dobrovolný hasič
- Anybody.
Re: dobrovolný hasič
Příspěvek od Anybody. » 29.01.2019 19:58
Příspěvek od Sobiho » 30.01.2019 12:45
To je přesně to, čeho se bojím. Že lidé a kolegové hledají rady zde, ale při tom zde odpovídají naprosto nekompetentní lidé... opravdu zástupce velitel JSDH Třebechovice pod Orebem, zde šíří taková moudra... tohle není normální, vůbec nechápu, že ho ještě nevytáhli z PSek... Například je to jediný borec o kterém vím, že prováděl přímou srdeční masáž! A tohoto člověka zde někdo poslouchá? To je důvod, proč spousta schopných lidí je pryč a fungují na jiných forech. Tady jen občas kouknu, ale ty jeho výblitky, to je fakt síla... Inu, kdo umí provádět v poli přímou srdeční masáž, tvrdí, že JSDH je spolek, je jistě osoba adekvátní pro poslech rad... A těch historických výroků je více, to víme oba... Já fakt nechápu jak ho ještě může někdo poslouchat...
Příspěvek od Sobiho » 30.01.2019 13:23
Kůďa
Nový příspěvek 18.04.2018 09:43
Citace: "Přeci JSDH nemá žádný statut. Je to spolek, jako každý druhý."
Téma tombola:
Kůďa: těch 5000,- Kč platíš živnostenskému úřadu za povolení a né obci a z toho tě nikdo neoprostí.
(platí se tomu kdo to povolil, tj.obec)
8.11.2016 20:01
Fórum: Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
Téma: AED
na místo byla vyslána hlídka PČR od nás bez AED a dále hlídka z dalího města vzdáleného 10 km od nás byla vyslána další hlídka PČR s přístojem AED. Ty dojeli až po tom, co už na místě byla ZZS. Jinak ti dva policisté, co tam byli vysláni bez AED, tak se jim resuscitace povedla před příjezdem ZZS a byl zaschráněn lidský život i jen ruční přímou masáží srdce.
a další zajímavé výroky že ŠVZ se platí atd... opravdu toho blba posloucháte?
Na FB taky šířil bludy, ale ty pak chlapácky smazal a vyhrožoval mi trestním oznámením...
Prosím Vás zde všechny, než začnete poslouchat a přijímat nějaké rady, prosím ověřte si, zda-li ta osoba je kompetentní a znalá problematiky a jestli tuší alespoň minimum o tom k čemu se vyjadřuje... Opravdu prosím hodnoťte, kterých rad se bude držet...
-
Příspěvek od Domin » 30.01.2019 14:16
Posledních zhruba 40 let stát samosprávám vysílal jasný vzkaz, že požární ochranu zajistí sám svými prostředky a tak celá doborovlná hasičina upadala. Zejména ta represívní část.
První vlaštovky změn k lepšímu, začaly lítat po povodních v letech 1996 resp. 1997 a 2002, kdy státu došlo, že zásahy u takto velkých události není schopen zajistit ani s masivním nasazením armády, kdy navíc i pro vojsko byl problém v souvislosti s profesionalizací armády za jedno nasadit dostatečný počet prostředků a zároveň plnit úkoly, které mělo ohledně obrany. Zatímco starostům došlo, že pokud nemají fungující jednotky, jsou odkázání na pomoc ze strany státu, takže museli jen čekat až na ně dojde řada. Tedy se s jednotkami začalo nějak vážně počítat až na přelomu tisícíletí. Nelze se tedy divit, že dosudv jejich řadách nejsou erudovaní odborníci, kteří ovládají legislativu na potřebné úrovni.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Smelda » 30.01.2019 17:47
Opravdu přímá masáž srdce?Sobiho píše: ↑30.01.2019 13:23Toto jsou výroky odborníka, zástupce velitele JPOII Třebechovice pod Orebem:
Kůďa
Nový příspěvek 18.04.2018 09:43
Citace: "Přeci JSDH nemá žádný statut. Je to spolek, jako každý druhý."
Téma tombola:
Kůďa: těch 5000,- Kč platíš živnostenskému úřadu za povolení a né obci a z toho tě nikdo neoprostí.
(platí se tomu kdo to povolil, tj.obec)
8.11.2016 20:01
Fórum: Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
Téma: AED
na místo byla vyslána hlídka PČR od nás bez AED a dále hlídka z dalího města vzdáleného 10 km od nás byla vyslána další hlídka PČR s přístojem AED. Ty dojeli až po tom, co už na místě byla ZZS. Jinak ti dva policisté, co tam byli vysláni bez AED, tak se jim resuscitace povedla před příjezdem ZZS a byl zaschráněn lidský život i jen ruční přímou masáží srdce.
a další zajímavé výroky že ŠVZ se platí atd... opravdu toho blba posloucháte?
Na FB taky šířil bludy, ale ty pak chlapácky smazal a vyhrožoval mi trestním oznámením...
Prosím Vás zde všechny, než začnete poslouchat a přijímat nějaké rady, prosím ověřte si, zda-li ta osoba je kompetentní a znalá problematiky a jestli tuší alespoň minimum o tom k čemu se vyjadřuje... Opravdu prosím hodnoťte, kterých rad se bude držet...
-
Příspěvek od EcoHasic » 30.01.2019 18:12
Anybody. píše: ↑29.01.2019 19:58No a teď si představ že Kůďa je zástupce velitele JPO II a tys právě tazatele odkázal za někým takovým.. A věř mi že valná většina velitelů ve věkové kategorii 40+ jsou právě takoví, kteří mají názor jak SH ČMS je nepostradatelné a musíš na OSH abys něco vyřešil..
Pravda, omlouvám se, to byla blbost :D Jenomže to se potom nikdo nemůže ptát nikoho, protože neví, zda-li mluví pravdu a skutečně o tom něco ví :D Nechci tady na Kůďu nějak útočit, ale asi by si měl doplnit mezery a nebo raději lidem neradit, když o dané problematice moc neví. Není nic horšího než podávat mylné informace a uvádět lidi v omyl a ještě hůř, když člověk dle jeho rad začne jednat. Takže asi jediná rada co mě napadá, zajděte si na HZS, tam vám poradí v problematice JPO (JSDH) a nebo cinkněte na SH ČMS, tam zase ohledně SDH :-)
-
Příspěvek od Samik » 30.01.2019 19:50
Je pravda že hodně lidí co věděla o problematice JPO se už tady nevyjadřuje. Ale to je tím že každý má svůj názor a tvrdě si ho hájí. Jsou tu lidi co jsou proti dobrovolným jiní zase proti HZS nebo někteří nedokáží rozdýchat že někde JSDH a SDH je skoro jedna organizace a dokonce SDH financuje JSDH. A potom tu na sebe lidi útočí. Tak tady zůstali lidi co ještě diskutovat chtějí a popisují jak to zrovna u nich funguje. Buďme upřímní všude to jde jinak, Myslím si že se HZS při kontrolách JSDH mělo sjednotit a přitvrdit hlavně. Protože aby člen JPO III nevěděl v jaké kategorii je jeho jednotka je trochu za čárou.
Další velký problém co je v ČR je slovíčkaření v zákonech a to že si to každý vysvětluje jinak. Třeba Se tady řešilo jestli člen JSDH s ŘD.sk. C, který nemá 21 let může řídit vozidlo v jednotce které je nad 7500kg. Jak vyznívá ze zákona a řeklo se to i tady tak může ale nesmí použít majáky. A když jsem se ptal na HZS tak mi bylo odpovězeno že nesmí za volat vůbec ani třeba zaparkovat. Až od 21 let může za volat sednout.
A nebo při školení řidičů jak se probíraly ŘD. tak školitel řekl že na soupravo vozidlo do 3500kg a vozík do 750 kg je potřeba B 96. Když jsem mu řekl že na to stačí B tak se semnou začal hádat. A jak jsem uvedl příklad DA u jednotek kdy si kupují auto s vozíkem, tak odpověděl že buď Hasiči porušují zákon a nebo HZS vyjednalo vyjímku. A to je šéf největší autoškoly v okrese.
A jeden příklad ze života co mě pobavil spojitelnost vozidla s vozíkem to je pořád žhavé téma. Otázka zněla vozidlo může tahat vozík nebrzděný do 650 kg, připojím za něj vozík který má psáno do 750 kg, když jej nenaložím do plna jen do 650 kg můžu ho tahat? Z pochopení zákona vyplývá že ano ale na pár místech jsem se ptal a takové odpovědi jsem dostal:. Odpověď policisty - Nevím. Odpověď na dopravce - ne. Odpověď z ministerstva dopravy - Ano. Teď se jen rozhodnout podle koho se budu řídit. :D
Ale to jsme už hodně mimo téma.
-
Příspěvek od mir.moule@seznam.cz » 30.01.2019 21:54
-
Příspěvek od Kůďa » 30.01.2019 22:38
-
Příspěvek od Tomáš Krajíček » 30.01.2019 23:17
Příspěvek od Sobiho » 31.01.2019 11:54
Hlupák promluvil,
zástupce velitele Třebechovice pod Orebem, chtěl asi mluvit o požární hlídce (jsou dvě varianty). Požární dohled se týká dohledu po svařování dle vyhlášky 87/2000.
Vyhláška č. 87/2000 Sb.
Vyhláška Ministerstva vnitra, kterou se stanoví podmínky požární bezpečnosti při svařování a nahřívání živic v tavných nádobách
§ 2
Pro účely této vyhlášky se rozumí
i) požárním dohledem - činnost zaměřená na požární bezpečnost v průběhu, při přerušení a po ukončení svařování vyžadujících zvláštní požárně bezpečnostní opatření,
Tzn. pokud na plesech a bálech svařujete, dodržujte požární dozor. Pokud ne, nesvařujete na plesech a bálech jedná, se o požární hlídku (dle dalších prováděcích předpisů)
Takže pokud nebude na plese svařovat, není potřeba poslouchat pablba Kůďu, stačí vám požární hlídka, nikoli požární dohled, pokud překonáte počet osob dle platné legislativy.
Příspěvek od Sobiho » 31.01.2019 12:06
Máš pravdu chlape...EcoHasic píše: ↑29.01.2019 17:47Ano, proto jsem psal ať si uvědomí co chtějí dělat, jestli spolek nebo JPO a dle toho se obrátit na patřičné lidi, buď velitele JPO nebo starosty SDH. Protože zde se rady nedočká... Nejvíc se mi líbí ty neskutečné žvásty některých jedinců, kteří jsou přesvědčení o tom, že mluví pravdu. Jeden z nejlepších je Kůďa, ještě jsem neviděl, že by SDH dostalo vyjímku na vozidlo a toto bylo zařazeno do IZS :D Bez jednotky? Ale noták ....
P.S.: Taky svařujete na plesech? :-D
Příspěvek od Sobiho » 31.01.2019 13:41
Nemáš pravdu a věříš lidem co tu pravdu nemají, proto chápu zbožňování Kůdi, ale zákon hovoří jasně!:Samik píše: ↑30.01.2019 19:50Sobiho zrovna ty nemáš co Kůďovy vyčítat. Ani jeden tu nejste svatí :D
Je pravda že hodně lidí co věděla o problematice JPO se už tady nevyjadřuje. Ale to je tím že každý má svůj názor a tvrdě si ho hájí. Jsou tu lidi co jsou proti dobrovolným jiní zase proti HZS nebo někteří nedokáží rozdýchat že někde JSDH a SDH je skoro jedna organizace a dokonce SDH financuje JSDH. A potom tu na sebe lidi útočí. Tak tady zůstali lidi co ještě diskutovat chtějí a popisují jak to zrovna u nich funguje. Buďme upřímní všude to jde jinak, Myslím si že se HZS při kontrolách JSDH mělo sjednotit a přitvrdit hlavně. Protože aby člen JPO III nevěděl v jaké kategorii je jeho jednotka je trochu za čárou.
Další velký problém co je v ČR je slovíčkaření v zákonech a to že si to každý vysvětluje jinak. Třeba Se tady řešilo jestli člen JSDH s ŘD.sk. C, který nemá 21 let může řídit vozidlo v jednotce které je nad 7500kg. Jak vyznívá ze zákona a řeklo se to i tady tak může ale nesmí použít majáky. A když jsem se ptal na HZS tak mi bylo odpovězeno že nesmí za volat vůbec ani třeba zaparkovat. Až od 21 let může za volat sednout.
A nebo při školení řidičů jak se probíraly ŘD. tak školitel řekl že na soupravo vozidlo do 3500kg a vozík do 750 kg je potřeba B 96. Když jsem mu řekl že na to stačí B tak se semnou začal hádat. A jak jsem uvedl příklad DA u jednotek kdy si kupují auto s vozíkem, tak odpověděl že buď Hasiči porušují zákon a nebo HZS vyjednalo vyjímku. A to je šéf největší autoškoly v okrese.
A jeden příklad ze života co mě pobavil spojitelnost vozidla s vozíkem to je pořád žhavé téma. Otázka zněla vozidlo může tahat vozík nebrzděný do 650 kg, připojím za něj vozík který má psáno do 750 kg, když jej nenaložím do plna jen do 650 kg můžu ho tahat? Z pochopení zákona vyplývá že ano ale na pár místech jsem se ptal a takové odpovědi jsem dostal:. Odpověď policisty - Nevím. Odpověď na dopravce - ne. Odpověď z ministerstva dopravy - Ano. Teď se jen rozhodnout podle koho se budu řídit. :D
Ale to jsme už hodně mimo téma.
Znamená to tedy, že člověk co takto získá řidičské oprávnění nesmí řídit? Jak ho tedy lze získat? :-O
Zákon č. 361/2000 Sb.
Zákon o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů
Částka 98/2000
Platnost od 19.10.2000
Účinnost od 01.01.2001
Citace zákona:
(5) Řidičské oprávnění pro skupinu C lze udělit rovněž osobě, která dosáhla věku 18 let, a pro skupinu D osobě, která dosáhla věku 21 let. Tato řidičská oprávnění omezí obecní úřad obce s rozšířenou působností do dosažení věku stanoveného v odstavci 1 písm. e) a f) pouze k řízení vozidel
a) Ministerstva vnitra používaných policií,
b) Vězeňské služby České republiky,
c) ozbrojených sil České republiky,
d) obecní policie,
e) Hasičského záchranného sboru České republiky a jednotek požární ochrany,
Můžeš požádat toho odborníka z HZS o písemné stanovisko?
Příspěvek od Sobiho » 31.01.2019 13:51
To si nedokážete ani vygůglovat pro nás závazné předpisy? To neumíte filtrovat informace? Proboha jak chcete zasahovat a velet u zásahu, když skočíte na každou blbost...
Rozumní vědí, kde komunikujeme, zbytku přeji silné nervy, až se dostanou do průseru...
-
Příspěvek od Petr-R » 31.01.2019 14:35
Ano, má právo přednostního tankování PHM na veřejných čerpacích stanicích.mir.moule@seznam.cz píše: ↑30.01.2019 21:54Má snad vozidlo které nepužívá světelné a výstražné zvukové znamení nějaká práva před ostatními ?
Příspěvek od Sobiho » 31.01.2019 15:09
Ano, samozřejmě máš pravdu, toto právo má!Petr-R píše: ↑31.01.2019 14:35Ano, má právo přednostního tankování PHM na veřejných čerpacích stanicích.mir.moule@seznam.cz píše: ↑30.01.2019 21:54Má snad vozidlo které nepužívá světelné a výstražné zvukové znamení nějaká práva před ostatními ?
§ 44
(2) Řidiči vozidel s právem přednostní jízdy mají při čerpání pohonných hmot přednost. Přitom nepoužívají zvláštních výstražných znamení.
-
Příspěvek od mir.moule@seznam.cz » 31.01.2019 18:13
-
Příspěvek od Radek Vojík » 31.01.2019 18:32
A zde je, řekl bych, jeden z paradoxů našeho právního systému. Dle stanoviska ministerstva dopravy je vozidlo s právem přednostní jízdy to vozidlo, které POUŽÍVÁ zvláštních výstražných znamení, nikoliv to, které ta zvláštní výstražná zařízení má NAMONTOVÁNA, ALE VYPNUTA (tudíž je nepoužívá). Tak co s tím?Sobiho píše: ↑31.01.2019 15:09Ano, samozřejmě máš pravdu, toto právo má!Petr-R píše: ↑31.01.2019 14:35Ano, má právo přednostního tankování PHM na veřejných čerpacích stanicích.mir.moule@seznam.cz píše: ↑30.01.2019 21:54Má snad vozidlo které nepužívá světelné a výstražné zvukové znamení nějaká práva před ostatními ?
§ 44
(2) Řidiči vozidel s právem přednostní jízdy mají při čerpání pohonných hmot přednost. Přitom nepoužívají zvláštních výstražných znamení.
Zajímavé je srovnání práva přednostní jízdy s právem první noci v jedné dávné diskuzi zde na Požárech...
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 31.01.2019 18:51
-
Příspěvek od Radek Vojík » 31.01.2019 19:10
Co a komu mají, prosím, ostatní prominout?Ostatní prominou
V tomto by se dalo s Kůďou souhlasit. Sobiho se opravdu zase probudil a nezklamal.Sobiho se zase probudil a nezklamal. On si mele stále to své.
Stále si mele to své a uvádí na pravou míru nesmysly hlásané některými zde diskutujícími.
SDH sám o sobě nemůže vykonávat téměř nic. Téměř na vše je potřeba nějaká odborná způsobilost, která se váže na konkrétní osobu, a to jak podle všeobecně platných právních a jiných předpisů, tak podle stanov SH ČMS. Ani JSDH není všemocná.Bylo snad položeno, že jednatel firmy chce, aby v podniku vzniklo SDH. Sobiho, Sobiho přečtěte si zadání ... viz..Nicméně našeho pana jednatele napadlo, že bychom mohli být ve spolku dobrovolných hasičů. A SDH by mohlo vykonávat třeba požární dohled a pod. - i toto je možné a nemusí hned vznikat JSDH.
V ČR je tolik SDH co mají hasičská auta zařazená v IZS a nemají JSDH.
A kolik tedy takových SDH je? A jsou ta hasičská auta skutečně v majetku těch SDH?
Tak už toho pane Sobiho nechte.
Asi jo, Sobíku, nech toho. Nech toho, nemá to cenu. Zde pravda, bohužel, nevítězí...
Toto je opravdu dobrá rada pro všechny. Proto se ptejte na svých místně příslušných HZS krajů (ať už na ÚO nebo přímo na KŘ) osob, ketré jsou KOMPETENTNÍ vaše otázky zodpovědět.Musíte se zajímat co jde a co né.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz