje lidí nemají prakticky žádné výsledky, jelikož veškeré výsledky pod pojmem hasiči zajištuje HZS a JSDH.
Příspěvek od Sobiho » 18.02.2019 09:56
Vždyť už jenom z principu a právního řádu ČR žádný spolek nemůže ovlivňovat chod samosprávy, tak jak nám je zde předkládáno...
-
Příspěvek od Radek Vojík » 18.02.2019 13:38
Na druhou stranu vím o nejméně dvou případech vyhrožování ze strany SH ČMS (konkrétních SDH) starostům obcí a jednom dokonce písemném uvádění starostu obce v omyl (zištné úmysly očividné).
Takže pro zasvěcené: Sobík má zase pravdu...
-
Příspěvek od Kůďa » 18.02.2019 17:21
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 18.02.2019 17:34
Firedragon, Weber workshopy, workshopy pro strojníky atd.. SH ČMS pro jednotky neudělalo ještě nic jen se chlubí jejich statistikou.
Bohužel kvůli lidem co jim dělají opičky a posílají jim tyto informace každý rok jako jsi ty Kůďo se SH ČMS drží u korýtka a teď žádá o penízky. Doufám že z toho máš radost. V minulé debatě jsi tady brečel jak nemáte prachy na provoz a teď vidíš že odměnou za vaší práci je 25 nových úředníku SH ČMS..
-
Příspěvek od Civilizátor » 18.02.2019 18:14
-
Příspěvek od Kůďa » 18.02.2019 22:07
Pro Anybody ... určitě máš pravdu, škoda peněz, ale když je od n ikoho nedostaneme, tak si je dokážeme vydělat a dát je do toho z vlastních. My totiž nečekáme až něco jednou dostaneme, ale když jsme se do toho dali, tak chceme pomáhat lidem. Neděláme to kvůli GŘ HZS, krajům nebo za zřizovatele, ale proto, že chceme v nouzi pomoci lidem a to se nám zatím daří. Já opravdu nebrečel, nám to není zapotřebí, protože když nedostaneme peníze od zřizovatele, tak si je dokážeme sehnat sami. A v tom je mezi námi rozdíl.
Příspěvek od Sobiho » 18.02.2019 23:52
Inu za sebe můžu říct, že na většího blba a lháře, což jsem již nespočetnekrát dokázal, že jsem na většího než je Kůďa nenarazil. Vlastně jsem právě vyhrál láhev, neboť jsem se vsadil, že Kůďa překoná své dosavadní myšlenkové pochody... Děkuji :-)
Prosím nekamenujte ho, vždyť on neví co činí... P.S.: vzpomínka na jeho přímou srdeční masáž pacienta, ktetou se tu chlubil, to byla humorná část vycviku jednotky při NZP, stejně tak výroky, že JSDH je spolek, při školení legislativy...
Ještě že ho máme :-D bez něj by byla pravidelná odborná příprava nuda...
Příspěvek od Sobiho » 18.02.2019 23:55
Ano potvrzuji, není členem AV JSDH. :-) ale osobně jsme v kontaktu.Anybody. píše: ↑18.02.2019 17:34Nejsem členem AV JSDH(to ti může potvrdit i sobík), ale zatím vidím že dosáhli daleko více pro jednotky, než SH ČMS.
Firedragon, Weber workshopy, workshopy pro strojníky atd.. SH ČMS pro jednotky neudělalo ještě nic jen se chlubí jejich statistikou.
Bohužel kvůli lidem co jim dělají opičky a posílají jim tyto informace každý rok jako jsi ty Kůďo se SH ČMS drží u korýtka a teď žádá o penízky. Doufám že z toho máš radost. V minulé debatě jsi tady brečel jak nemáte prachy na provoz a teď vidíš že odměnou za vaší práci je 25 nových úředníku SH ČMS..
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 19.02.2019 00:55
Ano vyhodil jsi zde organizaci, která je vzorem pro AV JSDH a to ČAHD. Ta se zaměřuje na odbornou přípravu příslušníků HZS a můžou z ní čerpat i ostatní JPO, ale to mi stále neodpovídá na otázku co dělá pro jednotky a tedy pro hasiče SH ČMS?Kůďa píše: ↑18.02.2019 22:07Neříkám, že AV JSDHO nedosáhla dobrých výsledků ve školení /workshopech/ pro jednotky, jejichž velitelé vstoupili do AV, i když si to tyto jednotky musí uhradit sami /popř. zřizovatelé jednotek/. A to, co jiného prezentují, tak to najdu na stránkách http://metodika.cahd.cz/, které využívají houfně některé jednotky obsí. Je to stále stejná písnička. Prostě pokud na GŘ HZS ČR nezaujmou jiné stanovisko ve vztahu k SH ČMS, tak to jinačí nebude a SH ČMS bude od GŘ HZS i od krajů dostávat tak velké dotace, o kterých píšete. Je to určitě škoda, protože tyto peníze by pomohli podpořit vybavení mnoha JSDHO. A teď se opět zeptám : proč jim z GŘ HZS nevysvětlí, že ve svých zprávách nemají prezentovat to, co jim nepřísluší, že se nemají míchat do činnosti JSDH a pod. A na GŘ HZS ČR tyto zprávy od SH ČMS dostávají a čtou je. Na to jste mě ještě nikdo z Vás neodpověděl pánové. Kdo Vám odporuje, tak se Vám tento postoj nehodí, a pak jej jenom urážíte. Zatím mě nikdo z vedení GŘ HZS ČR ani z SH ČMS nenapadl za mé příspěvky a je to zajímavé, protože mě na obou složkách osobně znají.
Pro Anybody ... určitě máš pravdu, škoda peněz, ale když je od n ikoho nedostaneme, tak si je dokážeme vydělat a dát je do toho z vlastních. My totiž nečekáme až něco jednou dostaneme, ale když jsme se do toho dali, tak chceme pomáhat lidem. Neděláme to kvůli GŘ HZS, krajům nebo za zřizovatele, ale proto, že chceme v nouzi pomoci lidem a to se nám zatím daří. Já opravdu nebrečel, nám to není zapotřebí, protože když nedostaneme peníze od zřizovatele, tak si je dokážeme sehnat sami. A v tom je mezi námi rozdíl.
K čemu jsou ty miliony Kč investované do tohoto spolku?
To proč GŘ do tohoto nerýpe je mi záhadou. Stejně jako je mi záhadou proč vedení některých krajských HZS neřeší spolky vydávající se za jednotky, ale stále GŘ se dopouští pouze toho že jen přihlíží. SH ČMS krade s plným vědomím. Otázka zní jak moc se mezi GŘ a SH hraje přelívaná a jak moc jsou tyto orgány propojeny.. to ví jen oni.
-
Příspěvek od ogarazdediny » 19.02.2019 06:26
Co se jednotky tyce tak ve zprava o cinnosti, ktera se posila na OSH, se uvadi pouze kategorie JPO a jmeno velitele. Zbytek ziskava OSH ze statisticke rocenky od HZS. Nechci se nikoho zastavat, jen mne vadi jak se vzdycky kasate svou neomylnosti a slovickarite a jine urazite...
-
Příspěvek od František Štrébl » 19.02.2019 07:28
-
Příspěvek od Jirka Spořice » 19.02.2019 07:39
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti