Zdravím,
spolu s DA nám do jednotky přibyly i 2 nové ruční a jedna vozidlova rdst.
Je potřeba znovu vyplnit žádost o udělení povolení provozu rdst nebo stačí, že už jsme ho jednou vyplnili? Dotaz na okresního technika spojove služby jsen vznesl, jeho reakce na dotazy jsou bohužel horší...
Díky.
Povolení pro RDST
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Povolení pro RDST
Příspěvek od Radek Vojík » 19.11.2018 05:54
Vznes dotaz na krajského, okresní tento druh "papírování" nedělá.
-
Příspěvek od Marek Miklíček » 19.11.2018 08:27
V případě že máte nové radiostanice tak to určitě budete muset znovu zažádat. Aspoň u nás to tak je, museli jsme žádat i při změně volacích značek která letos probíhala. Tedy občas mi přijde že se ta žádost dává pořád ikdyž se jen něco mění.
-
Příspěvek od Edison » 22.11.2018 20:39
U nás to tak asi není letos jsem kupoval vozidlovku a předloni ručky a ani jednou jsem nemusel posílat žádost. A slyším i prvně že se nějaká žádost posílá, komu vůbec na HZS?
-
Příspěvek od Radek Vojík » 23.11.2018 06:07
Nejsi-li statutární zástupce zřizovatele jednotky, ani žádnou žádost posílat nemusíš. Žádost zřizovatelé posílají dle řádu analogové rádiové sítě od roku cca 2004 na HZS příslušného kraje.
U nás je to třeba tak, že jsme obcím přidělili pro jednotlivé JSDHO ucelené řady a obce nám jen oznamují, že pro tu kterou MPT pořídili RDST a my jim oznámíme, kterou konkrétní volací značku ze své řady mají pro tu MPT používat. Ručky neřešíme, pouze evidujeme. Takto to je v LiK, jinde to může být jinak...
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky