Naprosto souhlasím s volbou. Pořídili jsme si také Heros Titan v základní konfiguraci. Dokoupili jsme držáky na kandahár (kupodivu to vyšlo levněji, než verze s rovnou namontovanými držáky, a to poměrně o dost) a baterky máme UKK. Helma dobře drží na hlavě, utahovací kolečko je skvělý, protože zatím máme DT Saturn, tak nemusíme neustále štelovat velikost, jako u starých přileb.utvarak píše: ↑10.01.2019 08:20Vybíráme už nějaký pátek taky nové přilby naše zkušenosti jsou:
Drager HPS 7000
+fixace štítu do OPCH, na obou stranách páčka na stažení brýlí, gumová ochrana brýlí
-lidi s větší hlavou musí mít tu větší a dražší skořepinu H2, jinak budou s kuklou a DT trpět, u první se začíná oloupávat ta signální barva na skořepině a v práci klukům praskají přezky podbradníku a nejdou vyměnit jenom ty plasty=náklady
Gallet XF
+i v nasazené přilbě se dá telefonovat
-strašný kýbl, blbě se vytahují vnitřní brýle (musíš si šáhnout dovnitř k očím, v rukavicích...), nepasují tam žádné nahradní díly z předchozích modelů, ani zátylníky
Rosenbauer Heros Titan
+sedí většině lidí, čelní svítilna na naprosto jiném levelu, než předchozí model či konkureční
-brýle jako u XF
Každému něco sedí líp a něco hůř. Za nás ale vyhrává Rosenbauer. Navíc v úplně základní konfiguraci pro JPO V dostačující a zároveň i nejlevnější.
Zásahové přilby
Ze života jednotky i sdružení...
-
Re: Zásahové přilby
Příspěvek od Mrázek Michal » 11.01.2019 11:33
-
Příspěvek od Petr Kresl » 21.01.2019 18:05
No já pro změnu nesouhlasím, máme je a jsme s nimi spokojeni (máme Pab Fire 04). Poměr kvalita - cena je dle mého názoru slušný, na 04 jsou držáky na kandaháry. Nicméně chápu, že co člověk to názor.EcoHasic píše: ↑09.01.2019 18:06Musím souhlasit, nic horšího neznám. Snažím se jich zbavitFrantišek Štrébl píše: ↑09.01.2019 12:44Sluníčko, s Pab Fire sis, doufam, dělal prdel? Hrozný, nic horšího jsem na hlavě neměl!!! To si radši vezmu kýbl od Primalexu než tohle.
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 21.01.2019 18:31
S kterou přilbou máš možnost porovnávat? Já moc osobních zkušeností s Pab Firem nemám.. za to do kalisze už hlavu nedám. Mám odzkoušeno Gallet SF,XF, Drager HPS 7000, Kalisz Vulkan, ZS 03, AK 06. Schubert F220. Některé jen při výcviku, Některé u zásahu dlouhodobě a za sebe můžu říct že nejlepší přilba pro mě je Drager HPS 7000.Petr Kresl píše: ↑21.01.2019 18:05No já pro změnu nesouhlasím, máme je a jsme s nimi spokojeni (máme Pab Fire 04). Poměr kvalita - cena je dle mého názoru slušný, na 04 jsou držáky na kandaháry. Nicméně chápu, že co člověk to názor.EcoHasic píše: ↑09.01.2019 18:06Musím souhlasit, nic horšího neznám. Snažím se jich zbavitFrantišek Štrébl píše: ↑09.01.2019 12:44Sluníčko, s Pab Fire sis, doufam, dělal prdel? Hrozný, nic horšího jsem na hlavě neměl!!! To si radši vezmu kýbl od Primalexu než tohle.
-
Příspěvek od Martin Kundrum » 23.01.2019 07:44
Dobrý den všem,
snad to nebudete brát jako nekalou reklamu, ale přijde mi, že tu mají někteří lidé trochu zmatek ve verzích HPS 7000 a tím uvádí ostatní v omyl. Zkusím to trochu napravit.
Verze Basic – bez možnosti upnutí kandahárů, bez integrovaných brýlí, jen integrovaná čelovka.
Verze Standard – kapsy na kandahár, bez integrovaných brýlí, s možností boční nebo integrované lampy.
Verze PRO - kapsy na kandahár, integrované brýle, a možnost boční nebo integrované lampy.
Basic se dá, po zakoupení patřičných dílů, upravit na Standard.
Ceny se samozřejmě liší dle verze.
snad to nebudete brát jako nekalou reklamu, ale přijde mi, že tu mají někteří lidé trochu zmatek ve verzích HPS 7000 a tím uvádí ostatní v omyl. Zkusím to trochu napravit.
Verze Basic – bez možnosti upnutí kandahárů, bez integrovaných brýlí, jen integrovaná čelovka.
Verze Standard – kapsy na kandahár, bez integrovaných brýlí, s možností boční nebo integrované lampy.
Verze PRO - kapsy na kandahár, integrované brýle, a možnost boční nebo integrované lampy.
Basic se dá, po zakoupení patřičných dílů, upravit na Standard.
Ceny se samozřejmě liší dle verze.
-
Příspěvek od MSA » 24.01.2019 02:54
A tim si vsem chtel rici co? Vzdyt to si kazdy najde nebo to vi jake verze se delaji.
Každé jednotce přece vyhovují jiné typy, pokud mají třeba náhlavní kříže a nevyužijí svítilny, kdy maji třeba na kabátu. Pak nepotřebují řešit verzi PRO ani S.
Každé jednotce přece vyhovují jiné typy, pokud mají třeba náhlavní kříže a nevyužijí svítilny, kdy maji třeba na kabátu. Pak nepotřebují řešit verzi PRO ani S.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz