šmejdi z SH ČMS A DALŠÍ VERZE MASKOVÁNÍ
-
Re: šmejdi z SH ČMS A DALŠÍ VERZE MASKOVÁNÍ
Příspěvek od Alexav » 25.05.2018 22:15
Tady je potřeba zjistit zákonné kompetence zmíněného úřadu k tomu, Vám absolvování podobných seminářů nařídil- nejprve detailně projít všechny smlouvy s komunálními orgány- případně nadřazené právní normy- anebo si nechat udělat právní rozbor od nezávislého právníka- třeba i on-line (doporučuji https://comeflexoffice.cz/sluzby/pravni-sluzby ) , podle výsledku logicky poslat nařízení zpět, nebo se holt podřídít, ale mít jistotu, že se nedá nic dělat. Skákat, jak druhý píská bez toho, abych si byla jistá se nevyplácí, naopak nečekaně výhodné může být se otrocky nepodvolovat ...Sobiho píše: ↑01.10.2017 10:15Jako vždy naprosto a jako vždy úplně mimo! Ano je to jasné co je spolek a co je jednotka! Jenže to Vy a ostatní sdruženáři a bafuňáři nejsou schopni pochopit! Opravdu země není placatá!!! Už to konečně jednou pochopte!!!Kůďa píše: ↑30.09.2017 21:30Nechápu, proč se tady zase řeší SH ČMS. Nechápou to kolikrát ani na vedení HZS krajů a na GŘ HZS ČR. Normy a platné zákony jsou tak nastaveny a basta. S tím se nic neudělá. Musela by se změnit koncepce a něco takového se měnit nikomu nechce. Holt ti nespokojení se s tím budou muset smířit. Klidně si mě pranýřujte za můj objektivní názor k Vaší diskuzi včerně s p. Sobim, ale takto to je.
A ty účelové lži co jsou na dveřích aut, účelové lži, kdy se každý po zaplacení stokoruny může označovat za hasiče, účelové lži, kdy SH se chlubí zásahy jednotky, účelové lži při přidávání techniky tomu jen nahrávají! Prostě neexistuje jediný mandát kdy SH může automaticky vystupovat za jednotky a zasahovat do jejich fungování! Krom jediného čili navrhovat VJ, ale to může kdokoliv. Ty jejich navrhované smlouvy, kterými se snaží překračovat zákon (odkazy na zrušené a neexistující předpisy), kdy se snaží z obce dojit peníze z financování JPO a to i pro kulturní a sportovní akce. To že přerozdělují peníze kraje jednotkám a nakupují za to neschválené a u zásahu nepoužitelné věci! To že si hrají na hasiče a vozidla si označují jako hasiči! To je ten mor, co jednotkám škodí. To rozhodně není v pořádku, bohužel je to navázán super byznys skrze rozpočty a dotace a to je to o co tu jde... A čím větší koláč tím větší drobky a o tom to celé je! Ať si dělají sport a kulturu a dojí si to klidně na chlast a chlebíčky, ale nevměšujte se do jednotek a nesnažte se je okrádat o prostředky na požární ochranu...
Jsem rád, že už to začíná čím dál vícero lidí chápat, krom těch co jsou úplně zabednění, neznalí, nebo v tom byznysu jedou... Bohužel díky našemu kvalitnímu zdravotnictví to bude ještě trvat déle, než by bylo záhodno...
Příspěvek od Sobiho » 28.05.2018 15:17
Nový příspěvek 18.04.2018 09:43Kůďa píše: ↑16.05.2018 16:57Je trapné co tu píšete zrovna sám. je vidět, že sám nemáte přehled. A plno věci jste překroutil, jsen aby jste někoho pomluvil. Nikdy nejsem nenapsal a ani nemohl, že JSDH je spolek, to je snad SDH a JSDH je organizační popřípadě příspěvková organizace města-zřizovatele. To u nás ví i tem začínající hasič. Že hasičské auto pod majákem může řídit 21 letý člověk je také pravda - V zák.č.361/2000 v §41,odst 4 je zcela jasně napsáno : Řidič vozidla s právem přednostní jízdy smí být osoba starší 21 let, která musí splňovat podmínky dané tímto zákonem.
Atd. atd. Takže to není lež pane Sobího. Když tak tak to bylo prezentováno jen na půl. I když jízda s hasičským vozidlem které je v IZS a má v TP napsaný modrý maják, je prezentace jenom Vaše a pár lidí s Vámi. Nikde k tomuto oficiální výklad k uvedenému shora uvedenému §§ není. A pokud k tomu není nějaký doplněk k zákonu, tak jako by to neplatilo, protože zákon je jeden. Holt nejhorší srážka je s .........., Hulvátstvím oplýváte na jedničku, to už víme. ostatním se omlouvám, protože na p. Sobího jsem nechtěl reagovat, ale musel jsem i když vím jako ostatní, že to nemá smysl.
Citace: "Přeci JSDH nemá žádný statut. Je to spolek, jako každý druhý."
Prosím každého, ať se podívá na příspěvek "pablba a lháře" z výše uvedeného data a času... je to v tomto tématu...
Další věc:
od Kůďa
08.11.2016 20:01
Fórum: Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
Téma: AED
na místo byla vyslána hlídka PČR od nás bez AED a dále hlídka z dalího města vzdáleného 10 km od nás byla vyslána další hlídka PČR s přístojem AED. Ty dojeli až po tom, co už na místě byla ZZS. Jinak ti dva policisté, co tam byli vysláni bez AED, tak se jim resuscitace povedla před příjezdem ZZS a byl zaschráněn lidský život i jen ruční přímou masáží srdce.
Shodu podmětu s přísudkem, i/y a pravopis u příslušníka PČR s 32-letou praxí řešit nebudu....
Vícero důkazů netřeba... nebo budeme pokračovat?
A teď očekávám, že jako vždy uvedete, že Vaše lži jsou jen vlastně jen omyl. On vlastně Kůďa mluví pravdu jen když se splete.
-
Příspěvek od Kůďa » 28.05.2018 19:17
-
Příspěvek od Kůďa » 28.05.2018 22:04
A to jak někdo psal že jsem stejný jako Sobiho. To mě někdo chce urazit, protože já aspoň nejsem tak sprostý. Už by s tímto člověkem měla něco redakce, která je tvořena i ze zaměstnanců HZS udělat, protože to odporuje pravidlům slušného chování a komunikace na tomto bloku. Co na to redakce, protože neslušné příspěvky by měla zablokovat, ale asi nechce a je nakloněna neslušnému chování. Vím, že to zde čte mnoho hasičů z GŘ HZS.
A za gramatiku, za tu se omlouvám, někdy mě něco uteče a nejsem zde sám. Hlavně že pan Sobiho je bez chyb. A už dost a končím a omlouvám se všem za svojí reakci na pana Sobiho, protože 90 % lidí zde p. Sobiho otravuje jeho články a já jak na něj reaguji.
-
Příspěvek od Kůďa » 29.05.2018 10:33
Jestli jsem ze sebe udělal blbečka slovním spojením hasič z GŘ, tak k tomu se vyjadřovat nemíním. Hasič z GŘ HZS je hasičem a plno z nich sloužili jako mokří hasiči, jako ostatní z Vás. Policisté z Policejního prezidia jsou také policisty. Zákon nic jiného nezná. Prostě, tak to je ať to moje slovní spojení Vás může štvát, jak chce.
Příspěvek od Sobiho » 29.05.2018 14:06
Já jen chtěl, aby jste věděli , kdo Vám tady šíří rady, poučky a zkušenosti... díky kterým se můžete dostat i do dosti zapeklitých situacích za hranou zákona...
Pomoci kolegům a jednotkám, není jen přímou radou, ale i nepřímou, kdy se poukáže na lži, nesmysly, polopravdy a pablbosti... A to jsem ani zde nevystihl lži směřované na ŠVZ HZS, kdy odborník na požární ochranu v ČR Kůďa několikrát lhal, že se to platí... není to pravda, kurzy jsou zdarma, stejně jako ubytování a strava...
Mám sem postnout další lži?
P.S.: řízení vozidla JPO, není automaticky řízení vozidla s právem přednosti v jízdě a užívání VRZ... a toto nechápe policista s 35 letou praxí, který Vám zde rozdává rady.
Toto téma, prosím koukněte na onen příspěvěk:
Kůďa 03.10.2017 16:15
...Dnes se vydává povolání do kurzu a možná to je studium bezplatné. Ubytování a strava se určitě hradí, to je všude stejné....
Další důkaz lháře?
-
Příspěvek od Kůďa » 29.05.2018 14:53
HZS Královéhradeckého kraje to asi má jiné. Formovou povolávacího rozkazu, který jsme dávali na HZS, jsme jeli na kurz ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel pod hlavičkou Školního a výcvikové zařízení HZS ČR - Středisko Brno- město muselo uhradit za nás stravu i ubytování, samotné vzdělávání bylo zdarma. Máme na to doklady založené na městě, takže lež to není.
Řízení vozidla - zákon o provozu na pozemních komunikacích je jen jeden a z toho plyne moje tvrzení a tvrzení školitelů dvou autoškol, kam každoročně chodím. Dokažte opak nějakým zákonným podkladem, že se pletu. Netvrďte to nějakou odpovědí od někoho, kdo Vám něco napsal, jak to prezentujete na svých stránkách asociace. A takhle mohu dál a dál Vám oponovat.
-
Příspěvek od Josef Černý » 29.05.2018 15:04
-
Příspěvek od Kůďa » 29.05.2018 15:52
-
Příspěvek od Kůďa » 29.05.2018 15:59
Věk řidičů:
Řidičské oprávnění lze udělit jen osobě, která dosáhla věku
a) 18 let, jedná-li se o skupiny A2, B, B+E, C1 a C1+E,
b) 21 let, jedná-li se o skupiny C, C+E, D1, D1+E,
c) 24 let, jedná-li se o skupiny A, D a D+E.
Řidičské oprávnění pro skupinu C lze udělit rovněž osobě, která dosáhla věku 18 let, a pro
skupinu D osobě, která dosáhla věku 21 let. Tato řidičská oprávnění omezí obecní úřad obce s
rozšířenou působností do dosažení věku stanoveného v odstavci 1 písm. e) a f) pouze k řízení
vozidel
a) Hasičského záchranného sboru České republiky a jednotek požární ochrany,
b) při zkušební jízdě v souvislosti s jejich opravou nebo údržbou.
V zákoně je vyjímka, to nepopírám, ale bohužel jen pro jednotky požární ochrany tj. JSDH obce. Takže, když pojede s půjčeným hasičským vozidlem od obce/města řidič, který nemá co společného s JSDHO, tedy pouze je členem SDH - spolku, o kterých byla i moje odpověď na základě toho, že tam někdo napsal, že s hasičským vozidlem může jet každý, komu obec vozidlo půjčí,, tak tam musí být věk 21 let. Takže zase jsem měl pravdu a nelhal. Stále říkám, že jsou lidi, že čtou jen mezi řádky.
-
Příspěvek od Kůďa » 29.05.2018 16:16
Viz výpis - bod 13.....
13) Osoby zařazené do projektu k získání řidičského opravnéní skupiny "C" musí před zahájením projektu být minimálně 1 rok členem JPO obce a splňovat věk 21 nejdelé v den ukončení projektu. Při vyúčtování projektu je třeba předložit jako povinnou přílohu kopii dokladu osoby zařazené do projektu o absolvování autoškoly a kopii potvrzení o účasti na odborném kurzu strojníka, které je absolvováno v určeném vzdělavácím zařízení dle § 34 odst. 1 b) vyhl. č. 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti jednotek požární ochrany, ve znění pozdějších předpisů (v Královéhradeckém kraji plní tuto funkci Ústřední hasičská škola Bílé Poličany nebo Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje), poznámka HZS kraje to rpo strojníky nedělá-aspoň né pro naší jednotku.
http://dotace.kr-kralovehradecky.cz/Mod ... .aspx?Id=1
viz file:///C:/Users/Notebook/Desktop/18RRD12.pdf
-
Příspěvek od jezkovyvoci » 29.05.2018 16:40
http://www.avjsdh.cz/wp-content/uploads ... C-Vzor.pdf
-
Příspěvek od Kůďa » 30.05.2018 13:27
odpověď ze školy SOŠ a VOŠ Frýdek Místek, odkud jsem dnes dostal odpověď, když Sobího tvrdí, že to je zdarma …...Sobiho píše: ↑29.05.2018 14:06Myslím, že toho blbečka ze sebe nedělá jen tím spojením...
Já jen chtěl, aby jste věděli , kdo Vám tady šíří rady, poučky a zkušenosti... díky kterým se můžete dostat i do dosti zapeklitých situacích za hranou zákona...
Pomoci kolegům a jednotkám, není jen přímou radou, ale i nepřímou, kdy se poukáže na lži, nesmysly, polopravdy a pablbosti... A to jsem ani zde nevystihl lži směřované na ŠVZ HZS, kdy odborník na požární ochranu v ČR Kůďa několikrát lhal, že se to platí... není to pravda, kurzy jsou zdarma, stejně jako ubytování a strava...
Mám sem postnout další lži?
P.S.: řízení vozidla JPO, není automaticky řízení vozidla s právem přednosti v jízdě a užívání VRZ... a toto nechápe policista s 35 letou praxí, který Vám zde rozdává rady.
Toto téma, prosím koukněte na onen příspěvěk:
Kůďa 03.10.2017 16:15
...Dnes se vydává povolání do kurzu a možná to je studium bezplatné. Ubytování a strava se určitě hradí, to je všude stejné....
Další důkaz lháře?
Dobrý den, pokud se pro nějáký kurz rozhodnete a přihláška bude řádně vyplněna a podána, bude muset za Vás město hradit nějákou částku (záleží co to bude za kurz a hlavně jak dlouhý bude).
Aktuální částky k dnešnímu dni: kurzovné = 280 Kč, snídaně = 35 Kč, obědy = 75 Kč, večeře = 65 Kč, poplatek za ubytování = 90Kč
To vše se pak násobí počty dny, jak dlouhý je ten konkrétní kurz.
Pěkný den přeji. Irena Heryánová, Studijní oddělení SOŠ PO a VOŠ PO, Poštovní schránka 56, Pionýrů 2069, 738 02 Frýdek-Místek
Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany je organizační součástí Hasičského záchranného sboru České republiky.
https://www.sospofm.cz/cz/informace-o-s ... ormace.php
-
Příspěvek od Kůďa » 30.05.2018 13:55
-
Příspěvek od Kůďa » 30.05.2018 14:45
A když to bude pod záštitou ŠVZ pořádá HZS kraje, i když papíry jsou také vydané ŠZV, tak to zdarma nebude, jinak si to neumím také vysvětlit, proč jsme tedy museli stravu hradit.
-
Příspěvek od Radek Vojík » 30.05.2018 18:04
-
Příspěvek od Martin JMK » 31.05.2018 18:07
stravu jsme si platily, kurz byl zdarma.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky