Zdravím,
přišla nám nabídka od pojišťovny u které má naše obec zřízené pojištění zásahové jednotky na přepracování smlouvy. Když sem se zběžně díval na ty částky tak mi to přijde vcelku směšné pojištění v dnešní době. Chtěl jsem se zeptat celkově jak to s pojištěním členů JSDH u zásahu vlastně je? Jsou zároveň pojištění pro případ zranění i od HZS potažmo od MVČR? Nebo je to jen na obci jakou pojistku svým hasičům uzavře? Ono moc z čeho vybírat není, tedy když vezmu přímo produkty šité na míru JSDH. Vím že nějaké pojištění je skrze členství v SDH ale nedělám si iluze že to bude něco velkého. Jak to máte u svých jednotek?
Pojištění JSDH u zásahu
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
-
Re: Pojištění JSDH u zásahu
Příspěvek od mauris » 17.08.2018 09:24
Ahoj kolegové,
my máme pojištěnou jednotku u kooperativy. Máme v jednotce 13 členů a cena ročního pojistného je asi 11 tisíc.
Pojistka se vztahuje na smrt následkem úrazu plnění je 100 tis, trvalé následky 650 tis.
Ale můžeme mít dle smlouvy 4 zásahy do měsíce a max asi 20 hodin. Z hlavy to nevím ale je to nějak tak.
Máme do dvaceti zásahů za rok.
Všechno jsem to řešil s pojištovákem. Kdyby jsme měly výjezdů o hafo víc tak se musí předělat smlouva o pojištění.
my máme pojištěnou jednotku u kooperativy. Máme v jednotce 13 členů a cena ročního pojistného je asi 11 tisíc.
Pojistka se vztahuje na smrt následkem úrazu plnění je 100 tis, trvalé následky 650 tis.
Ale můžeme mít dle smlouvy 4 zásahy do měsíce a max asi 20 hodin. Z hlavy to nevím ale je to nějak tak.
Máme do dvaceti zásahů za rok.
Všechno jsem to řešil s pojištovákem. Kdyby jsme měly výjezdů o hafo víc tak se musí předělat smlouva o pojištění.
-
Příspěvek od Ján Chlebo » 22.08.2018 20:36
Pojištění není jen o úrazech, i když je to určitý základ. Ale dnes může být stejně důležitá, ne-li důležitější i odpovědnost za vzniklou újmu. Většina členů jednotek SDH obcí nemá se zřizovatelem uzavřen pracovně-právní vztah a tak se na ně nevztahuje ochrana podle zákoníku práce, podle kterého výše požadované náhrady škody způsobené z nedbalosti nesmí přesáhnout u jednotlivého zaměstnance částku rovnající se čtyřapůlnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku před porušením povinnosti, kterým způsobil škodu.
Proto je důležité myslet i na toto riziko. Nabídek pojištění je mnoho. Jedna z mnoha možností je zde: http://komoravelitelu.cz/index.php/poji ... cleny-jsdh.
Proto je důležité myslet i na toto riziko. Nabídek pojištění je mnoho. Jedna z mnoha možností je zde: http://komoravelitelu.cz/index.php/poji ... cleny-jsdh.
-
Příspěvek od Marek Miklíček » 23.08.2018 07:36
Přímo toto pojištění jsem našel, ale už samotná organizace Komora velitelů která ho nabízí působí dost pofidérně. Tedy aspoň pro mě, nikdy jsem o nich neslyšel a ze stránek mi připadá že vznikly jen proto aby nabízeli tohle pojištění. Možná se mýlím ale takhle to na mě působí. Máte přímo s tímto pojištěním vlastní zkušenost? Jinak moc dalších nabídek jsem neviděl, když beru jen ty šité na míru JSDH. Pouze HVP a tohle. Jiné pojišťovny většinou nabízejí nějaký hybrid poskládaný z jejich produktů.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky